Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
taupe

Cum să utilizați culoarea Taupe în decorul dvs. de acasă

Cum să utilizați culoarea Taupe în decorul dvs. de acasă

Cum să utilizați culoarea Taupe în decorul dvs. de acasă. Fuchsia, sarcoline, wenge, mikado, amarant, taupe și lista poate continua. Vorbim, desigur, despre culori și tonuri care definesc spațiul și lumea din jurul nostru. Modul în care suntem capabili să o percepem și să îi înțelegem profunzimea și complexitatea. Cei mai mulți dintre noi ne lăsăm influențați de schimbările discrete de nuanțe care ne înconjoară, chiar dacă sunteți sau nu conștienți de acest lucru. În decorul interior, culorile, tonurile, texturile, detaliile complexe și complicate definesc spațiul. Vorbind despre modul nostru de viață și timpul petrecut în interior, conturându-ne caracterul și personalitatea.

Cum să utilizați culoarea Taupe

Modern, rustic, retro chic, indiferent de stilul ales pentru amenajarea interioară propriu-zisă, culoarea creează fundalul pentru efectul dorit și influențează atmosfera. Starea noastră de spirit și modul în care ajungem să folosim acel spațiu. Un living aerisit, proaspăt și vibrant, cu lumină naturală din abundență. Fundaluri de un alb crud, cu decorațiuni discrete de culoare bej-tap. Va fi mai probabil folosit mai des decât un spațiu destul de întunecat, cu tonuri sobre și o atmosferă mohorâtă.

Ținând cont de semnificația puternică a culorii în designul interior, astăzi ne concentrăm atenția asupra unei culori cu un nume destul de ciudat: taupe. O tendință care a fost exploatată și adaptată de mulți designeri de interior și decoratori de case deopotrivă. Nuanțele calde, senzația de confort și eleganța emanată de utilizarea acestei culori nu pot fi negate.

moodbord taupe

moodbord taupe

Ce este culoarea taupe?

Deci, ce este mai exact culoarea taupe? Termenul „culoare” poate să nu fie folosit corect în relație cu acest termen, care descrie o varietate de nuanțe care variază de la cafeniu închis la maro cenușiu, toate moi, delicate, calde și confortabile, beuafrumoase în efectele generate în designul interior.

„Taupe” este un cuvânt care este folosit pentru a desemna oricare dintre o varietate de culori. Culorile pe care le denumește se încadrează într-o gamă de la cafeniu închis la maro cenușiu sau gri maroniu. Cuvântul provine din francezul nountaupe, care la rândul său provine din latinescul talpa, ambele însemnând „cârtiță” (mamiferul). inițial, denumirea se referea doar la culoarea medie a cârtiței franceze, dar (ca și în cazul culorilor rozși lavanda), începând cu anii 1940, utilizarea sa s-a extins pentru a cuprinde o gamă mai largă de nuanțe.

Taupe este un termen de culoare vag care poate fi folosit pentru a se referi la aproape orice culoare gri-cenușiu, gri-maroniu sau gri cald. Deseori se suprapune cu bronzul și chiar și persoanele care folosesc culorile în mod profesional (cum ar fi designerii și artiștii) nu sunt de acord în mod frecvent cu privire la ceea ce înseamnă „taupe”. Cu toate acestea, culoarea taupe în sine nu este direct corelată cu culori precum mov sau roz. Nu există o autoritate unică, general recunoscută pentru astfel de termeni, dar adăugarea unor astfel de culori poate crea o varietate mai mare de nuanțe care pot aduce beneficii fie și în artă.”

taupe culore

taupe culoare

 

Schema de culori taupe pentru pereți

Vom începe cu peretele, fundalul propriu-zis pentru dispunerea mobilierului și a decorului tău. Cei mai mulți dintre noi au adoptat schema de culori pentru pereții goi, care ne permite să deschidem orice spațiu cu ajutorul luminii naturale și să fim flexibili în alegerea culorii mobilierului și a complexității detaliilor. Cei mai curajoși dintre noi aleg să își împodobească locuințele cu culori puternice și îndrăznețe pentru pereți, care, dacă sunt folosite în exces, pot perturba echilibrul unei încăperi și o pot copleși. Între cele două alegeri îndrăznețe se află paleta de culori bej, gri, taupe fiind printre această listă blândă, care poate servi ca un ton echilibrat, calm, perfect pentru tot felul de stiluri de decor interior.

Folosită ca vopsea simplă cum ar fi Mouse’s Back 40. de la Farrow & Ball sau în modele de tapet plin de farmec cum ar fi Crivelli Trellis BP 3109 de la Farrow & Ball, culoarea taupe adaugă un sentiment de stil, căldură și eleganță oricărui decor interior, modern sau clasic. Captează frumos lumina fără a întuneca atmosfera și emană un farmec discret și o delicatețe pe care nu le pot avea tonurile albe. Lumina naturală pune frumos în evidență textura delicată și tonul taupe al tapetului folosit în acest design de dormitor plin de farmec, dar simplu.

dormitor culoare taupe

dormitor culoare taupe

 

Cum să utilizați taupe pentru pardoseala

A doua alegere pentru utilizarea culorii taupe este cea privind opțiunea ta de pardoseală, una dintre acesta ar fi Oak India Grey Animoso Live Pure de la Boen. Lemnul natural poate fi considerat ca făcând parte din această nuanță modernă, delicatețea sa caldă și textura sa naturală frumoasă fiind capabile să transforme un întreg decor. în amestec cu mobilierul și pereții de un alb pur, podeaua de culoare taupe va uni spațiile într-unul singur, oferind o pânză frumoasă pentru dispunerea mobilierului tău. Împodobită cu covoare colorate, o podea din lemn va dovedi acel confort atât de căutat.

