Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
alegerea perdelelor si draperiilor

Alegerea draperiilor: 5 reguli simple pentru asortarea culorilor

Alegerea draperiilor potrivite nu este o sarcină ușoară și mulți oameni sunt literalmente blocați. Și nu e de mirare! Există o mulțime de nuanțe de care trebuie să țineți cont: culoarea, textura, grosimea și transluciditatea țesăturii, forma, numărul și adâncimea pliurilor.

Pentru a simplifica sarcina, astăzi ne vom limita la un singur punct, dar cel mai important. Iată câteva reguli de bază pentru asortarea culorilor draperiilor.

1. In nuanta peretelui

Cum îți alegi draperiile? Ai încredere în culoarea pereților. Alegerea draperiilor.

Logic și ușor de reținut. Imaginați-vă că pereții își extind culoarea și la draperii. Acesta este, de altfel, un format foarte convenabil și relevant, în care perdelele servesc atât ca fundal, cât și ca o extensie a peretelui. Creează vizual efectul unui spațiu general mare, fără a-l împărți în bucăți de culoare.

Atunci când nuanțele pereților și a draperiilor se potrivesc, se creează iluzia că peretele își schimbă în mod magic esența solidă și curge într-o țesătură curgătoare.

Draperiile pot fi de aceeași culoare cu pereții sau pot avea nuanțe mai deschise sau mai închise. Chiar și în cazul unei asortare completă a culorilor, interiorul nu riscă să capete o impersonalitate ciudată, deoarece perdelele sunt textile și au o plasticitate diferită și un joc de lumini și umbre în valțuri. Ochiul, desigur, nu este păcălit de diferența de textură, dar în acest caz perdelele nu vor rupe percepția cromatică generală a camerei.

O variantă ușoară pentru a ilustra faptul că regula de potrivire a culorilor funcționează cu toate nuanțele

2. Neutralitate înțeleaptă

Interioarele moderne sunt din ce în ce mai puțin zgomotoase. Doar liniște și seninătate pentru un restart total al corpului și al minții. Alegerea draperiilor.

Având în vedere înclinația interioarelor moderne pentru griuri, bejuri și un amestec de aceste nuanțe neutre, aceeași tendință s-a împrumutat și în cazul draperiilor. Aceste două neutre creează tandemuri de culori frumoase de amestec de gri și bej în diferite variații și saturații.

Neutralitatea gri prietenoasă a pereților și a draperiilor nu obosește ochiul și nici mintea obosită de zi cu zi.

S-ar putea crede că aceasta este povestea anterioară, doar că în tonuri neutre. Acest lucru este doar parțial adevărat, deoarece draperiile neutre, deși oferă un fundal liniștit, pot fi diferite de culoarea pereților.

Alegerea draperiilor, neutralitatea bej a perdelelor față de calmul gri al pereților este absolut adecvată și armonioasă.
Reversul este aceeași armonie, dar în gri pe bej.

3. Comunicarea principală.

Cum aleg culoarea draperiilor mele? Găsiți un suport în interior – un covor, de exemplu.

O opțiune interesantă este de a asorta nuanța unei piese mari de mobilier, a unui covor, a unei cuverturi de pat, a pernelor decorative sau a culorii unui perete de accent. Principala regulă pentru o astfel de tehnică spectaculoasă este de a evita o potrivire completă a nuanțelor, deoarece arată plat și primitiv în interior și adesea chiar îl ieftinește.

Canapeaua este, de asemenea, un suport excelent pentru draperii

După ce ați ales o culoare de interior norocoasă care să se potrivească cu draperiile, țineți cont de nuanțe si texturi. Diferitele luminozități și saturații ale aceleiași culori vor face ca interiorul tău să fie interesant și îi vor da o notă nobilă.

Turcoazul stins al draperiilor seamănă cu culoarea fotoliilor și cu turcoazul din modelul pernelor canapelei.
O versiune mai complexă de draperii cu trei obiecte în interior – pereți albi, o canapea albastră și o consolă bej, alegerea draperiilor.
Un exemplu de suport dublu pentru draperii – culoarea roz a scaunului și nuanța de grafit închis a comodei.

