Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
designeri de interior

Top 10 designeri de interior și munca lor

Top 10 designeri de interior și munca lor

Top 10 designeri de interior și munca lor. Designul interior este o lucrare creativă. Dar asta nu înseamnă că reprezentanții acestei profesii au ocazia să stea și să aștepte venirea muzei.

În trecut, interioarele au fost puse împreună instinctiv ca parte a procesului de construire. Profesia de design interior a fost o consecință a dezvoltării societății și a arhitecturii complexe care a rezultat din dezvoltarea proceselor industriale. Urmărirea utilizării eficiente a spațiului, a bunăstării utilizatorilor și a designului funcțional a contribuit la dezvoltarea profesiei contemporane de design interior.

Jean Louis Deniot 

Jean Louis Deniot 

Este un designer de renume internațional. Clasat printre cei mai buni designeri contemporani de către publicațiile de design și de interior din întreaga lume. Portofoliul său include apartamentul Coco Chanel de la Ritz din Paris, casa Carlyle, apartamentul și buticul creatorului de modă Michel Klein, veranda sălii de expoziții Trump și designul interior al hotelului Nolinski, administrat de lanțul Evok.

Printre proiectele actuale ale lui Jean-Louis Deniot, a cărui listă ambițioasă de proprietăți seamănă cu un index satinat, se numără:

  • Case private în Beverly Hills și San Francisco.
  • Case în Upper East Side din New York.
  • Un turn rezidențial de 57 de etaje în Golful Biscayne din Miami.
  • O casă de mari dimensiuni pe un teren privat din Londra.
  • Case de ambele părți ale Strâmtorii Gibraltar, în Tarifa și Tanger.
  • O uimitoare casă de oraș cu două niveluri.
  • Casă de țară spațioasă în Moscova.
  • Case private în New Delhi și Chandigarh, India.

Un iubitor avid de natură, Jean-Louis Deniot abordează fiecare proiect cu energia și curiozitatea unor adevărați vizionari, concepând și definind estetica designului roman cu subtilitate și încredere. Toate aceste proiecte il includ in top 10 designeri de interior.

Pentru Jean-Louis Deniot, designul este egal cu stilul de viață și, prin urmare, trebuie să promoveze armonia și bunăstarea. Minimalismul nu este pentru Jean-Louis Deniau, nici echilibrul și osmoza excesivă pe care o creează, stabilind o linie uneori rigidă între arhitectură și o viziune profundă de rafinament, confort și deschidere de care creațiile sale se bucură în întreaga lume.

Designul său combină luxul șic și discret elegant cu o paletă de culori dominată de auriu, ciocolată, bej, cacao și turcoaz. Simetria liniilor, echilibrul și armonia formelor, simbioza texturilor precum cristalul, bronzul, pielea, mătasea, marmura și malachitul sunt „punctele forte” caracteristice ale interioarelor lui Jean Louis Deniot.

 

Carlo Rampazzi 

Carlos Rampzzi

Unul dintre cei mai renumiți arhitecți și designeri din Europa, Carlo Rampazzi s-a născut la Ascona. Încă din anii 1970, cariera sa era deja în plină expansiune, aproape imediat după ce a studiat la Lugano și la Paris. El a transformat cu îndrăzneală noțiunea de clasic în interior cu ideile sale în stil „neo-maximalist”.

Este un designer și arhitect cunoscut pentru abordarea sa neconvențională a designului de interior: joacă pe contraste, combină forme și culori neobișnuite, amestecă stiluri diferite.

Mobilierul hotelului Carlton din St. Moritz, designul interior al magazinului de pantofi Berluti din Paris, proiectul Il Piacere di Abitare cu Alessandro Mendini au fost proiectate de Carlo Rampazzi. Designerul însuși crede că clientul său ideal este Alice în Țara Minunilor. Designerul nu este un fan al unui singur stil; el creează un mix complex.

„Îmi place să amestec diferite stiluri, cred că îmi exprimă cel mai bine caracterul. Amestecul de stiluri diferite ne permite să trăim ca și cum ar exista mai multe vieți, pline de impresii și amintiri. Acest eclectism conferă interiorului o prezență de suflet, ceea ce este foarte important. „

Printre cele mai cunoscute proiecte ale maestrului se numără Il Piacere di Abitare cu Alessandro Mendini, colecții pentru Colombostile, design interior pentru cele mai luxoase hoteluri, inclusiv Carlton din St Moritz, spa-uri și vile. Din 2003, Rampazzi a creat brandul Noi Paris împreună cu decoratorul Segio Villa.

