Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
interiro scandinav

Stilul scandinav in amenajare interioara

Stilul scandinav in amenajare interioara

Stilul scandinav in amenajare interioara. Hygge – Interioarele nordice personalizate sau reteta daneza a fericirii. Interior design scandinav inseamna a crea un interior nordic personalizat, a pune accentul pe micile bucurii ale vietii, a gasi confortul personal ideal si a pastra o stare de bine permanenta.

Stilul scandinav

Stilul scandinav in amenajare interioara sau, altfel spus, reteta daneza a fericirii, este un concept unic in lume care incearca sI descrie confortul absolut, acea stare fermecatoare si speciala ce transforma decorul intr-un stil de viata. Pornind de la arta daneza de a construi un ambient inspirat de fericire si confort, acest concept a devenit tot mai popular in ultimii ani, reusind sa gaseasca aplicabilitate in orice domeniu conex stilului de viata de zi cu zi.

Living in stil scandinav

Ideologia interioarelor nordice in genere are in spate o adevarata cultura a confortului si a bunei functionalitati, a personalizarii spatiului pana la cele mai mici detalii. Zile scurte, nopti friguroase, lumina naturala limitata si mult timp petrecut acasa – de aici porneste o intreaga poveste a grijii fata de detaliu si a expresiei personale. Tot aici adaugam tendinta societatii contemporane de suprasolicitare, nivelul stresului in continua crestere si nevoia esentiala de a avea un spatiu personal de relaxare, un “acasa” menit sa asigure acea stare de bine nepretuita.

living scandinav

Living in stil scandinav

Dormitor in stil scandinav

Stilul scandinav in amenajare interioara se caracterizeaza prin minimalism, simplitate si functionalitate. Desi designul scandinav a existat inca din anii 1950, acesta ramane si astazi o tendinta populara in designul interior. Apartinand scolii modernismului, designul scandinav este o miscare de design caracterizata printr-un accent pe functionalism si simplitate. Include, de asemenea, utilizarea materialelor naturale, cum ar fi pielea, lemnul si canepa. Mai mult, un design interior scandinav este adesea influentat de o conexiune cu natura, care combina forme naturale, abstractizare si utilizarea elementelor naturale.

dormitor scandinav

Dormitor in stil scandinav

Baie in stil scandinav

Majoritatea tarilor din regiunea scandinava au climat cu temperaturi extrem de reci. Astfel, utilizarea textilelor calde este obisnuita pentru un decor scandinav. Aceste materiale textile pot veni sub forma paturi si covoare care sunt fabricate din lana, piele de oaie sau mohair. Accesorizarea cu textile calde este o modalitate excelenta de a face o camera de zi scandinava sa se simta confortabila si calda, mai ales in timpul iernii.

Exista o anumita paleta de culori asociata cu interiorul scandinav, care include nuante de gri, alb, maro si negru. Asadar, atunci cand decorati un living in stil scandinav, concentrati-va pe utilizarea acestor culori neutre pentru a crea un efect curat si linistitor pentru designul casei dvs. scandinave.

baie scandinava

Baie in stil scandinav

Bucatarie in stil scandinav

Un design scandinav foloseste elemente din lemn nu numai in pardoseala, ci si in mobilier si corpuri de iluminat. Astfel, o casa in stil scandinav are de obicei mese de cafea si scaune din lemn pentru mobilier. Cu toate acestea, tendinta recenta in stilul scandinav de decorare combina utilizarea finisajelor metalice si a elementelor din lemn. Pardoseala este de obicei realizata din lemn de esenta tare, fie in culoarea sa naturala deschisa, fie vopsite in alb.

Parchetul trilustratificat este o idee excelenta pentru designul dvs. scandinav. Pardoseala poate face ca orice interior scandinav sa arate mai luminoas si mai spatioas, emanand in acelasi timp o atmosfera mai primitoare. Pentru a oferi mai multa csldura in picioare in timpul sezonului rece de iarna, podelele baii pot fi instalate cu gresie pentru incalzire in pardoseala.

BUCATARIE SCANDINAVA

Bucatarie in stil scandinav

Casa in stil scandinav

In tarile scandinave, natura este aproape de oameni chiar si in mediul urban. Cladirea cu lemn este populara. O casa din busteni de pin ofera o suprafata naturala, finisata din lemn. Ferestrele mari permit o vedere deschisa in exterior, creand o conexiune cu natura. Simplitatea este frumusetea arhitecturii scandinave. Fiecare detaliu este necesar si util si nu mai este nimic, nimic de prisos.

Este un rezumat clar al liniilor curate, formelor de baza si culorilor solide, naturale. Lumina naturala contribuie la bunastare, fericire si productivitate. Rolul ferestrelor mari este dublu: sa lase lumina naturala sa intre si sa ofere o vedere directa asupra naturii din afara. Lemnul si alte materiale naturale creeaza interioare calde pe care le puteti vedea si simti.

casa scandinava

Casa in stil scandinav

 

Pentru mai multe datalii despre un design scandinav poti apela la unul din artistii roxanaid.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

Post a Comment