Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
viva magenta

Viva Magenta – rebelă și îndrăzneață. Ce trebuie să știi despre culoarea anului 2023, potrivit Pantone?

Viva Magenta (18-1750) este o nuanță roșu purpuriu care echilibrează starea dintre cald și rece. O nuanță care nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Și totuși, ar putea fi, de asemenea, o descoperire în materie de design. Să încercăm să înțelegem această culoare și cum să o aplicăm în interior.

Cum se alege culoarea anului

Opinia centrului de cercetare a culorilor Pantone Color Institute ghidează o mare parte din industria modei. De-a lungul anului, experții analizează evenimente importante din domeniul culturii, sportului, artei, cinematografiei, tendințele globale, procesele și sentimentele din societate. Pe baza rezultatelor cercetării, se face o sinteză a rezultatelor și se alege culoarea anului următor.

Natura și metauniversul în culoarea Viva Magenta

Culoarea 2023 combină bogăția, căldura și puterea naturii. În același timp, Viva Magenta demonstrează spiritul de experimentare și arată relația dinamică dintre creativitatea umană și pragmatismul lumii digitale. Potrivit experților Pantone, metalumea ne creează tot mai multe oportunități de a ne exprima, iar forța de spirit a lui Viva Magenta ne inspiră să facem acest lucru cu curaj și încredere.

Фото: pinterest.com

Viva Magenta 18-750 își are originile în natură. Însăși originea sa este legată de gândacul de grâu. Dacă vi se pare ciudat, ne grăbim să vă reamintim: gândacul de grâu produce colorantul carmin, cel mai valoros și mai strălucitor dintre cele naturale.

Фото: pinterest.com

Pantone a ținut cont de atenția sporită acordată tendințelor în materie de stil de viață. Mai multe plante de apartament apar în casele noastre, iar călătoriile și plimbările au devenit cu adevărat semnificative după o perioadă de restricții pandemice. Acum ne monitorizăm cu atenție starea de sănătate, favorizând remediile dovedite. Toate cele de mai sus, conform comentariilor institutului, reprezintă puterea naturală care este prezentă în fiecare dintre noi.

Фото: pinterest.com

Viva Magenta se remarcă și pe partea psihologică. Culorile din spectrul roșu au fost întotdeauna considerate puternice, sărbătorind viața și aducând bucurie. Culoarea 2023 poate fi descrisă ca fiind rebelă, dar cu o notă de moliciune. Este întruchiparea grației, a încrederii în sine și a umanității.

Lumea digitală accelerează globalizarea, iar noi ne apropiem tot mai mult. Oamenii pe care îi întâlnim de-a lungul drumului ne învață ceva nou și profund. Viva Magenta simbolizează dorința de a sfida necunoscutul și de a încerca neconvenționalul, fără a uita de sentimentele celorlalți.

Фото: thedieline.com

Culoarea ne oferă o motivație care adesea lipsește. Criza din economie, schimbările climatice, tulburările sociale și pandemia menționată anterior. Viva Magenta devine un simbol al vindecării. Inspiră și aduce speranța că lucrurile se vor schimba în curând.

Фото: thedieline.com

Cum se utilizează culoarea

Nu vă grăbiți să renunțați la Viva Magenta, în ciuda tuturor particularităților sale. Roșul poate fi o culoare aspră pentru unii, dar echilibrul dintre cald și rece atenuează orice denivelare. Poate fi folosit ca fundal, ca leitmotiv și, bineînțeles, ca accent. Prin urmare, se poate afirma că nuanța 2023 este destul de versatilă.

Viva Magenta ca fundal

Pentru personalitățile îndrăznețe și luminoase, culoarea poate fi folosită ca fundal și, de exemplu, poate fi aleasă pentru a picta pereții. Detaliile interioare nu se vor pierde și poate chiar vor oferi un contrast interesant. Culoarea discretă se va potrivi cu nuanțe de bej, auriu sau argintiu. De asemenea, sunt disponibile și opțiunile smarald sau azur.

Viva Magenta ca leitmotiv

Culoarea 2023 este, de asemenea, folosită ca leitmotiv. Replicarea Viva Magenta în două sau trei elemente din bucătărie, camera de zi sau dormitor, de exemplu, poate crea un farmec special pe care chiar și dvs. îl veți iubi. Ca să nu mai vorbim de oaspeții dumneavoastră, care vor fi cu siguranță impresionați.

Nu vă lăsați descurajați de această culoare atunci când alegeți canapele, scaune și dulapuri. Modelele de mobilier prezentate în nuanțe de carmin vor aduce energie și romantism în interior.Viva Magenta ca accent

Aici există cea mai mare variație și cea mai mare libertate de acțiune pentru ideile dumneavoastră. Cu Viva Magenta, este ușor să creați un reflector, diluând monocromia și griul, atrăgând atenția asupra detaliilor fine și evocând asocieri durabile cu ceva nobil.

No Comments

Post a Comment