Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
combinatii ceramice

Combinații ceramice: cum să combinați diferite culori și texturi pentru un interior armonios


Vă arătăm cum să combinați diferite culori de gresie și faianță, texturi de lemn și piatră, precum și alegerea finisajelor pentru pereți și podea. Combinații ceramice: cum să combinați diferite culori și texturi pentru un interior armonios


Datorită faptului că baia este, de obicei, o încăpere mică și fără ferestre, materialele de finisare sunt cele care sunt în mare măsură responsabile pentru crearea unui interior armonios și a unei atmosfere potrivite. Acest articol vă prezintă câteva dintre cele mai bune combinații de culori pentru gresie, cum să combinați texturile și cum să alegeți gresia și faianța.

Combinație de culori ceramica în baie


Roșu


Mulți oameni sunt categoric împotriva roșului în baie, explicând acest lucru prin faptul că se va plictisi rapid și va răni ochii într-un spațiu mic. Dar, de fapt, este o opțiune excelentă pentru un perete de accent.

Alegeți cu atenție culorile: culorile reci se simt mai confortabil pentru ochi decât tonurile calde contrastante. Nu uitați de o sursă de lumină bună, folosind o lampă a cărei temperatură de culoare să fie apropiată de cea a luminii naturale. Pe ambalajul unui astfel de bec vei găsi o temperatură de culoare între 3.500 și 4.300 K. După ce ați selectat și pregătit iluminatul, începeți să vă planificați combinațiile de finisare. O tehnică clasică este de a pune în evidență accentul roșu cu plăci albe neutre. Acestea din urmă pot fi fie un alb bubos, fie un alb cremos. Parchetul și instalațiile sanitare ar trebui să fie, de asemenea, în ton cu tonul.

Galben


Combinarea plăcilor galbene cu alte plăci din baie face ca interiorul să arate însorit și optimist. Alegeți nuanțe de lămâie care sunt reci, dar pe roata cromatică, care sunt apropiate de culorile calde – în caz contrar, spațiul va părea decolorat și inconfortabil.

Câteva sfaturi pentru combinarea garniturilor galbene cu alte detalii:

  • Completați interiorul cu alb și negru. De exemplu, podeaua ar putea fi acoperită cu gresie cu un model geometric simplu, alb-negru, care să nu-ți facă ochii să se închidă, iar pereții goi ar putea fi vopsiți în negru.
  • Folosiți tapet de accent îndrăzneț.
  • Contrapuneți culoarea strălucitoare cu un finisaj mai deschis. Aveți o parte din tapițeria de perete, instalațiile sanitare și accesoriile de baie în alb clocotitor, atunci interiorul general va fi foarte proaspăt și vesel.
  • Așezați ceramică galbenă monocromă pe un perete și ceramică cu modele complicate pe celălalt.


Verde


Gresia verde arată foarte elegant și inspirat în interior. Ar putea fi o culoare smarald pentru un perete contrastant. Restul spațiului este apoi cel mai bine realizat în culori neutre, griuri și albe. Ceramica în nuanțe de mentă combinată cu alb, verde pal și albastru deschis arată, de asemenea, bine. Culorile nu trebuie să fie neapărat un finisaj monocolor, ci pot fi combinate și cu flori și frunze tropicale.

Albastru


Culoarea albastra se potriveste bine cu o culoare de bază precum albul sau griul rece, dar și cu erbaceu, verde măsliniu, bej sau violet.

Ca bază se poate folosi gresia albă, iar accentele de albastru pot fi dispuse în inserții aleatorii sau variate cu galben. Combinația de gresie în baie este făcută mai interesantă prin culoare: în exemplu puteți vedea tonurile de azur profund și turcoaz cu pete aurii și albe. Nu vă grăbiți să găsiți nuanța perfectă și adăugați accesorii la aceasta. Acestea din urmă ar putea fi o ramă de oglindă, robineți, aplice frumoase sau o săpunieră.

Roz


Gresia roz arată foarte moale în combinație cu alte materiale. Dar nuanțele diferite ajută la crearea unor atmosfere diferite în interior.

De exemplu, culoarea bogată a gumei de căpșuni, combinată cu obiecte sanitare frumos colorate, dă senzația unei camere de păpuși. Un roz mai rece, cu un strop de roșu, va avea efectul opus – camera va avea un aspect discret și minimalist. Aruncați o privire la ultimele două fotografii: combinația de plăci de marmură și ceramică roz are un efect foarte subtil și elegant. Iar rozul prăfuit combinat cu negru arată izbitor.

