Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
interior de un milion

În ce să investești și pe ce să economisești pentru a face un interior să pară de un milion?

Spargerea stereotipurilor

Un interior să pară de un milion.

De ce ferestrele trebuie să fie albe? De ce cu mânere plictisitoare? Ramele negre par mult mai scumpe (pot fi revopsite sau laminate) și puteți comanda orice mânere doriți (dar minimalismul este mai bun). Dacă puteți, alegeți o ușă de balcon din sticlă fără clapetă de plastic în partea inferioară – vă va oferi mai multă lumină în casă.

De ce prize aeriene? De ce alb? Prizele și întrerupătoarele negre costă aproape la fel, dar adaugă un milion la stil. Fiți îndrăzneț, fiți elegant: folosiți mânere negre pe ușile albe, renunțați la mânerele standard de pe fațadele mobilelor în favoarea unor sisteme integrate sau de deschidere prin apăsare. Lucruri mărunte? Da, dar atenția acordată lucrurilor mărunte este cea care face ca un interior să fie bine gândit și scump.

Gresia poate înlocui cu ușurință piatra naturală, dacă puteți găsi un meșter cu mâini de aur care știe să facă o tăietură la 45 de grade, atunci vizual nu puteți face diferența față de materialul natural scump. Alegeți fie culori naturale liniștite, fără un model pronunțat, fie gresie porțelanată de format mare cu un model de marmură.

Spațiu

Amintiți-vă imaginile cu interioarele la modă: întotdeauna există mult spațiu, „aer” și lumină naturală. Spațiul pare întotdeauna scump. Supraaglomerarea este asociată cu spațiile înghesuite. Deci, mai puțin înseamnă mai mult, dar mai mult înseamnă mai bine. Este ca și în cazul garderobei: mai bine să ai mai puține lucruri, dar de calitate, funcționale și compatibile între ele. Pur și simplu nu cumpărați un bibelou standard de o zi, cum ar fi dulapuri de plastic sau seturi familiare de canapea + două scaune, aranjate în jurul perimetrului. Alege mobilier cu dublă funcționalitate, scapă de lucrurile care nu ți-au mai fost de folos de ani de zile, ca să nu trebuiască să construiești dulapuri și mezanine pentru a le depozita.

În plus, există trucuri vizuale care „lărgesc” spațiul.
Plinte din plastic nu numai că arată ieftin, dar, dacă sunt de aceeași culoare cu podeaua, fură și din înălțimea pereților. Cumpărați plinte din duroplastic și vopsiți-le pentru a se potrivi cu pereții.

Această tehnică simplă va crea o senzație de înălțime mai mare. Perdelele în tonul pereților funcționează în același mod: nu ascund spațiul, ci mai degrabă împing înapoi peretele cu fereastra. Agățați-le cât mai sus posibil, ideal într-o nișă pe tavan, iar tavanul va părea mai înalt. Apropo, nu trebuie să faci camera ușoară. Pereții în nuanțe întunecate, sofisticate, adaugă profunzime unui spațiu. Și nu veți crede până nu veți încerca: o culoare de perete care ajunge până la tavan, chiar dacă este un ton saturat, poate „extinde” vizual pereții, creând un sentiment de infinitate.

Un truc de design preferat este creșterea înălțimii standard a ușilor și instalarea unor uși înalte, aproape până la raft (de la 2,3 m). Acest lucru ridică vizual tavanul, adaugă lumină și chiar un pic de festivitate.

Forme simple, culori complexe

În mod paradoxal, cu cât formele sunt mai simple, cu atât par mai scumpe. Așa că nu vă lăsați dus de val cu monograme, culori și forme complicate. Mobilierul tapițat și mobila de cabinet în formele cele mai simple, dar armonioase, arată respectabil.

Nu alegeți mai mult de trei culori principale. Una ar trebui să fie culoarea principală, iar celelalte ar trebui să fie complementare. Culorile complexe și mute, cum ar fi smaraldul în loc de verde, roșu în loc de marsala, par mai scumpe. Și nu este vorba doar de numele elegante, ci și de sentimentul de demnitate, care creează o nuanță nobilă, nu strigătoare la cer. Nu vă lăsați dus de val cu imprimeuri și texturi.

Concentrarea corectă

Un bun designer de interior vă va oferi întotdeauna opțiuni despre cum să vă amestecați bugetul astfel încât să fie atât eficient, cât și ieftin. De exemplu, dacă tu crezi că masa este cea mai importantă parte a sufrageriei, surprinde-ne: scaunele sunt mai importante pentru că sunt primul lucru care atrage atenția. Economisiți la început pe masă, dar căutați scaune spectaculoase. Nu cumpărați cele mai banale forme, acestea vor ieftini întreaga imagine. Mulți designeri caută replici ale modelelor europene scumpe, pentru a creia un interior să pară de un milion.

Același principiu se aplică și la baie. Puteți economisi bani pe gresie și faianță alegând o marcă democratică, iar banii economisiți îi puteți folosi pentru a cumpăra accesorii de baie mai scumpe, din alamă nobilă sau negre.

Da, ușile ascunse sunt scumpe, dar dacă nu le faci în tot apartamentul, ci economisești bani pe restul, le scoți undeva și faci ușa cea mai vizibilă perfectă? Crede-mă, nici tu, nici oaspeții nu-și vor aminti că există uși obișnuite pe undeva, dacă cea mai vizibilă este ascunsă, va avea un efect wow.

