Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Dining Gaudi

Prima casă proiectată vreodată de Antoni Gaudi se închiriază pe Airbnb pentru 1 dolar

Prima casă proiectată vreodată de Antoni Gaudi se închiriază pe Airbnb pentru 1 dolar

Prima casă proiectată vreodată de Antoni Gaudi se închiriază pe Airbnb pentru 1 dolar Casa Vicens a legendarului arhitect își va deschide porțile în Barcelona pentru un sejur exclusiv de o noapte. În această toamnă, în Barcelona, Spania, doi oaspeți norocoși de pe Airbnb vor avea ocazia rară de a petrece o noapte în Casa Vicens a lui Antoni Gaudí.

Prima casă proiectată vreodată de Antoni Gaudi

Datând din 1885, reședința istorică marchează cea mai veche comandă a celebrului arhitect spaniol în oraș. Reperul clasat pe lista UNESCO, care este considerat pe scară largă drept una dintre primele clădiri ale mișcării Art Nouveau. A fost proiectat inițial de Gaudí ca un refugiu somptuos pentru o familie locală. Arhitectul Antoni Gaudi a proiectat Casa Vicens când avea doar 31 de ani. Construită cu plăci ceramice vibrante și cărămizi roșii, structura istorică a fost prima comandă a lui Gaudí.

În prezent, este cunoscută în mod obișnuit ca fiind unul dintre cele mai mari exemple de Art Nouveau. Cunoscut și sub numele de modernism catalan. Restaurarea amplă a Casei Vicens a lui Antoni Gaudi a început în 2015. Aceasta a fost condusă de arhitecții José Antonio Martínez Lapeña și Elías Torres, de la Martínez Lapeña-Torres Arquitectes, și David García, de la Daw Office, care au contribuit la transformarea casei din secolul al XIX-lea într-un muzeu public.

Antonio Gaudi casa

Antonio Gaudi casa Vicens

 

Antoni Gaudi ”Casa Vicens”

Deși clădirea a fost în mâini private în majoritatea celor 136 de ani de când Gaudí a construit-o. Acest reper arhitectural vibrant a fost transformat într-o casă muzeu în 2017. Acum, pentru prima dată, Casa Vicens va oferi un sejur de o noapte pentru doi oaspeți. Rezervarea care în prezent este listată pe Airbnb pentru aproximativ un dolar – va putea fi rezervată pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Dining Gaudi

Dining Gaudi

Norocoșii oaspeți vor fi găzduiți de managerul general al Casa Vicens, Emili Masferrer i Fons. Care face parte din echipa care a transformat proprietatea istorică în actualul muzeu. Gazda va împărtăși informații despre proiectul de restaurare în timpul unui tur exclusiv al proprietății. După care oaspeții se vor bucura de o masă inspirată de Gaudí, de stele Michelin, în sala de mese grandioasă. Urmată de un pahar de vorbă în „camera de fumat” elegantă.

Spania Antonio Gaudi

Spania Antonio Gaudi

Dormitor Casa Vicens

Seara se va încheia cu un sejur în dormitorul principal al familiei Vicens. Un alt spațiu amenajat în stilul distinctiv al lui Gaudi. Un mic dejun mediteranean complet va fi servit în dimineața următoare în grădina privată luxuriantă. Pe toată durata sejurului exclusivist, ușile Casei Vicens vor fi închise pentru public, oferindu-le celor doi oaspeți de peste noapte un acces fără precedent la proprietatea din secolul al XIX-lea.

Dormitor Gaudi

Dormitor Gaudi

”Suntem încântați să le oferim oaspeților posibilitatea de a experimenta această casă așa cum a fost proiectată de Gaudi”, spune managerul general al Casei Vicens. „Suntem profund angajați în conservarea patrimoniului cultural al lui Gaudi”. „O echipă de producție locală a lucrat sub supravegherea noastră pentru a transforma casa într-un frumos sanctuar pentru oaspeți în mijlocul Barcelonei”, continuă gazda Airbnb. „Va fi o mare plăcere să împărtășim secretele și istoria bogată a clădirii cu oricine va rezerva anunțul.”

Terasa Gaudi

Terasa Gaudi

Rezervările pentru râvnita listă Airbnb se deschid pe 12 iulie 2021, la ora 13:00 EST (16:00 CEST). Sejurul va costa 1 € – aproximativ un dolar – plus taxe și comisioane. Potrivit Airbnb, „oaspeții interesați trebuie să rețină că regulile casei sunt în strictă conformitate cu orientările locale COVID-19. Cei care solicită rezervarea trebuie să locuiască în aceeași gospodărie pentru a minimiza riscurile”.

Priveliste Gaudi

Priveliste Gaudi

„În Casa Vicens, Gaudi a recreat lumile figurative care erau la modă la acea vreme, dar într-un mod foarte personal”, a declarat echipa de arhitecți. „În ansamblu, clădirea anunță și afișează libertatea creativă care va deveni marca întregii sale opere viitoare”.

Pentru a avea șansa de a rezerva un sejur exclusiv de o noapte la Casa Vicens în august 2021, vă rugăm să vizitați airbnb.com/gaudi.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

No Comments

Post a Comment