Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
tipuri de storuri roman

Storuri romane: afla totul despre ele

Storuri romane: afla totul despre ele

Storuri romane: afla totul despre ele. La menționarea „storurilor romane” – sau, mai simplu, a „storurilor cu lamele” – cei mai mulți oameni își imaginează versiunea clasică. O țesătură cu tăietură dreptunghiulară care se pliază în falduri orizontale și care este ridicată și coborâtă cu ajutorul unui cablu sau lanț. Reprezentarea este corectă, dar incompletă; este mai degrabă un standard generalizat. Și ce idee de storuri romane ar fi complete, vom înțelege în acest articol.

Storuri romane: ce sunt ele

Din punct de vedere tehnic, storurile romane sunt împărțite în funcție de opțiunile de instalare și de tipul de construcție. Nu are rost să singularizăm camera, pentru că storurile romane pot fi folosite oriunde:

 • în bucătărie,
 • în hol,
 • în dormitor,
 • în camerele copiilor.

Cu privire la alegerea țesăturii pentru storurile romane este o chestiune de gust. Depinde de gradul dorit de umbrire, de combinația cu alte elemente și efecte interioare.

Opțiuni de instalare

Storurile romane pot fi montate:

 • pe un profil de fereastră sau ușă
 • pe perete
 • pe tavan.

Storul roman clasic montat pe perete este opțiunea de montare tradițională, care a creat imaginea unui stor clasic roman. Când se utilizează montajul storurlui roman pe perete:

 1. În opțiunile clasice de instalare a perdelelor.
 2. A ascunde sau a corecta o nișă de fereastră.
 3. În cazul în care fereastra are dimensiuni diferite sau este amplasată asimetric.
 4. În combinație cu alte jaluzele.

Regulă importantă. În cazul montării pe perete, distanța de la marginea superioară a deschiderii până la șină trebuie să fie de 17-20 cm sau mai mult. În acest fel, fereastra sau ușa poate fi deschisă fără niciun efort atunci când storurile sunt ridicate.

stor roman pe perete

stor roman pe perete

 

Montarea storurilor romane pe profilul ferestrei sau al ușii.

Cortina este montată la dimensiunea profilului, cu o mică margine în jurul perimetrului. Fereastra sau ușa este lăsată deschisă. În ce cazuri se utilizează:

 1. Pentru a deschide și închide fereastra fără a scoate perdelele. Această opțiune este utilă în camerele cu ferestre mici, unde cea mai mică obstrucție a perdelelor face dificilă ventilația.
 2. Pentru a activa funcțional nișa ferestrei. În mod tradițional cu flori sau într-un mod la modă pentru a face o canapea dintr-un pervaz de fereastră.
 3. Utilizați o perdea în combinație cu alte perdele ca o cale de rulare a perdelelor.
 4. În camere mici – pentru a juca cu proporțiile.
 5. Atunci când nu există o distanță suficientă între deschiderea ferestrei și tavan.
 6. În cazul altor nevoi structurale.
stor roman pe tamplarie

stor roman pe tamplarie

 

Stor roman cu prindere de tavan.

Această opțiune este utilizată în general atunci când este necesar din punct de vedere structural: Când se utilizează:

 1. Atunci când există o adâncitură în tavan.
 2. Pentru a mări vizual zona ferestrei.
stor roman prindere tavan

stor roman prindere tavan

Tipuri de design de storuri romane

Storurile romane sunt împărțite în trei tipuri: storuri romane clasice cu lamele orizontale, storuri romane în cascadă și storuri romane fără ramă sau storuri cu panglici.

Storuri romane clasice cu lamele.

