Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
interior eclectic

Stilul eclectic in amenajare interioara

Stilul eclectic in amenajare interioara

Stilul eclectic in amenajare interioara. Intr-o locuinta amenajata in stil eclectic nu ai cum sa te plictisesti. Oriunde te-ai uita, vei gasi cate un obiect deosebit, cu o poveste interesanta, iar explozia de nuante si imprimeuri confera spatiului o personalitate unica. Unicitatea decorului poate fi obtinuta in doua moduri: fie prin natura variata a obiectelor care se regasesc in acelasi spatiu, fie prin utilizarea, in mare masura, a culorilor indraznete, puternice.

Stilul eclectic

Similar stilului boem, dar cu o atractie hotarata pentru adulti, designul interior eclectic se refera la descoperiri si mobilier de mare energie, care leaga vraja. Ganditi-va la palete de culori indraznete, texturi si modele reunite pentru a crea un amestec bogat cu utilitate si puncte focale in minte. Pentru a nu fi confundat cu un spirit de orice, designul eclectic este legat de consistenta, nuante si, cel mai bine, libertatea de a explora directii creative cu nuante studiate.

Living in stil eclectic

Desi poate fi considerat un stil in sine, datorita caracteristicilor comune pe care le au amenajarile de acest fel, eclectismul in design-ul interior reprezinta o combinatie de elemente distincte, ce apartin mai multor stiluri. Printre acestea, se numara modernismul, minimalismul, clasicismul, perioada retro ori vintage. Cu alte cuvinte, intr-o incapere a locuintei tale pot coexista piese foarte diferite, ca vechime si ca aspect, ce creeaza un contrast puternic, dar si o armonie spectaculoasa.

living eclectic

Living in stil eclectic

Dormitor in stil eclectic

In stilul eclectic, ai libertatea de a alege orice piesa care te atrage. Materialele utilizate trebuie sa aiba texturi diferite, punandu-se mare accent pe asocierile de elemente care se afla la poluri opuse. Este indicat sa tii cont, atunci cand alegi lucrurile care se vor afla in acelasi decor, de o simetrie in ceea ce priveste formele, liniile, ori proportiile. De exemplu, daca masa urmeaza o linie curbata, trebuie sa existe cel putin inca un element asemanator. Pentru a obtine un decor eclectic autentic, trebuie sa te folosesti la maximum de obiecte ce se afla in contrast. De exemplu: o canapea minimalista langa care asezi o veioza de epoca ori o masuta de cafea moderna pe care pui o vaza de flori retro.

dormitor ecectic

Dormitor in stil eclectic

Baie in stil eclectic

Optiunile, in ceea ce priveste culorile in stilul eclectic in amenajare interioara, sunt nelimitate. De la asocieri de nuante indraznete, puternice, cu pasteluri, pana la alaturarea celor complementare, totul este permis. Trebuie sa fii atent, insa, ca rezultatul sa fie unul armonios, placut. Piesele de mobilier nu fac parte dintr-un set complet, fiecare avand caracteristici distincte. Pentru un efect eclectic autentic, poti achizitiona obiecte din epoci diferite (combinatia dintre clasic, modern, vintage). La acest capitol, poti tine cont de proportii si forme, pentru a exista, totusi, un echilibru intre piese.

Nici corpurile de iluminat nu trebuie sa faca parte dintr-un anume ansamblu, nici sa apartina aceluiasi stil de design. Poti combina fara probleme candelabre clasice cu veioze mai moderne, ori lampi de tip retro. Intr-un decor eclectic, poti avea de la piese de arta clasice, la cele contemporane, de la obiecte hand-made la carti si suverniruri din calatorii, oglinzi, fotografii, afise vechi, lumanari parfumate, decoratiuni retro sau vintage, restaurate, si asa mai departe.

baie eclectic

Baie in stil eclectic

Bucatarie in stil eclectic

Este recomandata asocierea unor texturi cu caracteristici diferite, atat in ceea ce priveste aspectul, cat si felul in care se simt la atingere. Matasea, catifeaua, bumbacul, inul, pielea, lana, dar si lemnul, sticla, ori ceramica au loc in aceeasi incapere. Amenajarea in stil eclectic permite utilizarea diferitelor materiale decorative: lemn, piatra, metal si sticla, tesatura. Fitingurile si mobilierul din plastic vor fi, de asemenea, adecvate daca se amesteca armonios cu fundalul si ornamentele. Spre deosebire de stilurile moderne eclectic nu ofera o abundenta de culori stralucitoare. De obicei, culoarea de fundal este deschisa, mobilierul si decorul sunt de culori naturale, atat nuante saturate, cat si pastelate. Baza eclecticismului este armonia.

bucatarie eclectic

Bucatarie in stil eclectic 

Casa in stil eclectic

Eclecticul ca stil arhitectural a aparut in prima jumatate a secolului al XIX-lea. Principiile sale principale sunt o abatere de la domeniul rigid al arhitecturii clasice si cresterea importantei functionalitatii cladirilor. Fiecare cladire este potrivita pentru stilul sau unic. Eclectica a intrat pe taramul designului interior ca o forma de respingere a regulilor si canoanelor, ca directie de auto-realizare, libertate de exprimare si o incercare de a combina toate cele mai frumoase, confortabile si interesante, care a fost creat in sfera stilurile existente. Cuvantul „eclectic” poate fi tradus din greaca ca „favorit / selectiv / cel mai bun”.

casa eclectic

Casa in stil eclectic

 

Pentru mai multe datalii despre un design eclectic poti apela la unul din artistii roxanaid.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

No Comments

Post a Comment