Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
PRINCIPII DE BAZĂ ALE UNUI INTERIOR PERFECT

Cele 10 principii de bază ale unui interior perfect

Cele 10 principii de bază ale unui interior perfect

Interiorul fiecărei case este întotdeauna ceva special. Uneori este nevoie de ani de zile pentru a-l crea și asambla, iar alteori chiar de generații. Cu toate acestea, în ciuda caracterului unic al fiecărei abordări, există principii de bază ale unui interior perfect care nu trebuie neglijate.

10 sfaturi cheie de la designeri profesioniști despre cum să creați un interior perfect.

 

1. Un concept bine gândit

Înainte de începerea lucrărilor, este important să vă gândiți la conceptul general al camerei. Acest lucru se poate face în mod convenabil cu ajutorul unei planșe conceptuale – un colaj abstract care prezintă culorile, stilurile, formele și texturile viitorului interior. Cu conceptul în minte, este clar ce direcție trebuie să se ia (cum să alegeți tapetul și mobilierul) și care sunt limitele în care trebuie să rămâneți.

Sentimentele și asocierile sunt importante aici. Poate că nu veți găsi nimic similar în portofoliile gata făcute de designeri și atunci trebuie să vă orientați spre artă. Dacă aveți lucrări, tendințe sau epoci preferate, aceasta poate deveni o bază excelentă pentru dezvoltarea unui concept cu o interpretare modernă.

Este întotdeauna foarte interesant să lucrezi cu astfel de referințe – aici sarcina nu este doar de a arăta gustul special al clientului, ci și de a-l adapta nevoilor moderne. Însuși conceptul de design interior este foarte larg, include un complex de idei și preferințe care poate nici măcar să nu fie realizate.

Designerul va ajuta la formularea acestor gânduri și la transformarea lor în direcții de înțeles, care ulterior se transformă în sarcini specifice.

Interior cu tablou

 

2. Schema de culori

Este preferabil să nu folosiți mai mult de 4-5 culori în schema de culori a unei camere, dintre care 3-4 vor fi neutre. De asemenea, cu cât mai multe culori într-un interior, cu atât mai puțin saturate ar trebui să fie acestea. Culorile luminoase excită psihicul uman – acestea sunt adesea folosite în designul restaurantelor și cluburilor. Pentru spațiile de locuit, soluția ideală este de a folosi culori strălucitoare doar ca un mic accent.

Dacă decideți să vă gândiți la proiectarea unui apartament sau a unei case fără ajutor extern, ar trebui să începeți prin a elabora desenele și a vizualiza ideile dvs. pentru aranjarea mobilierului și a obiectelor de decor.

Nu contează dacă aveți o mică remaniere sau o revizie majoră: merită să vă faceți timp pentru a pune cap la cap un design detaliat cu rezultatul dorit. Acest lucru nu numai că vă va ușura sarcina, dar îi va ajuta și pe constructori să facă estimări și să planifice progresul lucrărilor.

interior design aerisit

 

3. Fundal neutru

Atunci când alegeți decorul și mobilierul, este important să nu uitați de „spațiile goale”. Pereții vopsiți într-o culoare neutră vor accentua frumusețea accesoriilor luminoase și vor oferi ochiului o pauză.

În procesul de reparare, mulți sunt mânați de dorința de a combina incompatibilul. Totuși: având ocazia să observ atât de multe idei grandioase și decizii uimitoare, vreau să le implementez imediat în propriile mele apartamente dintr-o singură lovitură.

Totul in acelasi timp. Așa ia naștere uniunea de imprimeuri nebunești și culori strălucitoare, completate de ornamente, decor, machete și bucle pentru o mai mare picante . Aceasta, fără îndoială, poate deveni o soluție interioară șic cu abordarea potrivită.

Dar de multe ori după șase luni, designul se plictisește, propria alegere dezamăgește și clientul ajunge într-o fundătură, gândindu-se la variabilitatea decorului.

interior cu tapet

 

4. Centrul de compoziție

Prin aranjarea mobilierului lângă perete, obținem mult spațiu în centrul camerei. Această soluție este mai potrivită pentru amenajarea spațiilor mici. Pentru încăperile cu mai mult spațiu, o dispunere a mobilierului în „insulă” este mai armonioasă. Datorită acestei soluții, interiorul este multidimensional, ceea ce sporește confortul și dinamismul spațiului de locuit

În general, cunoașterea legilor compoziției nu este o etapă specifică a amenajării interioare – este primul principiu pentru munca de succes în orice activitate legată de artă și, ca urmare, design interior.