Acest tip este cel care formează imaginea obișnuită a oamenilor despre storurile romane. Un stor clasic roman are: o parte superioară simplă și un pliu în partea inferioară. Este o țesătură din pânză cu buzunare cusute pentru introducerea lamelelor. Lamele sunt tuburi din plastic transparent care sunt introduse în buzunarele special cusute. Barele formează coloana vertebrală a marchizei și creează un model de pliuri ordonate. În partea de jos a copertinei se introduce o placă de greutate. Bara de echilibrare este un detaliu obligatoriu al tuturor storurilor romane: aceasta trage storul în jos atunci când este închis. Avantajele storurilor romane clasice:

 • Un pliu uniform. Acesta este cel mai puternic efect al storurilor romane.
 • O pânză netedă, netezită și îndreptată pe perdele.
 • Plierea precisă și rapidă a țesăturii atunci când se utilizează marchiza.
 • Liniaritate strict vizibilă.
 • Crearea unui cadru clar.

Numai din enumerare rezultă rigoare și precizie – la fel ca la construcția unei legiuni romane – și aceasta este natura perdelelor de care trebuie să se țină cont în compoziția interioară. Dacă această austeritate nu este ceea ce vă trebuie și doriți lejeritate, atunci căutați o altă opțiune de design…

stor roman clasic

stor roman clasic

 

Storuri romane Cascade.

Din punct de vedere structural, este similar cu storul roman clasic, cu o diferență principală: storul roman în cascadă este întotdeauna cu pliuri, atât atunci când este retras, cât și atunci când este desfășurat. Acest efect este obținut prin atașarea unei centuri de ridicare. În ceea ce privește efectul vizual, pliurile funcționează ca un decor. De exemplu, pentru a reduce rigoarea liniilor, pentru a da un aspect aerisit și voluminos sau pentru a conferi țesăturii o textură voluminoasă.

stor roman cascada

stor roman cascada

 

Storuri romane fără rame sau perdele cu o panglică.

Un stor roman fără ramă se bazează pe o țesătură solidă, fără buzunare sau lamele orizontale: Perdeaua se coboară și se ridică cu ajutorul unor fire de cablu verticale. Firele trec printr-o bandă atașată la țesătură, de aceea al doilea nume al storurilor romane fără ramă este storuri cu panglică:
Diferența vizuală dintre storurile clasice și storurile fără ramă poate fi observată la lumină atunci când storul este parțial acoperit sau pe jumătate întors: țesătura nu are linii orizontale și pare să plutească. Atunci când se ridică storul, se formează un pliu în partea inferioară a storului, care, în cazul unui material subțire, se va curba ușor. Ce este caracteristic pentru storurile romane fără ramă?

O senzație de aerisire. În special cu țesături ușoare, semitransparente sau translucide. Nu există linii orizontale pronunțate și, dacă este necesar, se pot adăuga linii verticale vizibile cu panglici late. Această proprietate funcționează bine oriunde este nevoie de ridicarea plafonului. Natura acestui design de jaluzele romane este aerisirea și liniile fluide. Iar aceste proprietăți pot fi îmbunătățite și mai mult cu ajutorul accesoriilor.

stor roman fara rama

stor roman fara rama

 

Accesorii pentru jaluzele romane și combinații de țesături

Accesorii. Jaluzelele romane pot fi completate cu accesorii: ciucuri, franjuri, fundițe, panglici, cordoane – există o imaginație infinită. Dar, desigur, nu și dacă cumpărați perdele gata făcute într-un magazin. Această opțiune este disponibilă numai atunci când comandați storuri romane în mod individual.

Combinație de țesături.

Prin combinarea țesăturilor se pot obține diferite modele de perdele și efecte vizuale. În cazul unei combinații de țesături dense, se recomandă să se utilizeze țesături cu structură similară pentru a obține o plisare omogenă. Dacă combinați țesăturile pe verticală, pliurile vor fi ușor inegale de-a lungul liniei de cusătură.

