Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
neoclasic

Stilul tranzitional sau neoclasic in amenajare interioara

Stilul tranzitional sau neoclasic in amenajare interioara

Stilul tranzitional sau neoclasic in amenajare interioara. In cautarea armoniei, arhitectii si designerii au cautat inspiratie in operele de arta ale Greciei si Romei antice, completandu-le cu materialele si tehnologiile moderne, de aici au ajuns la Stilul tranzitional sau neoclasic in amenajare interioara.

Stilul neoclasic

Sigur, dupa ce ati explorat ce inseamna stilul classic de design interior, probabil ca va intrebati care este diferenta dintre designul interior clasic si cel de tranzitie? Ceea ce face ca ideile de design interior de tranzitie sa stea pe cont propriu sunt combinatiile de stiluri de decor incercate si adevarate care utilizeaza mobilier classic amestecat cu elemente moderne care impiedica o camera sa arate prea mult dintr-un anumit stil.

Stilul tranzitional sau neoclasic in amenajare interioara este despre eleganta si rafinament. Acest stil este mai modest si mai dezactivat decat afisarea vizibila a bogatiei pe care o emana epoca rococo de la sfarsitul anilor 1700. Liniile elegante si conceptul de lux sunt mai putin deschise decat predecesorul mai vizibil.

Living in stil neoclasic

Arhitectul englez Robert Adam a avut un rol esential in preluarea diferitelor elemente ale arhitecturii occidentale si in interpretarea acestor culturi diferite intr-un stil nou, cu arhitectura romana si greaca in fruntea inspiratiei. In zilele noastre, interioarele neoclasice au devenit foarte iubite pentru eleganta lor atemporala.

living neoclasic

Living in stil neoclasic

Dormitor in stil neoclasic

Stilul tranzitional sau neoclasic in amenajare interioara presupune utilizarea nuantelor deschise si naturale. Albul, crem, culoarea perlei, culoarea maslinie, albastrul, culoarea nisipului – sunt culorile care vor crea un interior spatios si discret. De asemenea se folosesc si culorile contrastante – cel mai des: alb si negru. Acest duet va sublinia geometria spatiului, il face mai solemn si important. Mobilierul trebuie sa fie simplu si simetric, avand totodata un aspect de lux. De cele mai multe ori, mobilierul in stil neoclasic este realizat in nuante deschise, iar tapiteria este calitativa (matase, catifea, brocard, damasc).

dormitor neoclasic

Dormitor in stil neoclasic

Baie in stil neoclasic

Designerii contemporani aleg stilul neoclasic pentru flexibilitatea si compatibilitatea cu alte stiluri. Deseori stilulul neoclasic este combinat cu elemente din stilul modern, stilul art- deco si stilul minimalist. Lumina intr-un interior neoclasic trebuie sa fie difuza si imprastiata uniform pe toata suprafata incaperii. Corpurile de iluminat suspendate in forma de candelabre cu decoratii din cristal sau abajurul de culoare intunecata pot fi completate cu aplice de perete din aceeasi colectie. Iubitorii de experimente curajoase pot alege candelabre moderne, dar in acest caz ar fi bine sa consulte un designer profesionist.

baie neoclasica

Baie in stil neoclasic

Bucatarie in stil neoclasic

Portelanul, ceramica si statuile sunt tipice în mobilierul neoclasic și subliniază un aspect luxos. Oglinzi mari, flori, lucrări de artă și muluri decorative împodobesc pereții si tavanele neoclasice. Estetica neoclasică combină luxul și opulența cu o atmosferă relaxată pentru a oferi o aură și un farmec elegant. Mai multe panouri boiserie superbe decoreaza peretele, alaturi de panourile netede din marmura. Pardoseala herringbone se potriveste perfect in interior design tranzitional.

bucatarie neoclasica

Bucatarie in stil neoclasic

Casa in stil neoclasic

Cladirile non-clasice sunt mai usoare, mai gratioase si mai clare decat cele clasice. De asemenea, semnele neoclasicismului reprezinta o atentie speciala acordata respectului pentru proportii, dorintei de monumentalitate. Arhitectii nu doar copiaza vechiul sistem de ordine, dar si se straduiesc sa aduca note noi. De exemplu, egiptean sau etrusc. Stilul este caracterizat de restrangere si chiar de severitate. Cladiri spectaculoase si de mari dimensiuni cu elemente grecesti.

casa neoclasica

Casa in stil neoclasic

 

Pentru mai multe datalii despre un interior design tranzitional poti apela la unul din artistii roxanaid.

2 Comments

Post a Comment