Stilul minimalist in amenajare interioara
Stilul minimalist in amenajare interioara
Stilul minimalist in amenajare interioara: mai putine detalii inseamna mai mult confort. Aparut in anii ’60 ca o reactie la surplusul de culoare si detalii caracteristice formelor precedente de arta, fenomenul minimalismului a inceput sa ia cu adevarat amploare un deceniu mai tarziu. In prezent, acest stil nu se aplica doar in designul interior sau in moda, ci a devenit chiar un stil de viata, promovat intens in toata lumea de doi autori americani: Joshua Fields Millburn si Ryan Nicodemus.
Stilul minimalist
Mimimalismul incurajeaza oamenii sa elimine tot ceea ce este de prisos din viata lor, pentru a face loc unor aspecte mult mai importante: sanatatea, dezvoltarea personala, calitatea relatiilor si responsabilitatea sociala. De cele mai multe ori, aceasta provocare incepe in propria casa.
Living in stil minimalist
Stilul minimalist se realizeaza in principal prin utilizarea de mobilier functional si obiecte interioare, forme geometrice si o combinatie de obicei nu mai mult de doua culori de baza. Este extrem de important intr-un astfel de stil sa impartiti corect spatiul. Interioarele minimaliste sunt de obicei compacte, negre sau gri si au o forma geometrica stricta.
Dormitor in stil minimalist
Stilul minimalist in amenajare interioara implica mult spatiu, deci este de dorit sa scapi de peretii despartitori din camera. Este nevoie de ferestre masive pentru a umple camera cu suficienta lumina. Schema de culori este creata folosind jocul semitonurilor. Cea mai obianuita alegere: culoarea alba combinata cu griul grafic. Materiale des folosite sunt: otel cromat, sticla, plastic, ceramica, piatra artificiala si naturala, lemn texturat. Stilul minimalist se caracterizeaza prin suprafete reflectorizante plane. Fiecare piesa de mobilier are proportii si culori stricte. In loc de perdele, se utilizeaza jaluzele orizontale sau verticale. Lumina este imprastiata. Se folosesc deseori lampi de plafon cu neon sau halogen. Peretii pot fi decorati cu cateva picturi minimaliste.
Baie in stil minimalist
Este important sa se limiteze numarul de accesorii pentru baie. Rafturile cu obloane arata ingrijit si nu supraincarca camera. Suporturile metalice pentru oglinzi si prosoape se potrivesc perfect. De asemenea, este necesar sa nu uităm de iluminarea ambientala. O cada minimala ar trebui sa aibă o formă geometrica simpla, fara detalii inutile sau o cabina de dus cu perete de sticla.
Bucatarie in stil minimalist
O bucatarie proiectata in spiritul minimalismului ar trebui sa respire curatenie si ordine. La fel ca in orice alta incapere, indoirea cu obiecte inutile este inacceptabila aici. Prin urmare, toate aparatele de uz casnic trebuie ascunse. Alegerea materialelor este larga: piatra naturala, caramida, lemn. Sticla si otelul cromat sunt adesea utilizate la finisare.
Casa in stil minimalist
Odata ales acest stil minimalist pentru interior, trebuie pastrat si la exterior. Multe case minimaliste au un plan simplu, direct, eficient, cu volume stivuite de spatii. Acest lucru creeaza claritate in plan, unde spatiile sunt previzibile si necomplicate. Formele simple, planurile de etaj deschise, peretii interiori minimi, zonele de depozitare modeste si accentul pe vedere si lumina zilei sunt caracteristici definitorii ale multor planuri de etaj minimaliste.
Pentru mai multe datalii despre un design minimalist poti apela la unul din artisti roxanaid.
4 Comments