Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Muzeu al oglinzilor

Muzeu al oglinzilor in Rotterdam

În parcul central din Rotterdam exită un muzeu al oglinzilor unic de comori de artă care găzduieste exponate din întreaga lume. Atenția trecătorilor este atrasă de uriașul bol cu oglinzi din mijlocul mesteacănului. Autorii proiectului au avut un singur obiectiv: să creeze o clădire neconvențională cu caracteristici speciale.

Muzeul trebuia să fie un punct de atracție. Arhitecții ar trebui lăudați, pentru că parcul Rotterdam găzduiește acum un spațiu expozițional de o frumusețe extraordinară.

Panouri cu oglinzi

Depozitul Muzeului Boijmans Van Beuningen din Rotterdam

Ceea ce este surprinzător nu este doar formatul noului muzeu, ci și faptul că fațada clădirii a fost acoperită cu 1.664 de panouri cu oglinzi. Fiecare trecător poate privi reflecția parcului pitoresc și a peisajelor urbane.

O notă secundară. Ideea de a construi o astfel de clădire neobișnuită nu a venit întâmplător. Unul dintre cele mai vechi muzee, Muzeul Boijmans van Beningen, a fost închis pentru o lungă perioadă de renovare,care se va încheia abia în 2028. Noua clădire este menită să mențină colecțiile, care cuprind câteva zeci de mii de picturi și gravuri, deschise turiștilor și rezidenților.

Bolul muzeului

Muzeu al oglinzilor
Bolul muzeului este proiectat astfel încât să pară că plutește deasupra solului.

Autorii proiectului muzeu al oglinzilor au ales nu numai o fațadă interesantă, ci și forma clădirii în sine, care atrage atenția. Muzeul coboară literalmente din cer ca un obiect zburător neidentificat. Cu o înălțime de peste 39 de metri și un volum interior de până la 15.000 de metri, clădirea creează un efect de plutire deasupra parcului.

Fațadă în oglindă

Muzeu al oglinzilor
O fațadă în oglindă maschează clădirea în peisajul înconjurător.

Nici fațada cu oglinzi nu a fost aleasă întâmplător. Suprafața reflectorizantă permite clădirii să se integreze în peisajul înconjurător fără a perturba structura generală a parcului. Oglinzile „bolului” reflectă copacii, trecătorii și norii; este ca un balon din filmul „Ziua în care pământul s-a oprit„.

Punți de observare

Muzeu al oglinzilor
Interiorul Muzeului Parcului din Rotterdam

Pe acoperișul muzeului se va deschide cea mai bună punte de observație din zonă, unde toată lumea se va putea bucura de frumusețea orașului sau se va putea plimba la o înălțime de 39 de metri. În plus, există planuri de a crea un mini-parc separat cu zone verzi pe acoperiș.

Muzeul are un restaurant panoramic, unde sunt planificate întâlniri și evenimente pentru vizitatori. În incinta muzeului există un restaurant panoramic, unde sunt planificate întâlniri și evenimente pentru vizitatori.

Restaurant pe acoperișul

Restaurant pe acoperișul unui muzeu din Rotterdam

Spațiul expozițional al muzeului este conceput pentru a permite vizitatorilor să vadă cât mai multe picturi, fotografii și alte exponate în același timp.

No Comments

Post a Comment