parchet taupe

parchet taupe

Placi ceramice in culoarea taupe

Plăcile ceramice pot purta cu mândrie nuanțele de taupe aici gama este producatori este mare si o multidudine de modele, un model ar putea fi cel de la Marazzi colectia Mystone Gris Du Gent, completând alegerea din lemn pentru spații precum dormitorul și camera de zi care necesită o textură mai caldă și definind cu grație zona de bucătărie și baie. Completată cu un design minimalist al mobilierului, întreaga imagine va reflecta un stil de viață contemporan. Piatra naturală poartă acest ton minunat în multe variante, dar textura minunată a acesteia face dreptate nuanței. Alese pentru a împodobi podeaua bucătăriei sau o baie bogată și somptuoasă, pardoselile din piatră de culoare taupe sunt o opțiune viabilă de beuatiful care s-ar putea să vă coste totuși câțiva bănuți.

moodbord taupe

moodbord taupe

 

Țesături delicate de culoare taupe

Țesăturile și texturile ( o tesatura pentru canapea ar putea fi Sao Paolo de la Jab ) sunt cele care fac ca o piesă de mobilier să fie cu adevărat dezirabilă și utilizabilă. Confortul este un lucru pe care îl căutăm cu toții până la urmă, în ciuda dragostei pentru designul pur și, de obicei, ajungem să alegem să adăugăm tot felul de țesături complexe, confortabile, pufoase sau pline de farmec pentru a transforma și a face mai confortabile spațiile. Taupe, auriu, fețe de pernă delicate și mătăsoase de trandafir, pături adaugă profunzime și personalitate camerelor noastre.

dormitor in nuante taupe

dormitor in nuante taupe

Designul interior al dormitorului taupe

Dormitorul este considerat a fi singura limită între programul nostru zilnic încărcat și calmul și seninătatea pe care ar trebui să le inspire și să le emane casa cuiva. Singura barieră pe care nu ar trebui să o trecem cu mintea plină de probleme zilnice. Dormitorul ar trebui să emane confort, liniște și sentimentul suprem de relaxare. Invitând atât mintea, cât și corpul să se lase dus, să se odihnească și să se detașeze.

Internetul oferă o varietate de scheme de culori puternice, îndrăznețe și colorate. Folosiți din din decorul interior al dormitorului care emană glamour și decadență. Aceasta ar putea fi o soluție viabilă pentru unele minți creative nonconformiste. Clasica nuanță de culoare alb crud va reprezenta întotdeauna alegerea perfectă pentru restul dintre noi. Dacă sunteți în căutarea unei noi abordări, una care să respecte regulile de design al dormitorului fără a fi chiar refacerea albului crud cu care suntem obișnuiți, Culoarea taupe este opțiunea perfectă pentru dumneavoastră.
Aici, țesăturile, husele de pat joacă un rol vital în definirea confortului. Lumina naturală va amplifica senzația de prospețime și deschidere pe care un dormitor trebuie neapărat să o aibă, iar un ton taupe al pereților va contrasta discret cu alegerea căpătâiului.

dormitor taupe

dormitor taupe

Bucătării in nuante taupe

Zona bucătăriei, cea în jurul căreia toată lumea se adună în fiecare zi pentru micul dejun sau cină, invită frumos culoarea taupe. Nuanță care poate fi ajustată pentru a se potrivi cu tot felul de design-uri: o bucătărie rustică, pardoseală albă, o gură de aerisire din lemn pentru gătit. Un mobilier in nuanta taupe poate fi accesorizat și inserții de cupru. Un perete din cărămidă aparentă va contrasta frumos cu un gri taupe, umplând întregul spațiu cu sentimentul de confort și intimitate și așa mai departe.

bucatarie taupe

bucatarie taupe

 

Living in nuante taupe

După bucătărie, zona de living este cea care de obicei primește întreaga atenție atunci când vine vorba de design și decorare. Acesta reprezintă spațiul destinat divertismentului și exprimării gustului și bunăstării. Această zonă variază ca stil, de la amenajări formale elegante. Tesături și materiale bogate și somptuoase. Mobilier scandinav confortabil, liber de constrângeri, deschis la inserții shabby chic. Decorațiuni vintage și țesături confortabile menite să inspire un minunat sentiment de confort și relaxare, definind locul de distracție al familiei în casă.

living taupe

living taupe

 

Baie in nuante taupe

Nu în ultimul rând, spațiul băii. În zilele noastre, acest spațiu, cândva utilitar, a devenit o sursă de relaxare, detașare și inspirație pentru minte și suflet. Un refugiu în fața programului zilnic încărcat și a stilului de viață în mișcare pe care suntem cu toții obligați să îl trăim. Sunt des întâlnite decoruri proaspete de un alb crud. O schemă de culori pure, echilibrată de utilizarea tonurilor calde de lemn. Tonurile de taupe intră în scenă pentru a transforma spațiul într-un spa elegant și decadent. Decorațiuni fine și delicate și accente somptuoase de tapet.

Baie taupe

Baie taupe

 

Acționând ca un ton neutru perfect creat, servind ca fundal potrivit pentru o varietate de tonuri și pentru accentuarea culorilor nonculori. Culoarea taupe poate fi exprimată ca o alternativă clasică și delicată la combinația de culori albe în decorurile interioare. Somptuoase, elegante, dar calde, familiare și confortabile în același timp, tonurile taupe sunt într-adevăr o nouă tendință. Aceasta care poate și trebuie luată în considerare atunci când optați pentru transformarea locuinței dumneavoastră sau pentru decorarea uneia noi.

Sper că v-am inspirat să căutați metode creative și elegante de utilizare a culorii taupe. In amenajarea locuinței dvs. nu ezitați să vă exprimați impresia despre acest ton cald.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

No Comments

Post a Comment