Stilul rustic in amenajare interioara
Stilul rustic in amenajare interioara
Stilul rustic in amenajare interioara Ceea ce este extraordinar la un stil rustic in amenajare interioara este ca se poate combina cu elementele altor stiluri, putand practic acoperi toate gusturile. Ne putem bucura astfel si de caracteristicile stilurilor preferate fară sa pierdem functionalitatea, accesibilitatea si atmosfera de “acasa” a stilului rustic.
Stilul rustic
„Designul rustic, in centrul sau, este utilizarea elementelor organice in starea lor cea mai naturala”, spune designerul de interior Katie Hodges. Inspirandu-se din natura si dintr-o combinațte de stiluri de ferma si design interior industrial, decorul rustic pune accentul pe finisaje naturale: lemn brut, piatra si piele, cu atingeri neasteptate si o indoire sofisticata generala.
Living in stil rustic
Stilul rustic in amenajare interioara este caracterizat prin simplitate si caldura. Este de multe ori preferat pentru ca fiecare element caracteristic – mobilier, grinzi, dusumele – sunt in egala masura functionale si elemente de decor. Totul este legat, rotund, nu exista “vedete” printre elementele de decor. Intr-un astfel de interior prezenta lemnului este normala si naturala. Se integreaza foarte bine si se combina cu celelalte elemente – tesaturi, piatra, metal – pentru a transmite impreuna acelasi mesaj.
Dormitor in stil rustic
Intr-o singura fraza, putem spune ca stilul rustic se caracterizeaza prin elemente cu aspect masiv -Materiale complementare, ce sustin masivitatea lemnului, in decorul unui spatiu rustic: piatra nefinisata, fierul forjat, piele uzata, blana, tesaturi cu motive florale etc. Piesele de mobilier vintage nu trebuie sa lipseasca dintr-o locuinta rustica; acestea se pot achizitiona, la preturi foarte bune, de la targurile de vechituri. Spatiile pot fi ornate cu elemente decorative naturale – cosuri cu fructe uscate, ghirlande din conuri de brad, coronite realizate din crengi, corpuri de iluminat cu abajururi din paie, rame foto realizate din lemn nefinisat etc.
Baie in stil rustic
Elementele decorative textile sunt extrem de importante pentru amenajarea unui spatiu in stil rustic – covoare taranesti pe podelele din lemn masiv, blanuri de oaie pe peretii mansardei, cuverturi traditionale, realizate la razboiul de tesut etc. De asemenea, se pot utiliza perne decorative, draperii, lenjerii de pat, realizate din materiale precum: lana, bumbac organic, in, iuta, sisal, panza groasa de sac. Materiale textile de evitat, in amenajarea unui spatiu rustic: matasea, dantela.
Bucatarie in stil rustic
Se recomanda integrarea nuantelor inspirate din texturi ale elementelor naturale: lemn, piatra, pamant, materii vegetale; Cele mai potrivite culori pentru construirea unui spatiu rustic: maro, bej, verde crud, caramiziu, maroniu. Tavanul trebuie sa contina barne si grinzi din lemn, elemente structurale specifice stilului rustic. Designul este simplu, natural si are o senzatie de pamant. Materiile prime sunt, de asemenea, obisnuite, asa ca, mai degraba decat sa gasesti un lemn de nuc elegant si lucios, vei gasi mai multe paduri si pietre de rau recuperate si neterminate.
Casa in stil rustic
Crearea unei case rustice incepe cu o atentie egala atat la exterior cat si la interior. La prima vedere, casa ar trebui sa fie clara in ce stil este decorata. Chiar si afara, trebuie sa se simta o atmosfera calma. Un pridvor mare este cel mai bun mod de a obtine un aspect rustic. Chiar si acest singur element va fi suficient pentru a stabili starea de spirit pentru toata casa. Daca nu exista suficient spațiu, atunci o simpla curte, terasa sau balcon va face fata sarcinii. In principiu, nu este vorba despre dimensiuni, ci despre decorul corespunzător. Fatada casei trebuie sa contina piatra si lemn.
Pentru mai multe datalii despre un design rustic poti apela la unul din artistii roxanaid.
Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare!
Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.
No Comments