Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Riflaje decorative

Riflaje decorative: un accent original și confort în orice interior

Folosirea de riflajelor decorative în interior oferă un design interesant în bucătărie, în camera de zi sau în dormitor.

Decorul cu riflaje poate fi un accent original pentru o cameră. Riflajul este potrivit la căpătâiul unui pat, deasupra unei canapele sau a unei zone de luat masa.

Panoul de lemn decorativ poate fi folosit pentru zonarea unui spațiu. Pereții despărțitori vor susține interiorul zonelor, iar decorul aerisit nu îngreunează vizual încăperea și nici nu o face mai mică.

Riflaje decorative
Riflaje decorative

Exemple de utilizare a deflectoarelor în zonare:

  • Separarea bucătăriei de camera de zi
  • Dormitor separat și birou
studio ap
  • Separă bucătăria de sala de mese
  • Separarea toaletei de baie

Caracteristici

Dungile verticale ridică vizual plafonul.

Riflajele ușoare instalate pe orizontală măresc camera. Se pot folosi și șarpante din lemn pentru a acoperi complet un perete.

Utilizarea

Ele pot servi nu numai în scopuri decorative, dar au și o utilizare practică.

Un suport din lamele de la podea până la tavan, așezat strâns pe scări, servește drept balustradă de protecție. Această opțiune este potrivită într-o casă cu copii sau rude în vârstă.

În cazul în care încăperea are placarea tavanului, lamelele de pe perete fac trecerea la podea netedă și organică. Această soluție se potrivește locuințelor cu multe materiale naturale în decor și va susține ideea de apropiere de natură.

Sfaturi pentru decorarea cu riflaje

În funcție de stilul interiorului, se pot folosi riflaje decorative pentru a obține efecte specifice:

  • Stil modern

Utilizând riflaje decorative de culoare deschisă sau închisă, creați un accent pe relieful deflectoarelor, care accentuează fundalul monocrom.

  • Stil clasic

Lamele largi fixate la o distanță minimă una față de cealaltă se vor potrivi cu stilul clasic.

  • High-tech

Stilul este caracterizat de culori monocrome și detalii metalice. Stilul poate fi susținut prin utilizarea profilelor metalice.

  • Stil scandinav

Stilul scandinav abundă în materiale naturale.

Lamelele pot fi folosite pentru a delimita zonele prin crearea unui ecran de lamele dispuse fie vertical, fie orizontal, aproape unele de altele, cu tranziții către grilă.

Dacă intenționați să montați un televizor sau tablouri în rame grele pe perete pentru a fi declarate sau folosiți lamele metalice, se creează un cadru metalic pentru o fixare stabilă. Suprafața pe care va fi atașată structura este amorsată și chituită. Barele pentru grilă se fixează cu cuie sau șuruburi.

Prin fixarea lamelelor pe ramă, puteți agăța un televizor, un raft cu plante, ghivece, rame de tablouri sau de fotografii. Culoarea elementelor decorative poate fi aceeași cu cea a lamelelor sau o nuanță mai deschisă (mai închisă).

Efectul materialelor naturale poate fi susținut prin adăugarea unui panou de mușchi artificial sau natural.

Tipuri de lamele pentru decorare

Există mai multe variante ale acestor șine:

  • Lamele din lemn. Lemnul este destul de dens și este potrivit pentru o varietate de stiluri.
  • Lamele din MDF: Lamelele sunt disponibile în trei variante de culoare: alb clasic, negru și stejar natural. Fiecare este oferită sub forma unei singure lamele sau a unor panouri finisate cu unul sau trei elemente pe suport. Acestea pot fi vopsite.

Lemnul natural este o opțiune destul de scumpă. Acesta poate fi înlocuit cu lamele din MDF, care sunt la fel de durabile și practice ca și lemnul. Placajul ecologic este o granulație de lemn și poate fi instalat în holuri de intrare, bucătării și băi. Producatorul polonez Stegu are o gama variata de produse pentru decorarea peretilor cum ar fi panouri tapitate, placari imitatie caramida.

Decorul cu riflaje este potrivit pentru pereți și plafoane. Lamelele vor susține interioarele într-o varietate de stiluri și nuanțe: de la alb concis la alb închis și negru. Lamele gri vor susține stilul modern, loft, provincial sau grunge.

Dacă este instalat corect, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la înlocuirea decorului timp de peste 20 de ani.

No Comments

Post a Comment