Compoziția arhitecturală este relația compozițională a elementelor de compoziție situate într-o anumită, din punct de vedere artistic, ordine, și având anumite caracteristici cantitative și calitative care vizează realizarea armoniei generale, integrității și expresivității unei lucrări de arhitectură.

În ceea ce privește amenajările interioare, o cameră, ca unitate principală de design, cu tot mobilierul, echipamentele, elementele de decor (tablouri, lămpi, sfeșnice) amplasate în ea, este considerată de designerii de interior, nimic mai mult decât o compoziție. În același timp, planul podelelor, plafoanelor, măturarii fiecărui perete separat al camerei este propria sa compoziție separată, la care trebuie lucrată pentru a obține armonia generală a întregii compoziții a unei camere, apartament sau case.

interior cu mobilier

 

5. Planificarea corespunzătoare a zonei

Compartimentarea ajută la crearea unui spațiu confortabil și a unui sentiment de mai multă mobilitate în spațiu. Folosiți țesături, rafturi și sticlă pentru a separa zonele de dormit și de luat masa.

Acest lucru este valabil nu numai pentru aspectul, ci și pentru designul în ansamblu. Pentru ca designul și aspectul să „respire”, aveți nevoie de elemente de fundal în cameră. De exemplu, nu vă puteți îmbrăca frumos atunci când fiecare element de imagine este luminos și saturat.

Ceva trebuie să servească drept fundal. Același lucru se poate spune și despre amenajare – aveți nevoie de spațiu, de pereți cu mobilier adegvat și de pasaje confortabile.

interior cu baldachin

 

6. Decorațiuni inutile

Este preferabil să se păstreze decorațiile la un nivel minim. Scăpând de accesoriile inutile, extindem vizual spațiul, permițându-i acestuia să „respire”. Este important să lăsăm doar ceea ce este cu adevărat util, ceea ce merită arătat – o lampă frumoasă, câteva fotografii sau figurine și un carouri strălucitoare..

Cei mai mulți oameni percep tablourile ca pe un element decorativ, convinși că acestea trebuie agățate doar pentru frumusețe.

De fapt, rolul principal al picturilor este plăcerea estetică pentru ochi. Dar dacă le amplasați corect, veți putea da interiorului o notă de finisare. Un tablou este, de asemenea, o expresie a personalității. În afară de tablouri, puteți avea pe pereți și postere și fotografii. În acest caz, interiorul dvs. poate fi numit stil de autor.

interior cu tablouri

 

7. Textile

Mulți oameni renunță la perne și covoare de podea din motive practice. Designul camerei are mult de suferit, atât în ceea ce privește zonarea, cât și confortul. Un interior perfect are covoare, perdele și perne.

Culorile vibrante pot ajuta uneori la diluarea unui design restrâns, astfel încât să strălucească cu culori noi. Cei care nu sunt pregătiți pentru schimbări radicale sunt sfătuiți să acorde atenție textilelor. Ele vor ajuta la crearea unor stări diferite și nu necesită cheltuieli speciale.

Într-o cameră decorată în culori neutre, păturile multicolore, covoarele, pernele vor arăta grozav. Atunci când creați accente luminoase, trebuie să acordați o mare atenție detaliilor. Într-o baie sau bucătărie simplă, puteți folosi prosoape multicolore, mănuși de cuptor, perdele de duș etc.

O atenție deosebită trebuie acordată draperiilor. Acestea sunt selectate în funcție de stilul camerei. Dar oricand, textilele pot fi inlocuite cu culori mai stralucitoare, in functie de starea ta de spirit.

interior cu o pata de culoare

 

8. Iluminatul local

Lămpile de masă, aplice și lămpi de podea au, de asemenea, rolul de a crea confort. Iar neglijarea iluminatului privează interiorul de confort – posibilitatea de a citi și de a lucra oriunde doriți.