 

 Martin Lawrence-Bullard 

Martin Lawrence-Bullard interior

Bullard preferă un stil eclectic, interioarele sale sunt pline de nuanțe, ornamente și se disting prin combinația diferitelor culturi și epoci într-un singur proiect. Designerul creează o culoare specială, lucrând cu țesături și dezvoltând noi soluții direct pentru client, ceea ce face ca fiecare dintre proiectele sale să fie unic și diferit.

Portofoliul de interioare comerciale include hoteluri Chateau Gutsch din Lucerna, The Prospect Hollywood și Hotel California, Casa Laguna și Sands Hotel & Spa, precum și toate obiectele pot fi găsite pe site-ul Martyn Lawrence Bullard Design.

Lista de clienți a lui Martin Lawrence-Bullard amintește de un reportaj Oscar. Christina Aguilera, Ozzy Osbourne, Elton John, Cher, Kid Rock, Rebecca Romijn, Edward Norton, Eva Mendes… În principiu, poți continua, dar deja e impresionant, nu? Martin a avut acces la mințile stelare aproape din întâmplare. In timp ce filma filmul „M-am trezit devreme în ziua morții mele”, l-a invitat pe producătorul Viktor Ginzburg în vizită.

Viitorul decorator locuia într-o casă minusculă, pe care a decorat-o cu lucruri din piețele de vechituri. Ginzburg a fost încântat și ia comandat lui Martin interiorul biroului companiei sale de producție. Bugetul proiectului a fost de 30.000 de dolari, dar Lawrence-Bullard nu a pierdut fața: rezultatul a fost atât de bun încât toți actorii veniți în biroul lui Ginzburg au început să se întoarcă la el cu comenzi.

 

 Christopher Hall 

Christopher Hall interior

Un designer neozeelandez care a fost sedus de arhitectura și de aroma Istanbulului, își creează interioare cu o dimensiune regală. Designerul preferă bronzul, marmura, lemnul de lux, țesăturile monocrome bogate și malachitul, iar modelele sale combină luxul oriental tradițional cu spiritul practic minimalist al Occidentului. Christopher Hall a proiectat atât palatul prințului Faisal bin Sattam, cât și casa guvernatorului saudit din Medina, precum și interioare pentru reședințele cuplului regal din Londra și Riyadh. Site-ul web al designerului: Christopfer Hall.

Lucrările sale surprind și atrag atenția chiar și celor mai sofisticați și exigenți clienți. Printre clienții lui Christopher Hall se numără vedete internaționale și demnitari de stat. El este considerat, pe bună dreptate, un maestru al luxului rafinat și al eleganței chic.

Primul proiect al lui Christopher a fost interiorul unui vechi hambar din grădina bunicului său, unde viitorul designer avea la dispoziție resturi de brocart, câteva piese de mobilier aruncate, covoare și ramuri de magnolie. Tânărul a încercat să pună totul cap la cap și să aducă la viață atmosfera hambarului dărăpănat. Chiar și atunci a simțit că insula sa natală, Noua Zeelandă, era prea mică pentru planurile sale: dorea să exploreze lumea pentru a o face un loc mai bun. În prezent, Christopher Hall este un designer de succes, renumit la nivel internațional, în care au încredere regalități, personalități influente din showbiz, oficiali și aristocrați pentru interioarele caselor lor.

 

 Kelly Hoppen

Kelly Hoppen

Este un designer britanic renumit, ale cărui servicii au fost recunoscute cu Ordinul al II-lea al Imperiului Britanic. Ea creează interioare elegante și dramatice într-un stil de „lux neutru”. Ea folosește o paletă monocromă bazată pe culori naturale: bej, nisip, perlă, fildeș și măslin. Cu toate acestea, culoarea preferată a designerului este taupe, un amestec de gri și maro – niciun proiect nu este lipsit de ea. Kelly Hoppen afirmă că modelele sale „se bazează pe un model de grilaj și pe simetrie – o lume liniară aliniată și ordonată”, în timp ce ei „îi place uneori să întoarcă lucrurile cu susul în jos, explodând o formă înghețată cu diverse elemente asimetrice”.

În prezent, pe lângă proiectarea de interioare pentru apartamente, case, iahturi și aeronave pentru o listă internațională de clienți privați în continuă expansiune, Kelly este implicat în proiecte comerciale, inclusiv hoteluri, restaurante și spații de birouri.

