Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
decor oglinda

Sfaturi și trucuri pentru a folosi oglinzile în decor

Vreau să vă împărtășesc câteva sfaturi și trucuri de la designeri pentru a vă ajuta să folosiți oglinzile în decor și să obțineți cel mai bun efect.

Reflectă frumusețea oglinzii în decor

Oglinzile nu sunt doar funcționale, ci pot fi și o adevărată operă de artă în interiorul dvs. Aranjarea corectă a oglinzile în decor și a obiectelor expuse în ele poate crea o atmosferă unică într-o cameră.

Un candelabru frumos sau un tablou pe peretele opus poate fi un obiect ideal de reflecție. Poziționați oglinda astfel încât reflexia sa să adauge profunzime și volum spațiului și să vă permită să vă bucurați de frumusețea lumii din jurul dumneavoastră.

Determinați înălțimea corectă a oglinzii în decor

Oglinzile sunt o parte integrantă a designului interior, iar agățarea lor corectă joacă un rol esențial în crearea unei imagini armonioase a camerei. Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți înălțimea pentru agățarea unei oglinzi.

Dacă oglinda va fi folosită pe hol, cel mai bine este să o atârnați la nivelul ochilor. Astfel încât să vă puteți verifica reflexia înainte de a ieși din casă. În camera de zi, însă, cel mai bine este să alegeți o poziție mai înaltă. Astfel încât oglinda să poată accentua frumosul candelabru și să creeze o reflexie spectaculoasă.

Atunci când oglinda va fi plasată deasupra mobilierului, este mai bine să o atârnați mai aproape de acesta decât de tavan pentru a crea armonie și a sublinia legătura dintre cele două. Țineți cont de faptul că plasarea oglinzii prea sus poate părea nefirească și nu se potrivește cu stilul interiorului.

Vedeți lumina într-o lumină nouă

Pentru a profita la maximum de lumina naturală dintr-o cameră, este important să poziționați corect oglinzile în decor. În loc să le așezați în fața unei ferestre, este recomandabil să plasați oglinzile mai aproape de fereastră.

În acest fel, ele pot reflecta lumina cât mai mult posibil, oferind camerei un plus de luminozitate și spațiu. Dacă aveți nevoie de și mai multă lumină, puteți instala o lampă sau un aplicator lângă sau în fața oglinzii. Această mișcare inteligentă vă permite să dublați efectul de reflectare a luminii și să creați cele mai confortabile condiții pentru a lucra sau a vă relaxa.

Fii suficient de îndrăzneț pentru a alege oglinzi mari pentru interior

Oglinzile mari nu numai că măresc vizual o cameră, dar îi adaugă și lumină și luminozitate. Dar atunci când alegeți un astfel de element decorativ, este important să luați în considerare proporțiile camerei și să nu ocupați prea mult spațiu.

În cazul în care nu există suficient spațiu pe perete, se poate lua în considerare o oglindă de podea. Oricum ar fi, utilizarea oglinzilor mari este o modalitate excelentă de a face ca o cameră să pară mai spațioasă și mai confortabilă.

Acordați atenție alegerii cadrului potrivit

Primul lucru care trebuie luat în considerare este stilul camerei. În camerele mari tradiționale, cu oglinzi mari, trebuie să se opteze pentru rame mari, sculpturale, groase sau întunecate, care vor adăuga farmec și vor completa aspectul.

Cu toate acestea, în cazul în care oglinda va fi folosită într-un interior modern, este mai bine să alegeți rame mai subțiri. În cazul în care camera este mică, vă recomandăm oglinzile fără rame, care nu vor ocupa mult spațiu și vor mări vizual spațiul.

Pe lângă stil, vă recomand să luați în considerare dimensiunea camerei și oglinda. Oglinzile mari pot fi grele, așa că alegeți un cadru cu o rezistență suficientă. Dacă oglinda este mică, rama poate fi, de asemenea, mai ușoară.

Materialul din care este făcută oglinda poate juca un rol important în decor.

În plus față de alegerea ramei, alegerea materialului din care este realizată oglinda poate avea un impact semnificativ asupra efectului decorativ. Sticla de oglindă simplă este o alegere practică și versatilă pentru majoritatea interioarelor.

Cu toate acestea, dacă doriți să adăugați expresie și textură, puteți lua în considerare sticla îmbătrânită. Cred că acest material este pentru cei care doresc să creeze o ambianță confortabilă și atmosferică într-un interior tradițional.

Dacă preferați un stil modern, oglinzile pot fi folosite și în acest scop, dar din alte materiale. Cum ar fi rame metalice sau sticlă subțire, pentru a obține un interior luminos și aerisit. Experimentarea cu diferite materiale și forme de oglinzi este o oportunitate de a găsi soluția perfectă pentru spațiul tău.

No Comments

Post a Comment