Iluminatul este unul dintre cei mai importanți parametri pentru dormitor. Dacă ferestrele dormitorului dvs. sunt orientate spre est, soarele de dimineață vă va trezi cu siguranță și vă va da un început de zi plin de energie. Pe de altă parte, ferestrele orientate spre vest pot provoca o întrerupere a ritmului tău natural. Țineți cont de acest lucru atunci când planificați funcția camerelor din apartament.

Lumina potrivită seara va ajuta la inducerea somnolenței. La apusul soarelui, temperatura luminii se schimbă de la frigul din timpul zilei la căldura de seară. Pentru a vă pregăti pentru somn, merită să alegeți becuri cu o temperatură de culoare caldă, „de seară”, de aproximativ 2700-2800 K.

Becurile tradiționale cu incandescență sunt ideale, deoarece oferă exact lumina caldă potrivită pentru relaxare. Dacă preferați sursele de lumină moderne, eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi lămpile fluorescente sau cu LED, ar trebui să acordați atenție temperaturii luminii imprimate pe ambalaj.

Prin intermediul vederii, informațiile despre culoarea luminii sunt transmise sistemului nervos central și, datorită sistemului circadian (ceasul intern al zilei și al nopții, care influențează intensitatea proceselor biologice), amplitudinea excitației crește sau scade.

principii de bază interior perfect

 

9. În câmpul vizual

Tablourile și posterele trebuie atârnate la nivelul ochilor. Atunci când accesoriile de pe pereți sunt atârnate mai jos sau mai sus decât ar trebui să fie, se creează un sentiment de dezechilibru în interior.

Pereții fără picturi sau fotografii creează o senzație de gol și fac camera inconfortabilă. Pentru a anima interiorul, este suficient să alegeți doar câteva imagini interesante și să decorați camera cu ele.

În încăperile cu tavane joase, se recomandă alegerea modulelor care sunt orientate pentru amplasare verticală. Acest lucru va face vizual camera să pară mai înaltă. Dacă agățați tablouri care sunt destinate plasării orizontale, pereții camerelor vor apărea mai largi.

De regulă, compozițiile modulare sunt fixate la o înălțime de 1500 mm de podea. Aceasta este plasarea optimă, care este percepută în mod normal de ochiul uman. Dacă intenționați să instalați pânze cu orientare verticală, segmentul central al imaginii ar trebui să fie la această înălțime.

interior cu multe tablouri

 

10. O dezordine care poate să nu existe

Depozitarea obiectelor mici și a bibelourilor în vaze sau cutii vă poate ajuta să faceți față dezordinii. În același timp, aceste recipiente decorative pot fi folosite pentru a decora interiorul. Acest lucru este potrivit mai ales pentru holuri sau băi.

Există principii generale pentru „tratarea” banalităților. „Principala strategie pentru depozitarea „lucrurilor mărunte” este de a păstra totul structurat, altfel nu poate fi evitată aglomerarea apartamentului. Trebuie să dezvoltați un sistem de sortare a obiectelor mici în cutii decorative, coșuri, dosare etc. Acesta poate deveni chiar un punct de atracție al interiorului, dacă este realizat corespunzător.
Cutiile sau coșurile sunt utile pentru depozitarea jucăriilor și a micilor constructori, a cremelor în baie, a vitaminelor, a aparatelor și a gadgeturilor de gătit, cum ar fi batoanele și spatulele în bucătărie etc. Un set de încurcături poate fi găsit în fiecare cameră, indiferent de mărimea acesteia.

Mai întâi vom cauta spațiul de depozitare de acasă – și abia apoi vom merge la magazin (sau online) pentru accesorii de depozitare. Dar nu și invers! Oricât de mare ar fi tentația de a cumpăra cutii frumoase. Mai întâi trebuie să stabiliți numărul și dimensiunea cutiilor, a inserțiilor de rafturi în dulapuri etc. În caz contrar, lucrurile care ar trebui să vă ajute se vor transforma în greutate moartă și vor deveni o altă problemă. La urma urmei, ar fi cu siguranță păcat să aruncați ceea ce ați cumpărat.

interior organizat

 

 

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

 

 

No Comments

Post a Comment