Pe lângă toată activitatea sa, continuă să proiecteze accesorii, mobilier, corpuri de iluminat, covoare, tapet, tapet de perete, țesături, perne și lenjerie de pat, lumânări și parfumuri, colecțiile sale fiind actualizate în mod constant cu idei și articole noi. Atunci când proiectează dulapuri și mobilier tapițat, Kelly Hoppen evită experimentele formale complicate și complexe, dând prioritate formelor simple și curate. Iar dacă vorbim despre vreun punct de referință în materie de stil, cel mai apropiat este luxosul, dar reținut Art Deco.

 

 Marcel Wanders

Marcel Wanders arh

Acest olandez a obținut un mare succes atât în ​​designul de produs, cât și în designul interior. În ambele domenii, el se ghidează după principiul principal: să creeze ceva nou, original, ceva pe care nimeni altcineva nu l-a văzut sau simțit. Lucrările sale se disting întotdeauna prin abordare șocantă pozitivă, neobișnuită și armonie uimitoare. Arabescuri clasice, ligaturi și dantele, volute baroce sunt motivele caracteristice ale interioarelor designerului olandez Marcel Wanders. Proiectele lui Wanders sunt provocatoare, unice, parțial chiar fantastice și de basm.

Hotelul Mondrian din Miami este proiectat în stilul basmului „Frumoasa din pădurea adormită”: holul alb ca zăpada, candelabrele clopot, corturile în aer liber, scările în spirală – interiorul transmite o senzație de lejeritate, opulență și lux. Lucrările sale combină tehnologia de ultimă oră cu excentricitatea și conceptualitatea. Portofoliul lui Wanders include reședința privată din Taipei, designul pentru Hyde și Oh! Mai multe dintre proiectele sale pot fi găsite pe site-ul său: Marcel Wanders.

Wanders este un adevărat guru al designului industrial. El este în această profesie de peste un sfert de secol. Anul în care a reușit să se impună a fost 1996, când a creat scaunul cu noduri de macrameu pentru Cappellini, aclamat drept „o capodoperă a gândirii în materie de design”. Marcel a avut la fel de mult succes și în domeniul designului interior: datorită proiectelor sale îndrăznețe și cu adevărat fabuloase, multe hoteluri, cluburi și biblioteci din Europa și SUA au devenit repere iconice.

 

 Philippe Starck 

Philippe Starck arh

Cuvintele sale ingenioase devin instantaneu aforisme și inspiră designerii aspiranți. Autoritatea sa este de neegalat. Philippe Starck este cel mai faimos francez din lumea designului industrial și a arhitecturii contemporane. Trăiește în singurătate pe propria insulă, creează pentru cele mai importante mărci din lume și, ocazional, conduce revoluții creative. Are o experiență vastă în aproape toate domeniile de design și arhitectură. Și orice întreprinde Stark, totul iese cu stil, funcționalitate și cu o notă de ironie.

Unul dintre cei mai căutați designeri ai vremurilor noastre. Multe dintre modelele sale de mobilier sunt lipsite de pretenții și au fost produse în masă, deoarece designerul nu consideră că creațiile sale sunt elitiste. „Dacă credeți că îmi voi petrece viața lucrând pentru o mână de oameni – vă mulțumesc, prefer să dorm. Așa că toată viața mea omor designul, sau mai degrabă distrug acest elitism al designului.”
Ideea care stă la baza fiecărui design este construită pe asociere, ușurință și un sentiment de semnificație subiacent în detaliile interiorului.

Proiectele lui Stark folosesc adesea forme arhetipale fluide și alungite, care ar putea fi descrise ca o imitație directă a stilului lui Salvador Dali. Interioarele de la hotelul Sanderson din Londra combină barocul și modernitatea, cu o varietate de detalii: scaune de bar cu ochi pictați, ghivece de flori cu papioane și o canapea în formă de buză. Palazzina Grassi este un hotel din inima Veneției, proiectat de Philippe Starck și caracterizat de „crispness” și de luminozitate, un sentiment de oglindire a spațiului.

 

 Patricia Urquiola 

Patricia Urquiola arh

Designul interioarelor sale are o componentă comunicativă care creează un echilibru și o legătură între obiectele de design și utilizatorii acestora. Stilul Patriciei este caracterizat de mobilier traforat, „aerisit”, de experimentarea cu materiale și texturi și de utilizarea a două culori principale: alb și negru. Interioarele ei sunt maxim de confortabile pentru a trăi, dar au și un spațiu artistic. Interioarele Hotelului Mandarin Oriental din Barcelona și ale reședinței private a Patriciei Moroso, directorul artistic al brandului Moroso, sunt considerate unele dintre cele mai reușite proiecte ale sale.