O variație frecventă a acestei combinații este utilizarea unei viziere inferioare dintr-o țesătură diferită de cea a cortinei principale. În acest caz, baldachinul cade întotdeauna plat atunci când se ridică perdeaua. În acest caz, viziera poate fi confecționată dintr-o țesătură diferită pentru o decorare suplimentară: O versiune a cortinei cu vizieră ar fi un decor suplimentar.

stor roman cu ciucuri

stor roman cu ciucuri

Șine de perdele pentru storuri romane

Șinele de perdele pentru storuri romane sunt echipate cu un mecanism de control: se înfășoară, se desfășoară, se blochează.
În ceea ce privește mecanismul de control, perdelele pot fi acționate manual sau electric. Mecanismul manual al căii de rulare a cortinei este controlat de mâini. Mecanismele acționate electric sunt controlate prin intermediul unui comutator manual, al unei telecomenzi sau prin Wi-Fi. Există, de asemenea, o versiune separată a mecanismului – semiautomat. Este asemănătoare cu cea manuală, dar cortina este ridicată și coborâtă de un motor electric, nu manual.

stor roman electric

stor roman electric

 

Din punct de vedere al aspectului, șinele pentru perdele se împart în deschise și ascunse.

În balustradele deschise, mecanismele de control și de reglare a perdelelor nu sunt ascunse. Cel mai mare avantaj al acestor șine pentru perdele este prețul. Dar, atunci când se utilizează o țesătură translucidă, toate aceste mecanisme rămân la vedere, astfel încât șinele de perdele de tip deschis nu sunt populare, în plus, diferența de cost în comparație cu șinele de tip ascuns nu este atât de mare.
Șinele de perdele de tip ascuns sunt cele mai populare.
Acestea au mecanisme de control într-un corp închis, de obicei din aluminiu.

sistem stor

sistem stor

 

Îngrijire și spălare

Storurile romane sunt ușor de întreținut: sunt de dimensiuni mici; sunt ușor de îndepărtat și de pus la loc cu bandă adezivă; barele transversale și greutățile pot fi scoase cu ușurință din buzunare și puse la loc. Singurul proces care ar putea fi descris ca fiind consumator de timp este înfășurarea cablului prin bandă. Când spălați perdelele – urmați instrucțiunile pentru materialul utilizat. De regulă, se utilizează un ciclu delicat la o temperatură scăzută.

Storuri romane duble

În această analiză a storurilor romane am vorbit despre versiunile simple. Dar storurile romane pot fi, de asemenea, duble: perdele și perdele de noapte. În acest caz, diferența va consta în opțiunile de instalare: Pe două tije de perdele – două perdele, două tije de perdele, două comenzi. Pe două cornișe gemene. O cale de perdele două perdele. Această opțiune este folosită mai rar, deoarece cornișele gemene sunt destul de scumpe și rare.

Perdele gata făcute sau pe măsură

De obicei, după astfel de replici se aduce un argument masiv al părților interesate. Dar, obiectiv vorbind. În favoarea perdelelor gata făcute va fi prețul. Este rezultatul producției în flux continuu, care face ca produsul să fie mai ieftin. Dintre minusuri:

 • Opțiuni de dimensiuni tipice pentru tija de perdea, care prezintă un inconvenient în cazul în care fereastra dvs. nu este tipic.
 • Dimensiunea tipică a țesăturii în înălțime. Ceea ce, din nou, este incomod în cazul unor dimensiuni atipice ale ferestrelor sau al opțiunilor de joc cu tabloul de bord.
 • Limitări în materie de culori, imprimeuri, texturi.
 • Accesoriile și reglajul, cum ar fi o vizieră, nu sunt furnizate sau trebuie să le faceți singur.

Dacă dezavantajele enumerate sunt nesemnificative pentru dvs., iar prețul este important, atunci varianta pregătită este potrivită pentru dvs.  Croitorie este confecționarea perdelelor în funcție de nevoile dvs. exacte și de parametrii camerei.

Daca alegerea dumnevoastra sunt perdele, draperii sau storuri facute pe comanda puteti apela cu incredere la roxanaid.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

 

No Comments

Post a Comment