Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Restaurant

Amenajare restaurant St. Petersburg

Amenajare restaurant St. Petersburg

PAUM studio has created the restaurant’s interior with many allusions to the architecture and culture of Georgia, without exploiting the familiar, hackneyed images.

‘Mi-ar plăcea să mă întorc în Georgia la nesfârșit și să descopăr de fiecare dată ceva nou. Să iau cu mine o bucată de memorie. Pentru unii, sunt munți prăfuiți și serpentine, pentru alții – kvevri și vin, sau poate că acestea sunt ușile unei case din sat … Georgia este o conexiune a timpurilor, este modernitatea, prezentată prin istorie, plină de atmosferă și asociații. În interiorul VAKH, am adunat impresiile noastre de călătorie prin munții Georgiei într-un almanah arhitectural”, povestesc arhitecții de la studioul PAUM despre proiectul lor.

 

Restaurant

 

Atmosfera este stabilită încă de la intrare. Vestibulul complex cu vitralii face aluzie la Art Nouveau din Tbilisi. Insă nu la propriu, ci la nivel de senzații – printr-o ușoară îndoire a mânerelor din lemn.

 

restaurant1

 

Mai departe

Marderoba, situată în spatele perdelei, pe fondul unor scânduri vechi de hambar. O bancă veche și o podea cu pavaj fin. Verdeața și ulcioarele de pe podea accentuează caracterul sudic cald al interiorului, în timp ce fragmentele de granit și pietriș adaugă o aromă rustică, suburbană.

 

restaurant4

 

În zona de primire, un raft înalt cu vin în robinete și rafturi pentru pahare atrage atenția. In spatele căruia se află gresie strălucitoare din teracotă făcută manual, cu o textură vie caracteristică.

 

restaurant

 

De-a lungul întregului coridor, sub tălpi, se află mozaicuri de pavaj și dale de beton.  Seara, pe acestea sunt proiectate pete de lumină înguste de la o lampă de paie neobișnuită.

 

restaurant

 

Trei săli separate de pereți sunt asamblate într-un sistem de vase comunicante cu o singură idee, cu o logistică circulară a personalului prin intermediul unei bucătării tehnologice, ușor deschisă pentru oaspeți.

 

restaurant6

 

Pereții sunt acoperiți pe alocuri cu tencuială, pe fundalul lor. Spătarele canapelelor din tablă perforată cu inserții de paie seamănă cu siluetele munților. Tevile de formă complexă de sub tavan, de care sunt atașate lămpile, repetă drumurile sinuoase de munte.

 

restaurant

 

Canapele din piele moale, mese din lemn. Totul este realizat manual și la comandă. Lămpile din ceramică de designer atârnă deasupra canapelelor rotunjite. Scaunele din paie ale scaunelor moderne amintesc de tradițiile țărănești.

 

Roxanaid: Doriți ca proiectele dumneavoastră să fie prezentate pe roxanaid? Contactati-ne pentru a putea fi promovate intr-un articol editorial sau in pagina de capodopere!

 

 

 

No Comments

Post a Comment