Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
aritecture

7 case restaurate în mod rafinat în Orientul Mijlociu și Africa de Nord

7 case restaurate în mod rafinat în Orientul Mijlociu și Africa de Nord

7 case restaurate în mod rafinat în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Tradiția, estetica și durabilitatea se întâlnesc în aceste renovări, inspirându-se din diverse tradiții regionale pentru a reinterpreta reședințele istorice.

Restaurarea este cel mai sustenabil mod de a construi, reducând în mod semnificativ deșeurile din construcții și maximizând resursele disponibile. Adesea, arhitectura tradițională, vernaculară, este plină de soluții de proiectare durabilă, inclusiv caracteristici precum gurile de aerisire din cărămidă care măresc în mod natural circulația aerului și exterioarele din tencuială albă care reflectă căldura solară. Pe lângă aceste beneficii pentru mediu, adaptarea țesăturii istorice în proiectele contemporane promovează un dialog robust cu tradițiile culturale.

Aceste șapte proiecte rezidențiale din Orientul Mijlociu și Africa de Nord se bazează pe o varietate de tradiții regionale, de la case în stil mediteranean în Jaffa și Hammamet la cărămida de lut în deșertul înalt din Iran. Împreună, ele arată cum ideile arhitecturale de lungă durată pot fi îmbinate cu tehnicile moderne de renovare pentru a crea locuințe uimitoare și sensibile la locul de amplasare.

1.Dar Mim by Septembre, Hammamet, Tunisia
Hammamet, Tunisia

Pentru a se menține răcoroase în timpul verilor mediteraneene intense, multe structuri istorice din Tunisia sunt acoperite cu un strat gros de tencuială albă de var. Această abordare monocromatică le crește albedo-ul – procentul de raze solare pe care o suprafață îl reflectă. Renovarea de către arhitecții de la Septembre a unei case cu două curți din orașul balnear de coastă Hammamet a jucat pe seama acestei tradiții, adoptând culoarea albă tradițională în toată casa.

Dar Mim by Septembre, Hammamet, Tunisia1

Cu uși, obloane și pereți unicolori, ies în evidență micile sclipiri de culoare din interior, cum ar fi cactușii verzi și gresia din bucătărie. Gurile de aerisire artistice, care amintesc de sculpturile lui Josef Albers, sunt compuse din cărămizi stivuite și îmbunătățesc fluxul de aer intern. Cu toate acestea, renovarea nu a onorat tradiția doar din punct de vedere estetic, ci și artizanii locali au realizat lucrările de metal și tencuiala care conectează vizual casa cu cartierul din jur.

 

2.Saadat Historic House by Parisa Manouchehri Design, Kashan, Iran
Saadat Historic House by Parisa Manouchehri Design, Kashan, Iran

Orașul Kashan este renumit pentru arhitectura sa uimitoare din cărămidă de lut. Casa istorică Saadat nu face excepție. Structura veche de 140 de ani a fost recent renovată de Parisa Manouchehri Design pentru a servi drept sediu pentru un ONG local care se ocupă de conservarea arhitecturii istorice. Găzduiește un centru de cercetare cu același profil.

Saadat Historic House by Parisa Manouchehri Design, Kashan, Iran1

În timp ce unele caracteristici ale casei originale, cum ar fi cele trei grădini și fântânile. Au fost păstrate, alte părți ale structurii au trebuit adaptate pentru a îndeplini noul scop. Grajdurile au fost transformate în spații pentru oaspeți și de cercetare cu sticlă și metal expuse. Iwanii boltiți au fost reconvertiți în săli de întâlnire. Renovarea a refăcut cu măiestrie un spațiu care se prăbușea, cu scopul nobil de a păstra arhitectura istorică a orașului.

 

3.Modern Cave by PITSOU KEDEM ARCHITECTS, Tel Aviv-Jaffa, Israel
Modern Cave by PITSOU KEDEM ARCHITECTS, Tel Aviv-Jaffa, Israel

Cu fața spre mare în Old Jaffa, un oraș istoric cunoscut pentru portocalele sale.  Modern Cave păstrează formele domoale ale structurii originale. Un proces organic de adăugiri de-a lungul timpului se reflectă în planul unic al apartamentului. Priveliștile impresionante ale Mediteranei și finisajele contemporane, cum ar fi arcadele negre mate, diferențiază spațiul.

