Stilul industrial in amenajare interioara
Stilul industrial in amenajare interioara
Stilul industrial in amenajare interioara a impresionat prin valentele sale sensibile si prin creativitatea cu care un obiect, a carui vreme este considerata trecuta, poate reveni in prim-plan si poate fi pus in valoare intr-un context cu totul inedit.
Stilul industrial
Stilul industrial nu a fost inventat de vreun designer nonconformist si nici nu a aparut ca o reactie la alte curente estetice, ci s-a format in timp, incepand cu sfarsitul anilor ‘60, incercand sa raspunda unor nevoi concrete ale societatii. Numeroase fabrici si depozite din Europa si Statele Unite au fost inchise in deceniile sapte, opt si noua ale secolului trecut, odata cu modernizarea economica si dezvoltarea consumerismului, iar multi oameni au descoperit in aceste spatii parasite o solutie excelenta pentru problema locuintelor.
Living in stil industrial
Noii locatari si-au dat seama ca nu mai pot aplica regulile amenajarilor interioare clasice in aceste spatii brute, nefinisate. In acelasi timp, au incercat sa pastreze si sa puna in valoare caracteristicile cladirilor vechi, multe dintre ele avand o estetica aparte, valoroasa pentru patrimoniul cultural al oraselor. Astfel s-a format un stil de design interior autentic, care confera farmec chiar si celor mai inestetice elemente ale unui spatiu.
Dormitor in stil industrial
Vei lasa la vedere tevile din metal, peretii din caramida si suprafetele din beton sau lemn. De altfel, lemnul, metalul si caramida sunt materialele care se identifica cel mai bine cu acest stil de amenajare, amintind de menirea originala a vechilor fabrici. In timpul revolutiei industriale, materialele precum lemnul, fierul si otelul erau frecvent folosite in constructia fabricilor, si exact pe aceste materiale se va baza si decorul modern industrial al livingului sau dormitorului tau.
Baie in stil industrial
Urmand specificul celor doua materiale definitorii pentru acest stil, paleta cromatica tinde spre nuantele neutre calde, spre marouri, taupe (o combinatie de gri si maro), griuri, culori metalice (mai mult cupru, mai putin auriu sau argintiu), caramiziu, alb si negru. Totusi, pentru a revitaliza spatiul si a-i da un aer primitor, poti adauga accente de culori intense, in functie de preferintele tale: albastru deschis, verde pajiste, rosu intens sau portocaliu luminos. Mobilierului al carui design mizeaza pe lemn, fier, otel si forme brute, nefinisate.
Bucatarie in stil industrial
Mobilierului al carui design mizeaza pe lemn, fier, otel si forme brute, nefinisate. Monteaza corpuri de iluminat al caror design combina elemente de tipul tevilor cu unele precum sfoara sau lanturile. Alege piese de mobilier cu linii simple, drepte, fara ornamente. In nuante neutre, opteaza pentru o schema cromatica bazata pe nuante de gri si maro si renunta la orice decoratiuni pentru ferestre (daca privelistea iti permite, bineinteles) daca te gandesti sa ai un interior design industrial.
Casa in stil industrial
Stilul industrial in amenajare interioaral este un mod unic si interesant de a va proiecta casa. Imaginile fabricilor si mansardelor imi vin rapid in minte atunci cand se ia in considerare acest design. Exteriorul caselor in stil industrial este destul de literalmente fabrici vechi si cladiri industriale. In mod obisnuit, peisajul este putin, cu exceptia cazului in care a fost adaugat ulterior. Multe dintre aceste cladiri au fost abandonate de ceva timp. Aceste cladiri au fost transformate in apartamente si apartamente. Exteriorul acestor case este exact materialul la care v-ati astepta. Retineti ca, in timp ce acest stil a inceput in fabricile abandonate din zonele industriale, oamenii aduc acum stilul industrial in interiorul casei lor intr-un cartier rezidential tipic.
Pentru mai multe datalii despre un design industrial poti apela la unul din artistii roxanaid.
Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare!
Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.
No Comments