Cum să creați un flux cromatic armonios
Cum să creați un flux cromatic armonios
Fiecare dintre noi visează să își realizeze toate ideile în timp ce lucrează la designul unei camere. Alegerea unui flux cromatic armonios în interiorul camerei este deosebit de importantă. La urma urmei, acestea ne afectează emoțiile, care ne afectează bunăstarea mentală și fizică, mai ales acum cand situatia globala este incerta. Sfatul psihologilor spune că culorile ar trebui să fie folosite în avantajul nostru. Oamenii de știință au dovedit că nuanțele pot afecta nu numai starea noastră emoțională, schimbându-ne dispoziția, ci și întregul organism, afectând funcționarea sistemelor individuale de susținere a vieții. Această descoperire a fost folosită în scopuri terapeutice.
Prin urmare, este necesar să se adopte o abordare echilibrată a problemei alegerii culorilor la modă pentru interior în 2022. Țineți cont de sfaturile experților. Fiecare cameră are propriul scop și nuanțele ar trebui să fie selectate ținând cont de acest lucru. Această abordare va face ca locuința dvs. să arate armonios.
Întreaga paletă de culori este împărțită, în trei grupe de culori, în linii mari. Acestea sunt grupurile calde, reci și neutre. Dar există situații în care o culoare evocă fie un sentiment cald, fie unul rece. Doar două culori nu se pretează la o astfel de inversare – acestea sunt albastrul rece și portocaliul cald. Tonurile de albastru sunt asociate cu blocurile de gheață, în timp ce căldura portocalie este cauzată de o asociere cu soarele. Schimbarea combinațiilor de culori duce la o transformare completă a camerei.
1. Scheme cromatice in bucatarie
Alegerea unei combinații de culori pentru interiorul bucătăriei este cea mai ușoară. Deoarece această cameră este destinată gătitului și mâncării, schema de culori trebuie să fie energizantă și să vă deschidă apetitul. Culorile pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când vă decorați bucătăria sunt galben, verde, gri, bej și portocaliu. Acestea pot fi combinate cu albastru deschis, roșu și alte culori. Este important să creăm o atmosferă confortabilă. Culorile prea luminoase și saturate din bucătărie pot afecta digestia și chiar reduce pofta de mâncare. Așadar, folosiți cu grijă accentele de culoare. Cu toate că fiecare percepe culorile în mod diferit, așa că ghidați-vă după propriile preferințe.
”Există multe subtilități în alegerea unei palete de culori 2022. Aceeași culoare poate arăta diferit în diferite colțuri ale camerei – mai strălucitoare într-unul, mai puțin saturată în altul.”
2. Scheme cromatice living
Camera de zi este destinată divertismentului sau doar relaxării în familie. Așadar, schema de culori trebuie aleasă cu grijă. Nu toată lumea se va simți confortabil într-o cameră întunecată sau prea colorată. Alegeți nuanțe neutre care nu vor fi iritante. Faceți ca fundalurile să fie ușoare și moi, în timp ce accentele și detaliile individuale pot fi luminoase sau viceversa. Dacă nu există suficiente accente, nu se va obține luminozitatea interioară dorită.
Bejul va arăta elegant și nobil cu aproape toate culorile: înveseliți interiorul cu accente luminoase de verde, coral și roșu sau, dimpotrivă, creați o atmosferă calmă și liniștitoare cu alb, maro, gri sau mentă.
Albastrul este una dintre cele mai populare culori din lumea designului. Este o culoare greu de asortat, dar dacă o asortezi cu o culoare potrivită, atunci crede-mă, îți va transforma dramatic interiorul.
Colal, această culoare va ajuta la crearea unei bune dispoziții și a unei atmosfere în orice stil și în orice spațiu, motiv pentru care o iubim atât de mult. În funcție de iluminarea din camera de zi, poate da diferite nuanțe: roz, portocaliu, roșu și maro.
Este una dintre cele mai frecvent folosite culori nu doar în interioarele de living, ci și în interioarele altor încăperi, în special în bucătărie. Și asta pentru un motiv întemeiat. Verdele este o culoare liniștitoare, creând o atmosferă naturală care lipsește cu desăvârșire în apartamentele de la oraș. La fel ca și în cazul culorilor menționate mai sus, vă sfătuim să nu optați pentru combinații clișeice precum verde și bej, verde și albastru. Este mai bine să experimentați și să creați o adevărată junglă acasă.
3. Scheme cromatice in dormitor
Să trecem la dormitor. Fiind vorba de un spațiu privat, puteți face ce doriți, ținând cont doar de gusturile și preferințele dumneavoastră. Schema de culori poate varia de la negru la nuanțe de roșu. Confortul personal este esențial. Dar, deoarece dormitorul este un loc de odihnă, există anumite recomandări de culoare.
Pentru un refugiu mai confortabil pentru a dormi în designul dormitorului, sunt de preferat culorile pastelate. Nuanța violet în dormitor este foarte bună. Atmosfera moale și relaxată trebuie să învăluie atmosfera calmă și confortabilă. Camera trebuie să fie asociată cu curățenia. Acest efect poate fi obținut prin utilizarea albului în combinație cu albastru.
Atunci când alegeți culorile la modă 2022 pentru interiorul dvs., în plus față de scopul funcțional al camerei, trebuie să se ia în considerare dimensiunea camerei. O cameră mare, spațioasă poate fi umplută cu lumină și confort, folosind culori calde. Acestea evocă emoții pozitive, creând o stare de spirit pozitivă.
