Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Mocheta

Totul despre mocheta

Totul despre mocheta

Sincer, ce este mai placut decat sa te intinzi in fata semineului cu o carte sau o tableta pe o mocheta moale? Dar sa te bucuri de senzatia unica si pufoasa in picioarele goale pe mocheta? Mocheta ofera o suprafata moale care poate reduce alunecarile.  Absoarbe zgomotul si ofera un maxim de confort. Mai jos o sa descoperi tot ce trebuie sa stii depre mocheta.

 

CONCEPTIE GRESITA: MOCHETA DECLANSEAZA ASTM SI ALERGII

Alergia la mocheta nu exista. Exista o conceptie gresita cum ca mocheta contribuie la astm si la alergii. Este adevarat, mocheta acumuleaza praf intr-o masura mult mai mare decat pardoselile dure, totusi punctul critic este adesea ratat. Cand o persoana intra intr-o camera cu pardoseală dura, miscarea corpului si miscarea picioarelor pot perturba cu usurinta particulele, agitandu-le si transportandu-le in zona de respiratie. In schimb mocheta tine strans substantele care cauzeaza alergeni si, ca urmare, le impiedica sa ajunga in aerul respirat, minimizand nivelul alergenilor din aer. Acest lucru se traduce printr-un potential mai mic de expunere. Curatarea mochetei contribuie la imbunatatirea calitatii aerului interior prin reducerea particulelor, alergenilor, bacteriilor si poate a altor substante din aer.

mocheta

 

 

CUM CURATAM MOCHETA

O mocheta este mult mai simplu si ieftin de intretinut in comparatie cu alte tipuri de pardoseli. Pardoselile din piatra sau lemn trebuie maturate, sters praful, lustruite, slefuite si / sau ceruite. Cu o mocheta nu exista agitatie substantelor chimice sau galetilor. Tot ce trebuie sa faci pentru a intretine moheta este sa aspiri cu atentie toata suprafata mochetata. Curatatrea acesteia se poate face usor cu un aparat cu aburi.

 

 

TIPUL DE FIR AL MOCHETEI


loop-pile-doorsnede

Bouclé – Buclele sunt apropiate unele de altele si au aceeasi inaltime. Acest lucru face o mocheta foarte rezistenta la uzura. In consecinta, mocheta bucla este potrivita pentru spatiile cu trafic intens, cum ar fi birouri, sali de conferinta, scoli, spatii de joaca, scari, coridoarele si holuri.

 

 

 


Mocheta bucla (bouclé ) -Buclele sunt apropiate unele de altele și au aceeași înălțime. Buclele au o înălțime de 5-10 mm. Acest lucru face un covor foarte rezistent la uzură și durabil. În Cut loop – Mocheta cu fir bucla taiata gasim atat fire taiate, cat si fire bucla. Aceste mochete sunt moi si confortabile. In majoritatea cazurilor tehnica nu permite densitati mari, astfel incat mocheta este mai putin rezistenta la uzura. Este ideala pentru camera copiilor, dormitoare sau livinguri.

 

 

 

shag-doorsnede Shag – Aceasta este o mocheta cu fir taiat dar cu o densitate a firului mica. Datorita inaltimii sale, firele nu mai pot ramane in pozitie verticala, asa ca acesta cad si se formeaza o suprafata incurcata care seamana cu tutunul tăiat fin (shag). Este o mocheta foarte moale si decorativa, dar cu o rezistenta redusa la uzura. Este potrivita in special pentru spatiile informale cu trafic redus, cum ar fi camera copilului, dormitor, living. In schimb nu se pretaza pentru scari.

 

 

velours-doorsnede

Velours – Aceasta este o mocheta cu un fir foarte dens. Este o mocheta moale si elastica. Are un aspect catifelat, luxos si elegant. Este foarte potrivita pentru spatiile precum sali de evenimente, livinguri, scari, holuri.

 

 

frisdoorsnede

Frisé – Aceasta mocheta are un fir taiat, dar firele sunt foarte rasucite si fixe (fire frisé). Acest lucru confera o structura plina de viata. Este o mocheta cu un aspect fantezist care intra in al sau in interiorul modern. Poate fi folosita in spatii cu trafic intens, cum ar fi birouri, sali de conferinta, scoli, spatii de joaca, scari, coridoarele si holuri.

 

 

saxony Saxony – Aceasta este o mocheta cu fir tuns. Mocheta este formata din fire rasucite si fixe. Capetele gramezilor se disting clar unul de celalalt (efect precis), astfel covorul are un aspect granulat. Este potrivita pentru spați cu trafic redus, cum ar fi dormitoare, camere de zi si livinguri.

 

 

 

 

STANDARDE SI CERTIFICARE

Astazi, mai mult ca niciodata, consumatorii iau in considerare problemele de mediu in comportamentul lor de cumparare. Vor sa stie cu siguranta daca un produs este sigur de utilizat si daca este fabricat conform standardelor ecologice. Mocheta nu este exclusa din aceasta tendinta. De la inceputul anilor 90, membrii GUT (Gemeinschaft umweltfreundlicher Teppichboden e.V) s-au angajat sa fie prietenosi cu utilizatorii si ecologici pe tot parcursul ciclului de viata mochetelor pe care le fabrica, de la productie la instalare si de la utilizare la reciclare. Standardele GUT pentru materii prime, aditivi si procese de productie sunt unice in Europa. Prin alaturarea producatorilor europeni responsabili pentru mediu, GUT garanteaza un mediu de viata mai bun. GUT și ECRA (the European Carpet and Rug Association) au luat initiativa de a reuni toate sistemele de informatii despre produse existente intr-un singur sistem: PRODIS.

 

TIPUL DE MATERIAL AL MOCHETEI
    1. Fire naturale. Fibrele naturale sunt fibre textile care apar in mediul natural. Acestea provin din plante precum bumbacul, iuta si sisalul sau de la animale precum lana.
    2. Poliamida. Poliamidele sunt un grup de fibre sintetice ale caror materii prime sunt produse de industria petrolului. Cea mai cunoscuta fibra de poliamida este nylonul.. Este de asemenea folosita ca substitut mai accesibil pentru matase. Se produce in cea mai mare parte in Germania, Statele Unite si China. Este un material elastic. Poliamida este adesea amestecata cu bumbac, vascoza si modal. Poliamida ofera produselor o absorbtie permanenta a umezelii si are un proces rapid de uscare. Productia poliamidei implică folosirea unor resurse neregenerabile, iar fibra nu este biodegradabila. Este puternica, durabila si flexibila. Este rezistenta la majoritatea substantelor chimice, rezistenta la intindere, la sifonare, mucegai si la uzura.
    3. Polipropilena. Polipropilena este un termoplastic obtinut din deseuri din industria petrolului. Este produs mai ales in China dar si in alte tari din Asia. Fabricarea fibrei este ieftina si rapida, astfel ca polipropilena este un material ieftin. Polipropilena este cel mai adesea folosita ca fibra de filament. Cel mai adesea este amestecata cu bumbacul si cu lana. Este foarte elastica si rezistenta la substante chimice si microorganisme. Este populara pentru proprietatile sale antibacteriene.

 

Daca inca nu te-ai hotarat daca sa iti instalezi mocheta iti las cateva avantaje mai jos: 

Izolare termica, siguranta, reducera zgomotului, usor de intretinut, caldura, aer curat.

Cauta mocheta visata.

 

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

No Comments

Post a Comment