Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
stilul neo-antic

Stilul neo-antic în designul interior

Interioarele clasice rămân în topul valului de modă, deși acestea capătă și caracteristici noi. Combinând caracteristicile designului tradițional familiar, acesta funcționează cu tendințele la modă și experimentele de design. Este stilul neo-antic care poate fi numit cu încredere principala tendință a anului 2023. Mesele masive și sculpturale din marmură. Canapele albe biomorfe se regasesc in stilul neo-antic.

Veselă din lut alb cu auriu!

Dar, până acum, rareori a fost realizată într-un interior tematic complet, undeva în afara avangardei designului: SUA, Franța, Australia și în alte părți.

Interioarele moderne, monocrome și ușoare, cu muluri, măsuțe de marmură, canapele albe biomorfe – acesta este adesea un stil neo-antic, care nu este încă recunoscut în mod obișnuit ca un stil separat în Rusia. O nouă lectură a arhitecturii și a designului interior grecesc a făcut din el o tendință stabilă în Occident, dar totul ajunge la noi sub formă de ecouri.

În interioarele neo-antice, pereții sunt de obicei albi. În funcție de atmosfera copiată este cea urbană ateniană sau cea insulară egeeană, putem vedea pe pereți fie mulaje, fie tencuială de lut albită manual.

Multă lumină naturală

În astfel de interioare există, de obicei, multă lumină naturală a soarelui. Dar, dacă amenajarea o permite, în loc de blocurile de geamuri standard minimaliste și contemporane, există de obicei mai multe ferestre pe diferite părți ale luminii. Acestea pot fi înguste și înalte, dar sunt totuși la scară naturală.

Combinația de culori contribuie la caracterul epic al interiorului: alb și nisip, cu o pasiune pentru imprimeurile de marmură și orice piatră naturală, arată ca un cumulus grecesc perfect, plutind cu seninătate deasupra tuturor imperfecțiunilor metropolei.

Așadar, acest stil ar putea foarte bine să fie văzut undeva într-un nou zgârie-nori – perfect pentru un interior modern cu un aer Zen. Doar că, spre deosebire de stilul asiatic, acesta va fi mai rafinat și mai elegant, cu decor.

Volumele mari

Blaturile și volumele mari joacă un rol foarte important în designul interior neo-antic. Insula poate fi decorată cu ceramica, piatra naturala sau deckton pe toate laturile.

Placarea integrală este, de asemenea, tipică pentru băi. Blaturile din marmură, ceramica sau deckton sunt folosite pentru toate mesele: mesele modulare, mesele laterale, mesele consolă, noptierele și noptierele. De asemenea, marmura este folosită pentru veselă, sculpturi și alte obiecte decorative.

Aurul este, de asemenea, foarte important pentru prezentarea corectă a stilului de interior neo-antic. Acesta face ca un interior ușor să arate sofisticat și luxos. Mobilierul cu ramă de aur este popular, dar nu în stilul Art Deco, ci în stilul sculptural.

Și, de asemenea, încrustații din alamă în ornamente, decorațiuni și mobilier, înrămarea ramei foto, încrustarea obiectelor de artă, dar mai ales în designul micilor obiecte de uz casnic (veselă, mânere de ușă, fitinguri, obiecte sanitare etc.).

Principalele caracteristici ale stilului Neo-Antique sunt următoarele:

  • Arhitecturală (folosind muluri, arcuri, coloane, sculpturi);
  • simbolismul imaginii (formele biomorfe ale mobilierului tapițat, detaliile rotunjite moi);
  • schema de culori alb și nisip (cu accente aurii);
  • o pasiune pentru tot ceea ce înseamnă marmură (și travertin);
  • masivitatea și volumul decorului (sculpturi, obiecte de artă, detalii mari);
  • mobilier încorporat (biblioteci, dulapuri, bucătării, sertare, comode – toate integrate sau care par a fi integrate).

No Comments

Post a Comment