”Creșterea vizibilității unei încăperi mici poate fi realizată prin utilizarea culorilor reci, deschise. Amintiți-vă un adevăr simplu: o culoare închisă reduce spațiul, o culoare deschisă îl mărește.”
3. Scheme cromatice in dormitor copii
Înainte de a selecta culorile, ar trebui să se stabilească mai întâi scopul funcțional al camerei. Psihologii au demonstrat, de exemplu, că, camerele copiilor ar trebui decorate de preferință în culori calme și moi.
Galbenul are un efect asupra concentrării, sporind creativitatea copilului. Nuanțele de roșu din interior vor stimula energia și mobilitatea copilului, dar o supraabundență de emoții îl va împiedica să doarmă liniștit.
Toate mamele și toți tații își doresc ca, copiii lor să crească într-un mediu plăcut. Amenajarea camerei unui copil este unul dintre cele mai importante procese pentru părinți. Atunci când pregătiți camera, ar trebui să acordați atenție numeroaselor nuanțe de care vor depinde starea de spirit, sănătatea fizică și dezvoltarea psihologică a copilului. În acest articol vom răspunde la întrebarea, ce culoare pentru camera unui copil să alegeți pentru a crea un mediu confortabil și confortabil.
Camera copiilor este, de obicei, proiectată cu culori vii și mobilier tapițat neobișnuit. Apar întrebări importante: ce nuanță de tapet ar trebui aleasă pentru camera copilului sau în ce culoare ar trebui să fie vopsiți pereții camerei copilului? Răspunsuri definitive la aceste întrebări nu se găsesc, deoarece decizia finală se va baza pe mai mulți factori.
Atunci când alegeți o schemă de culori, trebuie să aveți în vedere:
- Sexul copilului.
- Vârsta copilului.
- Preferințele gustative.
- Caracteristicile individuale ale copilului.
4. Tendințele modei în designul culorilor 2022
Creați o atmosferă de confort și confort prin utilizarea culorilor la modă din 2022 și a diferitelor combinații de nuanțe contrastante. Fundalul poate fi realizat în culori calme sau luminoase. Apoi, adăugați la acest fundal culori de un ton diferit. De exemplu, galbenul pal, portocaliul cald și bejul se vor armoniza bine cu roșul.
Elementele decorative pot avea o varietate de culori. Este important să nu exagerați și să nu vă transformați camera într-un „foc de artificii”. Nu folosiți toate culorile curcubeului în același timp.
O altă abordare atunci când decorați o cameră este să folosiți culori contrastante. Fiecare culoare primară are opusul ei. Astfel de combinații pot da rezultate foarte bune. Antipodele sunt: roșu-verde, lime-violet, liliac-galben, negru-alb, alb-negru, lăptucă-roz.
Există nuanțe care nu merg bine împreună. Atunci când proiectați un interior elegant, nu folosiți în același timp culori calde, întunecate și luminoase reci. Același lucru este valabil și pentru combinarea culorilor calde deschise cu culori reci închise. De exemplu, burgundia (cald închis) nu se potrivește cu albastru (rece deschis), iar galbenul (cald deschis) nu se potrivește cu albastru (rece închis).
Oamenii de știință au dovedit că astfel de combinații au un efect negativ asupra stării psihologice a unei persoane. Dar, în lumea de astăzi, se obișnuiește să se combine ceea ce nu are legătură între ele, iar astfel de subtilități sunt uneori trecute cu vederea. Dar acum înțelegeți importanța unei combinații iscusite de nuanțe și puteți da viață cu ușurință oricărei combinații de culori.
5. CERE AJUTORUL UNUI SPECIALIST
Oamenii din țara noastră sunt obișnuiți cu interioarele proiectate în tonuri calme și perfect asortate. Iar cea mai bună opțiune este un interior realizat într-o singură schemă de culori, în care lucrurile diferă unele de altele doar prin nuanțe. Dar există o altă percepție, complet diferită.
Din cauza lipsei unor cunoștințe certe, oamenii obișnuiți de zi cu zi nu sunt întotdeauna capabili să aleagă nuanțele perfecte, deși în sinea lor pot înțelege ce își doresc. La urma urmei, cu siguranță au răscolit întregul oraș în căutarea combinației ideale de nuanțe, au cumpărat diverse cataloage de vopsele și le-au aplicat pe pereții și podelele din casele lor de o sută de ori. În astfel de situați este momentul în care un expert în culori, poate fi de ajutor. Nu ezita in al cere!
”Ai crede că a fi un specialist este foarte ușor, trebuie doar să ții minte ce culori se potrivesc cel mai bine cu care și pe care nu ar trebui să le folosești niciodată împreună. Dar, dacă ar fi atât de simplu, noi toți am fi specialisti.”
Arhitectii, designerii de interior, decoratorii au cunoștințe bine intemeiate in scheme de culori. Să-i prezinți coloristului tău, obiectele și accesoriile care contează cel mai mult pentru tine este o idee bună. Astfel, el va avea o idee despre preferințele dumneavoastră în materie de gusturi și despre stilul viitoarei dumneavoastră camere. Ar putea fi orice. Chiar și un covor pe care nu îl puteți refuza, o culoare preferată sau perdele. Acestea sunt informații de neprețuit pentru profesionist.
Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare!
Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.
No Comments