Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
exterior boho

Stilul boem in amenajare interioara

Stilul boem in amenajare interioara

Stilul boem in amenajare interioara. Locuintele decorate cu un interior design boem boho sau hippy au in comun mintile deschise si libere care traiesc in ele.

Stilul boem

Unicitatea, spiritul liber si nonconformismul sunt specifice atat persoanelor care se definesc boeme, cat si stilului de design interior cu acelasi nume. Stilul boem se regaseste in moda, de asemenea, si se aplica oamenilor care refuza sa traiasca dupa reguli si care au grija ca prin estetica lor sa exprime mai mult decat un stil – o stare de spirit.

O prescurtare a denumirii “Bohemian” (sugereaza insusirea de a fi “boem” şi provine de la cuvantul frantuzesc “bohème”, care inseamna “nomad”), stilul Boho Chic este unul dintre cele mai permisive din istoria artei, cel mai lipsit de constrangeri si de strictetea regulilor de asortare.

Living in stil boen

Cu acest stil va va fi extrem de simplu sa patrundeti in atmosfera relaxata a culorilor vibrante si sa va delectati cu elemente de inspiratie marocana, indiana sau africana. Ganditi-va ca numai atunci cand pronuntam cuvantul “boem”, incepem deja sa ne formam o idee asupra spiritului creator, artistic, neconventional si noncoformist.

living boho, boem

Living in stil boem, boho, happy

Dormitor in stil boen

Combinatii abundente de culori, textile brodate, covoare tesute, plante, lemn si motive etnice apartinand mai multor culturi din lume. Stilul boem in amenajare interioara poate fi caracterizat si prin multiculturalism, deoarece, pentru a-ti decora casa in acest stil, trebuie sa imprumuti elemente din multiple traditii si grupuri etnice. Stilul boem anuleaza expresia less is more din stilul minimalist si e mai mult adeptul expresiei more is best.

Desigur, trebuie sa alegi cu grija, pentru a nu ajunge in alta extrema. Mobila vintage si lemnul invechit (dar nu prea uzat) sunt elemente cheie. Daca spatiul iti permite, e recomandat sa alegi cat mai multe corpuri de mobilier pentru camerele tale. Corpurile de mobilier trebuie la randul lor impodobite cu cat mai multe accesorii: lumanari, plante de dimensiuni mai mici, fotografii si alte obiecte de decor.

dormitor boho

Dormitor in stil boem, boho, happy

Baie in stil boen

Cuverturile, paturile, fetele de perna si covoarele trebuie sa contina cat mai multe modele. Linii geometrice sau simboluri inspirate din motive traditionale, toate se pot regasi pe cel putin 2 sau 3 accesorii din camera. Pattern-urile se pot regasi si pe piesele de mobilier, gresie, faianță sau pe ghivecele plantelor. Daca esti talentat, poti picta chiar tu obiectele din casa pentru cat mai multa originalitate.

Pentru ca libertatea de spirit nu ar fi nimic fara natura, stilul boem se bucura de compania a cat mai multor plante. Pentru sufragerie sunt recomandate planetele inalte, cu frunze mari, fara flori, amplasate langa canapea, sau in colturile camerei.

baie boho

Baie in stil boem, boh, happy

Bucatarie in stil boen

Accesoriile pe care le alegi pentru fiecare camera trebuie să fie dintre cele mai speciale. Alege cat mai multe elemente, mai ales vintage. Lampi de birou, lampadare, tablouri, ilustratii, fotografii inramate, farfurii, suporturi, cutii de bijuterii si tot ce-ti mai iese in cale. Mobilierul de lemn sta la baza stilului boem.

Este important ca lemnul sa fie vintage sau cu aspect uzat, dar sa nu fie degradat. Inspira-te din piesele de mobilier ale anilor 70 si nu ocoli nici mobilierul de lemn pictat. In culori ca si albastru, rosu cu motive colorate etnice, sau pictate de tine in motivele tale preferate, inspirate din cultura oricarei tari sau oricarui continent.

bucatarie boho

Bucatarie in stil boem, boho, happy

Casa in stil boen

Daca sunteti in mod inerent atrasi de expresie libera, expuneri neconvenționale si colectii colorate. Acesta este cu siguranță locul unde propriul stil personal și estetic pot străluci. Cu ochii spre varietatea și diversitatea culorii și formei, alegeți obiectele pe care le iubești și le folosiți pentru a umple fiecare loc vizual și fizic din spațiu. Gândiți-vă în afara casetei în aspect și gândiți-vă la fiecare avion ca o carte deschisă pentru a vă umple.

casa boho

Casa in til boho , boem, happy

 

Pentru mai multe datalii despre un design boem, boho, hippy poti apela la unul din artistii roxanaid.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

No Comments

Post a Comment