4. Mișcări opuse

O opțiune subtilă – draperii albe sunt susținute de pereți, rozul de pernele decorative, iar griul acționează ca o culoare contrastantă.

Orice contrast este o distragere sigură a atenției. Dacă doriți să ascundeți ceva într-o cameră, puneți draperii contrastante, acestea vor face treaba. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a evidenția pur și simplu o fereastră.

Galbenul este una dintre cele mai populare culori pentru a crea contraste, în acest exemplu, griul perdelelor este susținut de canapea și de modelul covorului, cu galben ca accent.

Contrastul poate fi doar parțial prezent în draperii. De exemplu, atunci când culoarea principală este aceeași cu cea a interiorului și i se adaugă o parte de accent. Cu o astfel de combinație fantezistă, nu uitați că contrastul nu trebuie să fie copleșitor. Tonurile atenuate arată întotdeauna mai respectabile.

O variantă tricoloră mai sofisticată: contrastul galben joacă, de asemenea, un solo absolut, în timp ce draperiile albe sunt susținute de pereți și canapea, iar griul de o pernă de canapea și alte mici decorațiuni.

5. Tehnici de imprimare

Imprimeurile de inspirație scandinavă sunt un model destul de ușor de încorporat în interioarele ușoare și minimaliste. Observați că, culoarea principală a perdelelor este susținută de modelul gri al covorului și există, de asemenea, un suport pentru toate culorile modelului – alb, negru și galben. Important pentru a crea o armonie vizuală în întregul interior.

Aceasta este o problemă delicată, deoarece nu mulți oameni reușesc să găsească un design de draperii care să fie în perfectă armonie cu interiorul. De regulă, cu cât este mai simplu imprimeul, cu atât mai bine. Geometricele sau dungile nu sunt la fel de greu de ales, dar ornamentele, în special cele care se referă la istorie, tradiții naționale sau religie, sunt mult mai greu de realizat.

Acest imprimeu floral modern necesită ca interiorul să fie susținut de una dintre nuanțele sale sau de prezența unor perne decorative într-o țesătură identică.
O versiune mai complexă de fantezie cu flori – draperiile nu sunt susținute în interior de imprimeuri similare, ci de nuanțe similare, iar modelul de pe pernele decorative este, de asemenea, floral, dar diferit de cel de pe perdele.

Desenele pe draprii arată bine în interioare calme, unde nu există alte imagini cu care să se confrunte. Acest lucru este important. În caz contrar, o bătălie de imprimeuri și ornamente nepotrivite vă va doborî primul. Desenul de pe draprii poate fi ecoul unui model identic din interior, doar că prezența lor generală nu trebuie să fie copleșitoare.

O opțiune convenabilă este un set de draperii, cuverturi de pat și alte textile cu același imprimeu sau model. De preferință nu prea strălucitoare pentru a nu crea o supraîncărcare vizuală.
Un exemplu izbitor: observați cât de inteligent se repetă nuanțele draperiilor în interior. Fundalul albastru de bază al draperiilor este susținut de culoarea pereților, a canapelei și a dulapului. In timp ce nuanțele luminoase sunt folosite în elementele decorative, chiar și caseta este cusută dintr-o țesătură similară.

Regula răului cel mai mic din cinci rele.

Dacă nu ești sigur de prietenia ta cu ornamentele și imprimeurile, nu te juca cu el. Riscul de a face o greșeală este prea mare. Contrastele pot fi, de asemenea, înșelătoare, și este puțin mai ușor să vă asortați draperiile cu anumite elemente. Opțiunea cea mai inofensivă este neutră și în culoarea pereților. Chiar și un începător nesofisticat se poate descurca cu această sarcină. În orice caz, profitați de orice ocazie pentru a încerca mai întâi țesătura în interior.

No Comments

Post a Comment