1Modern Cave by PITSOU KEDEM ARCHITECTS, Tel Aviv-Jaffa, Israel

Deși proiectul face parte dintr-un val de eforturi menite să valorifice arhitectura istorică a orașului Jaffa. Acesta ridică, de asemenea, întrebări cu privire la rolul arhitecților moderni în îmbogățirea orașului, care a afectat în mod disproporționat rezidenții palestinieni.

 

4.Kaarmaan by Studio Davazdah, Tehran, Iran
Kaarmaan by Studio Davazdah, Tehran, Iran

În cadrul primului proiect de acest gen din Iran, Studio Davazdah a renovat un conac istoric. L-a transformat într-un club de afaceri. Proiectul combină eleganța fostei reședințe private cu necesitățile unei case de club. Camera portarului a devenit o cafenea, o terasă a fost transformată într-o bibliotecă pentru membri. Camera cazanelor a fost transformată într-un spațiu comun pentru angajați.

1Kaarmaan by Studio Davazdah, Tehran, Iran

Fântânile și sticla colorată sunt semnele distinctive ale spațiului. Imprăștiind lumina în tot interiorul extins. Cărămizile originale de culoare aurie de pe tavan și pereți sunt lăsate la vedere.

 

5.Salti Passage by Cenova Mimarlık GALATA YAPI, Istanbul, Turkey
Salti Passage by Cenova Mimarlık GALATA YAPI, Istanbul, Turkey

O clădire de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Construită de un important fabricant de mobilă francez în cartierul istoric Galata din Istanbul, a fost modernizată ca apartament de Cenova Mimarlık / GALATA YAPI.

1Salti Passage by Cenova Mimarlık GALATA YAPI, Istanbul, Turkey

Spațiul are fresce originale glorioase pe tavan. In nuanțe decolorate de roz și roșu, care sunt completate de ferestrele tradiționale alungite. Caracteristicile contemporane, cum ar fi utilitățile expuse și ramele metalice ale ușilor. Conferă spațiului un aer actualizat.

 

6.Pedari Guest House by ZAV Architects, Khansar, Iran
Pedari Hotel arch daily

Scopul Pedari Guest House este de a crea un centru. Care să promoveze sustenabilitatea socială în industria locală de ecoturism în plină dezvoltare. În sprijinul acestui obiectiv, au fost folosiți meșteri locali în toate etapele procesului. Materialele recuperate din clădirile istorice demolate au fost aplicate în renovarea casei de oaspeți existente.

Pedari Guest House by ZAV Architects, Khansar, Iran

Caracteristicile tradiționale, cum ar fi o piscină mică, sunt combinate cu elemente de design modern, cum ar fi pavajele asimetrice din grădină. O nouă clădire perpendiculară pe vechea casă oglindește formele sale de cutie și oferă un spațiu amplu pentru oaspeți.

 

7.Jafariha House by KARABON | Mehdi Panahi, Sian Village, Iran
Jafariha House by KARABON | Mehdi Panahi, Sian Village, Iran

Casa Jafariha a fost construită ca un refugiu de weekend pentru o familie din Teheran care dorea să mențină legături puternice cu rădăcinile lor din satul rural Sian. Pentru a proiecta o extindere și o restaurare care să se armonizeze cu restul satului, arhitecții au studiat arhitectura istorică a zonei din apropiere.

1Jafariha House by KARABON | Mehdi Panahi, Sian Village, Iran

Cel mai proeminent element de design este motivul ferestrelor arcuite, retras pe fiecare parte a reședinței. Formele unghiulare leagă, de asemenea, intervenția de formele tradiționale ale construcțiilor din cărămidă de lut din sat.

 

Roxanaid: Doriți ca proiectele dumneavoastră să fie prezentate pe roxanaid? Contactati-ne pentru a putea fi promovate intr-un articol editorial sau in pagina de capodopere!

 

No Comments

Post a Comment