Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
interior panouri

Panouri pentru decorarea pereților interiori

Panouri pentru decorarea pereților interiori

Panouri pentru decorarea pereților interiori. Panourile decorative de perete sunt una dintre cele mai elegante și practice invenții ale francezilor. Primele panouri decorative, asemănătoare cu cele de astăzi, au fost folosite în Franța medievală pentru decorarea palatelor și se numeau ”boiseries”. Semn de aristocrație încă din acea vreme, au fost folosite panouri  sculptate în lemn și sticlă.

Avantajele panourilor decorative

Panourile decorative sunt adesea folosite în proiecte de designinterior deoarece:

  • – înlocuiesc elegant tencuiala decorativa sau tapetul;
  •  sunt foarte subtire;
  • se monteaza usor (unele sunt autoadezive)
  • ascunde defectele peretelui;
  • pot fi din material textil, imitatie lemn, marmura, metal, sticla si modele 3D.

Dezavantajul panourilor decorative

Panourile decorative sunt mai scumpe decât alte materiale de finisare.

Unul dintre producatorii de aceste panouri este Wallface.

WallFace este marca premium a e-Delux GmbH, fondată la 30 septembrie 2009 în Erkrath (lângă Düsseldorf, Germania), compania a obținut de atunci un succes remarcabil. Aceastia produc o gamă largă de produse de ultimă generație pentru piața exclusivă a designului interior.

Acordă cea mai mare importanță instalării ușoare, calității și longevității pentru utilizatorii finali. Ca atare, toate panouri pentru decorarea pereților interiori vin cu un suport adeziv și se caracterizează prin ușurința cu care pot fi instalate.

 

Finisaje panoruri decorative

1. Aspect piatra naturala si beton

Panourile decorative cu aspect de piatră sau beton sunt la modă. Și pe bună dreptate: modelele versatile dau viață unor suprafețe plictisitoare. Texturile texturate, cu diferențe de înălțime de câțiva milimetri, conferă panourilor decorative și de perete de înaltă calitate un aer semnificativ și sofisticat. Iluminarea și amenajarea permit realizarea unor efecte individuale cu panouri de perete din piatră sau beton și panouri decorative. Acestea sunt garantate să atragă atenția, se potrivesc oricărui stil și sunt foarte versatile.

2. Aspect de sticla

Suprafețe acrilice strălucitoare, lucioase. Rezistent UV, oferind precum și protecție împotriva zgârieturilor, abraziunii și tratamentelor chimice. In aceasta colectie regasim modele prescum imitatia de marmura, imitatie piele, modele florale sau uni. Modelele urbane și modelele jucăușe așezate în spatele sticlei conferă suprafețelor un finisaj strălucitor. Cu efectul lor incredibil de adâncime, aceste panouri decorative creează un interior luxos și plin de viață, ideal pentru showroom-uri și industria de catering și hotelier.

 

3. Aspect textil si 3D

Panoul decorativ 3D reușește să ofere pereților casei tale un aspect plăcut, original, care să se potrivească cu personalitatea ta. Panourile decorative sunt elemente arhitecturale care pot fi utilizate in interiorul locuinţei pentru a-i conferi acesteia un aer personal, dar şi pentru a ascunde mici imperfecţiuni ale pereţilor. finisaje textile, catifelate. In aceasta colectie regasim modele geometrice, care se incadreaza foarte bine in dormitoare, livinguri si nu in ultimul rand in cafenele, restaurante si hoteluri.

4. Aspect piele

La fel de exotice precum Mata Hari și exclusiviste ca o geantă de mână scumpă. Panourile pentru decorarea pereților interiori cu aspect de piele oferă o eleganță rafinată. Fie acasă, intr-un restaurant, hotel sau cafena, acestea oferă un aspect perfect cu o senzație înșelător de reală. Panourile de perete cu aspect de piele sunt disponibile într-o gamă largă de culori moderne, naturale. Pentru ceva deosebit de special, vă recomandăm modelele noastre din piele cu cusături reale pentru acel factor de uimire în plus.

5. Aspect lemn

Lemnul – un material vechi cu o conotație nouă. WallFace, a combinat căldura lemnului cu proprietățile superioare ale panourilor decorative și de perete din plastic. Panourile decorative cu efect de lemn sunt practice și majoritatea sunt rezistente la zgârieturi și la impact (a se vedea ghidul de instalare pentru produsul respectiv). Acestea creează un farmec uimitor în stilul anilor ’70, în concordanță cu cele mai recente tendințe.

 

6. Aspect metalic

Caldura în metal. Aduceți strălucire interiorului dvs. cu ajutorul panourilor decorative cu aspect metalic. Panourile decorative metalice conferă suprafețelor fara viata, o nouă strălucire.
Gama de finisaje metalice pentru panouri decorative flexibile și adezive va da interiorului dvs. splendoarea pe care o merită. Finisajele periate, mate sau modelele metalice perforate conferă pereților o imagine deosebită. Alegeți-vă designul și faceți din interiorul dvs. un loc special.

 

7. Aspect retro

Designul retro a fost mult timp în vogă și este adesea folosit în multe domenii, inclusiv în designul interior, designul de mobilier și spațiile de prezentare. Fie că este vorba de anii ’60, ’70 sau ’80, designul interior a adus întotdeauna forme și culori din trecut și le-a încorporat în estetica de astăzi. Modelele retro cu efect 3D au fost dezvoltate special pentru tendința retro de către echipa de design, folosind vocabularul anilor ’70. Oferiți camerelor dvs. un stil autentic sau folosiți farmecul anilor ’70 ca fundal elegant pentru produsele dvs.

 

Ghid de instalare a panourilor decorative

Panourile care sunt livrate în role trebuie să fie așezate plat timp de cel puțin 24 de ore – greutățile pot fi folosite pentru a ajuta la aplatizare. Temperatura ideală de instalare este de 10°C–30°C. Panourile trebuie aclimatizate, adică aduse la temperatura camerei înainte de instalare.

La o creștere a temperaturii cu 10°C, produsele noastre se extind cu 0,7 mm pe o lungime de 1 m. Dacă instalați mai multe panouri, la marginile panoului trebuie lăsat un spațiu de dilatare de 2–3 mm! Lăsați un spațiu de expansiune mai mare dacă temperatura ambientală este ridicată sau dacă temperaturile fluctuează semnificativ. Formarea de bule (buzunare de aer) trebuie evitată cu orice preț – utilizați o rolă de cauciuc manuală.

Scoateți învelișul adeziv dintr-o mișcare lină, având grijă să nu atingeți suprafața adezivă și apăsați cât mai ferm posibil pe suprafața de bază. Forța adezivă finală trebuie atinsă după 24 de ore la temperatura camerei. Dacă este posibil, produsele WallFace trebuie instalate în decurs de 18 luni.

Pregatirea suprafetei de baza

Suprafața de bază trebuie să fie fără particule libere, uscată și netedă și fără praf, murdărie, grăsime, ceară și silicon. Pentru a obține o aderență maximă, se poate folosi alcool (sau substanțe pe bază de etanol) pentru curățarea suprafețelor de bază neabsorbante.

Panourile noastre autoadezive sunt potrivite pentru suprafețe de bază absorbante și neabsorbante, cum ar fi gips-carton, plăci aglomerate goale, MDF sau zidărie netedă, deși sunt recomandate suprafețele de bază neabsorbante.

 

Daca alegerea dumnevoastra sunt panourile decorative puteti apela cu incredere la roxanaid.

No Comments

Post a Comment