„URAGANUL PATRICIA”. Așa o numește presa mondială, și nu doar datorită carierei sale rapide și de succes. Când intră în biroul ei la începutul zilei, Patricia umple imediat întregul spațiu cu o energie foarte puternică și pozitivă, pregătindu-l pentru o muncă productivă. Ca un adevărat spaniol și ca o adevărată femeie, Urquiola este pasionată de orice. Ea se îndrăgostește cu adevărat de fiecare dintre proiectele sale și poate vorbi despre ele la nesfârșit. Munca ei este plină de energie vibrantă, emoție și senzualitate feminină.

Pentru Patricia, fiecare interior este ca un peisaj natural. Ea aduce munți, savană și fiorduri. În cuvintele ei, obiectele și accesoriile dintr-o cameră trebuie să fie autosuficiente și nu doar să servească persoana. Stilul distinctiv al Patriciei combină o abordare minimalistă cu accente feminine, puțin simpliste și jucăușe. Cu o extravaganță senzuală, ea amestecă stiluri, modele și materiale. Pentru ea, austeritatea și emoția, inovația și confortul mental sunt importante. Potrivit lui Urquiola, provocarea unui designer este de a folosi creativitatea pentru a stabili un dialog cu industria.

 

 Tony Ingrao 

Tony Ingrao

La începutul carierei, Tony Ingrao nici nu-și putea imagina că va opera cu astfel de numere. Tony este absolvent al Școlii de Design din Rhode Island. Una dintre primele sale comenzi a fost proiectarea de mobilier englezesc și francez la Paris.

Un designer ale cărui bugete de proiect încep de la sume cu șapte cifre. Interioarele sunt realizate exclusiv din materiale naturale, cu o preferință pentru lemnul de înaltă calitate și rășina fractală. Lucrează în stiluri diferite, în funcție de arhitectură, de la rustic la art deco. Ingrao este cunoscut pentru proiecte rezidențiale private în SUA, Israel, Monaco, Franța și Arabia Saudită. Unul dintre cele mai emblematice proiecte este interiorul pentru hotelul Baccarat din New York: ferestre uriașe, vederi magnifice asupra Manhattanului, materiale naturale, mobilier rafinat.

La firma sa omonimă, designerul Tony Ingrao creează interioare impresionante și luxoase care „sfidează o simplă clasificare”. Ingrao – împreună cu partenerul Randy Kemper – a adunat o listă impresionantă de proiecte ultra-luxoase. Inclusiv un palat în Arabia Saudită, Baccarat Hotel & Residences din New York și un „sat modern” în Hawaii. Precum și clienți precum Howard Stern, Goldie Hawn și Jack Welch. Firma lui Ingrao se află deseori pe lista AD 100 și oferă servicii complete de design care includ decorare, arhitectură peisagistică și consultanță artistică.

 

 Karen House 

Karen House

Deschis în 1991, Taylor Howes Designs și-a construit o reputație de invidiat în industria de design pentru măiestria sa creativă și pentru atenția pe care o acordă stabilirii unor relații bune prin servicii atente.

La cârma studioului din Chelsea se află fondatoarea și CEO-ul Karen Howes. Aceasta conduce o echipă de 27 de persoane, inclusiv patru regizori, cu care lucrează de peste 60 de ani. Este important pentru echipă nu numai să câștige proiectul, ci și să se asigure că clienții se distrează pe tot parcursul proiectării și până la finalizarea cu succes a acestuia. Această abordare este atât de atrăgătoare, încât au o activitate sănătoasă, pe măsură ce clienții se mută în case noi sau își măresc portofoliile de proprietăți.

Taylor Howes este o companie internațională. Cu multe proiecte rezidențiale și comerciale în Londra. Precum și o varietate de proiecte în Orientul Mijlociu, sudul Franței și Connecticut. Printre proiectele actuale se numără o casă de oraș cu 9 etaje în Kensington. O casă mare de familie în St John’s Wood. Proiecte pentru dezvoltatori de top, unde lucrează la apartamente de prezentare, penthouse-uri și apartamente de marketing în proiecte substanțiale.

 

Roxanaid: Doriți ca proiectele dumneavoastră să fie prezentate pe roxanaid? Contactati-ne pentru a putea fi promovate intr-un articol editorial sau in pagina de capodopere!

No Comments

Post a Comment