Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
culoarea-anului-2022-very-peri10

Culoarea anului 2022 anuntata de Pantone este „Very Peri”

Culoarea anului 2022 anuntata de Pantone este „Very Peri”,

Culoarea anului 2022 anuntata de Pantone este „Very Peri”, cea mai calda nuanta de albastru. Ce inseamna si cum a fost aleasa?

Institutul Pantone Colour Institute

Institutul Pantone Colour Institute a desemnat culoarea anului 2022. Este vorba de nuanța liliachie cu numărul 17-3938, numită Very Peri (în traducere liberă, „foarte frumos”). Pentru prima dată în istoria Pantone, culoarea anului nu a fost selectată, ci a fost creată din nou, concentrându-se pe ceea ce se întâmplă în lume. La elaborarea nuanței, experții au apelat la tehnologiile digitale, care devin parte integrantă a vieții, și la ceea ce se întâmplă în metaunivers, printre altele.

Experții Pantone consideră că, culoarea Very Peri combină „constanța” albastrului cu „energia și entuziasmul” roșului. Simbolizează dinamismul, creativitatea, imaginația și mișcarea înainte. „Culoarea anului reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală”, spune Laurie Pressman, vicepreședinte al Pantone Colour Institute.

culoarea-anului-2022-very-peri11

„Este o perioadă foarte diferită. Cum surprindem acest moment într-o lume care se transformă așa cum este ea? Cum putem găsi ceva care să simbolizeze spiritul global și tranziția prin care trece lumea? a adăugat Pressman, vorbind despre crearea de umbre. Societatea continuă să recunoască faptul că culoarea este o formă importantă de comunicare și un mod de exprimare a emoțiilor. Complexitatea acestei noi nuanțe de albastru cu o nuanță roșie-violetă evidențiază posibilitățile enorme care ne stau în față.”

În ultimele două decenii, Colour Institute a ales nuanța principală a anului următor. Pe baza evoluțiilor sociale și a tendințelor globale. Data trecută, Pantone a desemnat două nuanțe în același timp drept „culoarea anului”: galben și gri.

Very Peri

„Pe măsură ce ne îndreptăm spre o lume a schimbărilor fără precedent, selecția PANTONE 17-3938 Very Peri deschide noi perspective și viziuni ale familiei de culori albastre de încredere și îndrăgite”. A declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Colour Institute, într-o declarație. „Întruchipând calitățile albastrului, dar posedând o nuanță roșie-violetă, PANTONE 17-3938 Very Peri demonstrează o atitudine amuzantă, optimistă și o prezență dinamică care încurajează creativitatea îndrăzneață și exprimarea imaginativă.”

culoarea-anului-2022-very-peri

Culoarea anului de la Pantone 2022 aduce un sentiment de joc în interior și oferă combinații de culori neașteptate. Combinați Very Peri cu tonuri verzi luxuriante pentru a crea un aspect revigorant. Inspirat de natură, în camerele de zi și birourile de acasă. Sau adăugați nuanțe discrete, cum ar fi liliacul și teracota, pentru a crea un aspect confortabil și echilibrat, care funcționează bine în dormitoare. Camerele pentru copii pot folosi o paletă clasică de culori primare, combinând acest albastru periculos cu rozuri fierbinți și galbeni strălucitori. Fie că este vorba de mobilier, piese de accent sau culori de vopsea, Very Peri adaugă imagini și speranță oricărei încăperi.

culoarea-anului-2022-very-peri12

 

Concepută pentru a stârni curiozitatea și creativitatea, această nuanță caldă și veselă este menită să simbolizeze ieșirea noastră din izolarea provocată de pandemia COVID-19.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

No Comments

Post a Comment