Lenjerie de pat

Ce se găsește în fiecare interior de un milion? Bineînțeles, un pat somptuos făcut. Chiar și atunci când este desfășurat, arată foarte bine. Iar secretul se află în așternut. Alegeți seturi simple, fără ornamente, care să se coordoneze cu, culoarea dormitorului dumneavoastră. Combinați cu o cuvertură de pat mare în aceeași schemă de culori și decorați-o cu un carouri rulate. Vei avea un pat exact ca cel din imagine.

Decor

Așezați decorul în grupuri. De exemplu, alegeți mai multe vaze verticale de forme diferite și construiți un aranjament armonios în jurul celei mai înalte. Sau folosiți un singur decor foarte mare. Puteți, de asemenea, să direcționați o sursă de lumină spre ea, iar efectul va fi incredibil. Același lucru este valabil și pentru flori. O singură floare într-un ghiveci mare sau un grup de plante este o insulă paradisiacă, dar fără flori pe pervazul ferestrei – nu vor face interiorul mai scump.

Un interior va beneficia doar de adăugarea unui strop de artă înaltă. Nu uitați să folosiți un poster sau o pictură abstractă ca piesă centrală. Faceți-o mare, dar proporțională cu spațiul. Nu vă fie frică de culoare. Și nu vă temeți de costuri: priviți cu atenție lucrările artiștilor emergenți. Participați la o vizionare la institutul de artă local – acolo puteți găsi piese valoroase la un preț scăzut, păstrând în același timp un tânăr talent.

De altfel, micile opere de artă pot fi plasate în locuri neașteptate, cum ar fi baia sau spălătoria, pentru a crea un sentiment de design atent și ingenios.

Nu cumpărați niciodată tablouri de la un magazin de construcții. Nu va face ca interiorul să fie mai scump

Covor

O podea goală arată întotdeauna inconfortabil, ca de spital. Un covor modern, în stil adecvat, poate adăuga armonie și valoare vizuală unei încăperi. Principala regulă este că trebuie să fie proporțională cu camera – nu trebuie să ocupe complet o cameră mică și nu trebuie să se „piardă” într-o cameră mare.

Așezați mobila „în interiorul” unui covor mare, iar acesta va „aduna” o cameră de zi, un dormitor sau o zonă de luat masa. Un covor mic va deveni, de asemenea, un centru de atracție – poziționați mobila astfel încât să aibă cel puțin un „picior” pe marginea covorului.

Lumină

Cu un singur candelabru, nu putem vedea efectul wow. Chiar și fără cunoștințe de design, această lumină pare foarte prietenoasă cu bugetul. Acesta poate fi variat prin adăugarea de zone și scenarii semnificative pentru diferite ocazii. De exemplu, iluminatul de seară, confortabil, în care lumina centrală nu este aprinsă deloc, dar lumina de fundal moale (care face ca spațiul să pară tridimensional) și pandantivele din zona de luat masa (care evidențiază partea funcțională) sunt solistele.

În loc de spoturi perimetrale, spoturile încastrate sunt o idee bună. Acestea sunt accesibile din punct de vedere bugetar, designul lor minimalist este discret și pot fi instalate în grupuri.

Rețineți, un candelabru cu moduri de culoare nu este același lucru cu diferite scenarii de iluminare (dacă puteți, nu cumpărați unul, nu arată elegant sau scump). Toate sursele de lumină ar trebui să aibă aceeași temperatură a luminii, cea optimă fiind de 3000 K.

De asemenea, este important, culoarea luminilor să se potrivească cu cea a accesoriilor din interior. Dacă aveți alamă peste tot, nu ar trebui să atârnați aplice în culoarea aurului galben.

Alegeți un design minimalist, care arată întotdeauna scump și actual.

Încorporarea

Aparatele încorporate sunt mai comode, nu atrag prea mult atenția asupra lor și nici nu arată clar cât costă cu adevărat.

În general, depozitarea încorporată – dulapuri fără mânere care ocupă un perete întreg sau o nișă de la perete la perete și de la podea la tavan – nu este doar practică, ci și mult mai scumpă decât dulapurile independente.

Mai ales dacă ușile sunt mai degrabă articulate decât compartimentate, astfel încât dulapul să arate ca un perete solid. Pentru a spori senzația, vopsiți fațadele în aceeași culoare cu pereții și acoperiți golurile din pereți cu scândură. Dacă aveți un buget restrâns, puteți obține un spațiu de depozitare ascuns ieftin în spatele unei perdele, care este, desigur, mai bine plasat într-o nișă din tavan. Detaliile decid totul, un interior să pară de un milion.

Trend, vintage și tu

Nu alergați după modă, ci faceți-i cu ochiul pentru ca interiorul să pară modern. Ce este în trend astăzi? Mobilier din rattan, lemn de mango, metal, scaune bouclé cu mânere din lemn, oglinzi rotunjite, forme și materiale naturale.

Adăugați obiecte cu o istorie – de familie sau de la o piață de vechituri. O comodă din lemn masiv a bunicii, restaurată sau vopsită, va părea de un milion de ori mai valoroasă decât un corp nou și fără suflet, cu panouri goale. Obiectele de epocă în combinație cu cele moderne se accentuează și se pun în valoare reciproc. La fel ca în haute cuisine: crocant și proaspăt contrastează cu mâncarea gătită îndelung, ceea ce îmbogățește profunzimea și complexitatea felului de mâncare.

Și nu uitați ce vă reflectă, ce vă place. Numai în acest fel, interiorul nu va fi doar un fundal prezentabil pentru fotografii, ci va fi confortabil și cald doar pentru dumneavoastră. Un interior să pară de un milion.

No Comments

Post a Comment