Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
interior wabi sabi

Stilul wabi sabi in amenajare interioara

Stilul wabi sabi in amenajare interioara

Stilul wabi sabi in amenajare interioara. Ce-ti propune aceasta abordare de amenajare in stil japonez este sa accepti lucrurile asa cum sunt si sa te bucuri de frumusetea lor, in loc sa-ti doresti cu incrancenare perfectiunea. Cu alte cuvinte. Daca nu te induri sa te desparti de oala de lut pictata manual, sparta si lipita, o poti expune fara grija pe consola din dormitor. Pe masuta de cafea din camera de zi, ti-i se potriveste foate bine cu stilul etic, wabi sabi in amenajare interioara.

Stilul wabi sabi

Sa-ti decorezi casa conform principiilor esteticii japoneze wabi-sabi inseamna sa apreciezi lucrurile simple, naturaletea si confortul intr-o ambianta imperfecta, dar plina de vitalitate. Inseamna sa intelegi ca lucrurile cu care te inconjori nu au putere asupra ta, si ca sunt pur si simplu niste obiecte menite sa-ti faca viata mai usoara si mai placuta.

Living in stil wabi sabi

Stilul wabi sabi in amenajare interioara seamana intrucatva cu stilul minimalismul, fara a impartasi. Austeritatea acestui stil, pentru ca te indeamna sa traiesti folosind in cel mai eficient mod cat mai putine lucruri. De asemenea, a fost deseori asociat cu ceremonia ceaiului, un ritual japonez care te invata sa incetinesti ritmul si sa accepti impermanenta lucrurilor. Intr-o casa amenajata in stil japonez, mobilierul, de cele mai multe ori realizat din materiale naturale, nu incearca sa ascunda urmele trecerii timpului.

living wabi sabi

living in stil wabi sabi

Dormitor in stil wabi sabi

Stilul etic, wabi sabi in amenajare interioara este intotdeauna compus din lucrurile pe care le iubesti si tot ceea ce aduci acasa ar trebui sa fie o reflectare a acelui sentiment. Acest concept nu tine cont de stilul tau, de tendintele pe care le urmezi sau de care crezi ca ar trebui sau de orice ar putea apartine unui fel de moda. Acest concept se bazeaza pe alegerile care vin din inima, cu singurul scop de a-ti aduce bucurie.

Wabi-sabi se refera la imbratisarea si celebrarea autenticitatii oriunde poate fi gasit. Nu exista nimic mai autentic decat decorul de casa si accentele artizanale. O vaza pe care ati gasit-o intr-o vacanta, arta textila pe care ati facut-o singura sau ceramica de pe o piata locala sunt toate elemente personalizate care vor spori sentimentul cald si autentic al spatiului dvs.

dormitor site wabi sabi

dormitor in stil  wabi sabi

Baie in stil wabi sabi

În cea mai mare parte stilul wabi sabi folosete texturile naturii. Aceasta se refera la piatra naturala si lemnul cu toate defectele sale. Cherestea cu toate nodurile. Pardoseala din lemn. Mobilierul cu toate imperfectiunile inghetate in textura. Pentru ca aceste texturi naturale ale lemnului arata cel mai bine atunci cand lumina le loveste ele, alegem un finisaj satinat care pare ca este luminat din interior.

Vopsea uzata cu finisaj de vopsea inegala este ceva pentru care designul interior industrial este renumit, dar si-a gasit locul in decorul traditional al casei sau, in acest caz, in baie. Mobilierul de baie sau masa cu vopsea care s-a estompat de-a lungul marginilor este ceva care adauga farmec suplimentar unei amenajari wabi sabi, revigorand-o si invocand miscarea.

baie wabi sabi

baie in stil wabi sabi

Bucatarie in stil wabi sabi

Finisajele metalice, cum ar fi alama, cuprul si bronzul. Cu o patina inegala, au fost intotdeauna placute, dar intr-un mod care nu poate fi exact articulat. Opteaza pentru texturi rustice precum draperii din in, pardosela din lemn, pereti nefinisati, ceramica rustica. Stilul „wabi” se traduce prin „simplitate rustica”. Nu este de mirare ca texturile rustice sunt un element de decor pe care ar trebui sa-l cauti. Daca vrei o bucatarie cu aspect interior Wabi Sabi. Acest stil se imnina foarte bine cu nuantele calde ale naturii, precum bej, maro, crem imbinate foarte bine cu nuante de negru si alb.

bucatarie wabi sabi

bucatarie in stil  wabi sabi

Casa in stil wabi sabi

Conceptul imperfect de interior design wabi sabi sarbatoreste frumusetea defecta, incompleta, mult opusa nevoii noastre constante de a atinge perfectiunea. Wabi sabi reprezinta o evadare din situatii stresante. Din imprejurimi in care ne straduim sa realizam ceea ce nu poate fi atins. Sa gasim perfectiunea acolo unde nu exista. Sa urmam termenele imposibile intr-un ritm frenetic. Designul interior wabi sabi ar putea fi exact ceea ce avem nevoie pentru a ne destresa si pentru a ne gasi din nou echilibrul. Acest mediu calm si minimal pe care il creeaza cu un decor care iarta usoarele imperfectiuni. Imbrstișeaza stilul naturalist, o atmosfera calduroasa si primitoare, dar niciodata obositoare.

Casa in stil wabi sabi

Casa in stil wabi sabi

 

Pentru mai multe datalii despre un design etic, wabi sabi poti apela la unul din artistii roxanaid.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

No Comments

Post a Comment