Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti

13 idei de design interior

Lista tendințelor actuale în materie de amenajări interioare este actualizată în mod constant, iar designerii caută noi soluții interesante, iată 13 idei de design interior.

1. Cărămidă într-un interior loft

Un apartament cu două niveluri, în stil loft, într-o fostă tipografie, a fost o idee aproape irealizabilă. Ca urmare, designerii au creat un interior cu mai multe segmente funcționale – bucătăria-salon, sufrageria de la primul etaj și dormitoarele de la etajul al doilea.

Linia alungită de foc de sub scări s-a integrat perfect în interior, candelabrele și aplicele din tavan au însuflețit și umplut de lumină, în timp ce grinzile de lemn și decorul vintage au creat o atmosferă de viață.

2. Pereți verzi: de la exterior la interior

Grădinăritul vertical este o altă idee de design care a venit la interior dinspre exterior. Cel mai mare element de decor verde sunt pereții vii de plante luxuriante, care amintesc de junglă. Fitomodelele cu mușchi stabilizat, ca în fotografie, sunt mai succinte.

Acestea pot fi completate cu benzi LED, arată bine în zona șemineului, dar pot fi folosite și pentru a decora zona dintre blat si mobilier din bucătărie. Partea frontală din sticlă facilitează întreținerea și va avea întotdeauna un aspect spectaculos și proaspăt, deoarece plantele stabilizate își păstrează aspectul, culoarea și textura originale timp de până la 20 de ani.

3. Carismatic loft beton

Betonul este, de asemenea, potrivit pentru mansarda modernă și brutală. Textura aspră a materialului face ca acesta să fie fundalul perfect pentru detalii luminoase, postere neobișnuite și corpuri de iluminat de design. Proiectanții consideră că plăcile prelucrate sunt perechea perfectă pentru finisajele de pardoseală din beton.

4. Volum suplimentar: panouri 3D cu iluminare din spate

Panourile triunghiulare 3D se pliază într-un model ritmic și creează un volum suplimentar în peretele de accent. Efectul este îmbunătățit de iluminatul cu LED-uri ascuns, care adaugă profunzime spațiului și accentuează relieful panourilor. Cu ajutorul acestuia se pot realiza mai multe scenarii de iluminat în cameră. În plus, LED-urile care iluminează panourile pot fi utilizate și ca iluminare nocturnă si acestea se regasesc in lista celor 13 idei de design interior.

5. Interiorul transformatorului cu partiție glisantă

O amenajare de studio este optimă pentru apartamentele mici, dar nu este întotdeauna convenabilă. Un spațiu transformabil, care poate fi schimbat în funcție de circumstanțe, de situație și de momentul din zi, este o altă problemă. Este destul de ușor să creezi una: camera trebuie să fie împărțită în zone cu o partiție glisantă.

Dacă aveți un apartament modern, o ramă metalică neagră cu sticlă transparentă este alegerea potrivită. Doriți să adăugați intimitate? Apoi, optați pentru o sticlă inteligentă sau completați peretele despărțitor cu o perdea textilă în ton cu schema de culori a interiorului.

6. Semineu ca simbol al confortului

Toată lumea realizează dorința de confort în felul său, dar cel mai adesea oamenii doresc să vadă o casă cu un foc viu în interior. Soluția ideală în acest caz este un biocanal sigur, care poate fi încorporat într-o partiție, instalat într-o nișă sau integrat într-o piesă de mobilier.

7. Finisaj în onix: lux modern

Panourile mari din gresie porțelanată de onix reprezintă un finisaj izbitor, orientat spre statut și de sine stătător. Acestea fac ca zona de bucătărie dintr-o cameră de zi multifuncțională să arate uimitor. Iar efectul acestor plăci poate fi sporit prin renunțarea la corpurile de perete și alegerea unui mobilier de bucătărie concis, cu fronturi simple.

8. Panouri clasice: topografie tradițională

In lista celor 13 idei de design interior se regasec si panourile clasice de boiserie sau imitația lor realistă sunt o interpretare căutată a finisajului în relief la modă. Ele stabilesc un ritm, vă permit să complicați designul pereților monocromi și sunt potrivite pentru apartamentele neoclasice, clasice americane și art deco. Aceste finisaje de perete se potrivesc bine cu plafoanele cu casete și cu corpurile de iluminat elegante.

9. Panourile din lemn

Panourile din lemn se numără printre cele mai populare finisaje, dar modulele frezate sunt deosebit de populare în prezent. Direcția, numărul și lungimea canelurilor pot fi oricât de mari, în funcție de rezultatul pe care doriți să îl obțineți. Frezarea verticală, ca în interiorul de design din fotografie, va crește vizual înălțimea pereților.

10. Rafturi în spiritul anilor ’60

Rafturile deschise pot ajuta la ușurarea cât mai mult posibil a interiorului și la amplasarea de vaze decorative, volume de cărți, sculpturi și postere care să adauge culoare individuală interiorului.

Acestea sunt deosebit de potrivite în interiorul apartamentelor duplex și al penthouse-urilor, unde designerii folosesc adesea rafturi atunci când proiectează scările. Dar chiar și în interiorul unui apartament mic, o astfel de tehnică va ridica vizual tavanul prin utilizarea peretelui de la podea la tavan și va stiliza clar spațiul.

11. Detalii grafice într-un interior monocrom

Un interior deschis în griuri este liniștitor și învăluitor, iar detaliile grafice pot contribui la dinamica acestuia. Designerii includ lămpi de tavan și aplice, mobilier și accesorii precum postere, fotografii alb-negru și vaze. Iar rolul de obiect „de graniță” poate fi încredințat unui fotoliu exclusivist tapițat în țesătură de mobilier cu un imprimeu pied-de-poule ultra-tendențial.

12. Pasteluri ușoare și pictură de autor

O paletă delicată de culori pastelate, în tonuri de pudră și mentă, susținută de pictura murală a autorului, face ca interiorul să fie extrem de luminos și rafinat.

Accesoriile aurii și corpurile de iluminat cu abajururi din sticlă colorată aduc o notă de lux spațiului. Iar dacă aveți nevoie de și mai mult aer, designerii vă recomandă să adăugați la setul de mobilier un scaun realizat din acrilic transparent.

13. Zona funcțională de lângă fereastră

Într-o cameră mică pentru fete, este important să folosiți fiecare metru pătrat. Un truc de design pentru a face util și funcțional spațiul gol de lângă fereastră este să așezi în această zonă un dulap, un otoman confortabil și o masă cu sertare pentru depozitare.

No Comments

Post a Comment