Negru sau gri


Pentru o combinație frumoasă de materiale de finisare, chiar și negrul sau griul închis pot fi folosite ca nuanță de bază. principala regulă pentru a lucra cu negru, chiar dacă îl combinați cu elemente colorate sau din lemn, este o iluminare bună. Plasarea spoturilor, a luminilor suspendate și a benzilor LED trebuie să fie atent analizată. Dacă în baie predomină un finisaj gri deschis și cremos, încercați să vă jucați cu dispunerea plăcilor sau cu textura suprafețelor: încercați o combinație de finisaje mate și lucioase.

Alb sau bej.


S-ar putea să credeți că decorarea în alb sau bej ar fi cea mai ușoară sarcină, așa că nu trebuie să vă gândiți la combinațiile bune și rele. Dar adevărul este că, dacă plachezi toate suprafețele în aceeași culoare și formă și dacă te asortezi cu tonul accesoriilor, acestea se vor amesteca pur și simplu, iar spațiul va părea plat.

Cum să combini finisajele albe și bej cu alte culori:

  • Folosiți o suprafață albă lucioasă pentru pereți și pardoseli împreună cu elemente negre contrastante: suporturi pentru prosoape, textile, piese de mobilier.
  • Completați zona albă cu o culoare contrastantă, de exemplu, verde închis. Sau, dimpotrivă, cu culori cu tonuri asemănătoare: gri deschis, bej.
  • Combinați cu gresie, vopsea sau tapet în culori vii.
  • Folosiți faianță cu un model negru pe o parte a peretelui.
  • Subliniați forma și textura materialului și folosiți texturi strălucitoare. De exemplu, o combinație de plăci de lemn și marmură arată foarte bine.

Texturi diferite


Puteți completa combinațiile multicolore sau puteți crea un spațiu natural și ecologic cu ceramică, care imită lemnul sau piatra. Acestea pun în valoare modele complexe, cum ar fi un perete negru, sau acționează ca accent principal pentru un interior, mai ales dacă îl decorați într-un stil eco sau scandinav.

Nu vă lăsați păcăliți să credeți că piatra este întotdeauna recunoscutul granit sau marmură. Producătorii oferă opțiuni cu modele interesante și stropi strălucitori de culoare care nu apar în natură. Poate fi vorba, de asemenea, de imitație de onix, ardezie, travertin și alte roci.

Ambele texturi funcționează bine împreună și pot fi folosite în aceeași cameră. Rezultatul este o combinație care este atât naturală, cât și contrastantă, ceea ce ajută la zonarea spațiului, dar îl face și mai confortabil și mai elegant. Atât lemnul, cât și piatra sunt potrivite pentru spații mici, astfel încât chiar și 2 sau 3 metri pătrați pot fi combinați. Completați plăcile texturate cu o vopsea uni sau monocoloră. Dar tapetul cu model într-o astfel de compoziție va fi de multe ori de prisos.

Suprafețe diferite


Într-un spațiu mic din baie, toate suprafețele sunt percepute de ochi în mod cuprinzător, așa că este important să alegeți o căptușeală armonioasă nu numai pentru pereți. Există în total două combinații posibile cu gresia.

Tonuri asortate


Acesta poate fi un interior monocrom, cu o diferență de 1-2 tonuri, sau pur și simplu un ușor contrast între culoarea pardoselii și cea a pereților. În ambele cazuri, aveți un spațiu vizual complet, ceea ce este deosebit de important într-o zonă mică, deoarece nu este împărțită în segmente. Baia pare astfel mai mare și mai aerisită.

Combinația de ceramica poate fi oricare vă place:

Alb și gri deschis.
Cremă și cafea.
Nuc și ciocolată.
Orice lucru apropiat de aceeași culoare.
Nu uitați că, cu cât paleta este mai închisă, cu atât mai multă atenție trebuie să acordați pentru ca interiorul să nu pară înghesuit și sumbru. Folosiți pete de culoare deschisă (mobilier, corpuri de baie, decorațiuni sau modele pe ceramica însăși), oglinzi și iluminat stratificat.

Contrast


În această variantă, combinația de gresie și faianță se bazează pe culori semnificativ contrastante. Acestea pot diferi în ceea ce privește întunericul-luminozitate, saturația, temperatura de culoare.

Puteți chiar să rămâneți în cadrul unei singure culori, doar alegeți variante cât mai diferite: de exemplu, gri perlat și gri antracit sau wenge și maro deschis. O combinație grafică de alb cu negru sau cu orice altă culoare saturată: albastru strălucitor, smarald, burgundia.

De asemenea, acordați atenție texturilor sau modelelor. Dacă le aveți pe o suprafață, este mai bine să o faceți pe cealaltă mai discretă (ideal ar fi ca toate să fie într-o singură culoare). De exemplu, o faianță simplă pe perete ar trebui să se potrivească cu o podea închisă, cu model sau colorată. Și invers: dacă garnitura principală este multicoloră sau cu modele, podeaua ar trebui să fie neutră.


No Comments

Post a Comment