Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Stilul hi-tech

Stilul high-tech – Cum să creați o casă din viitor într-un apartament obișnuit

Stilul high-tech – Cum să creați o casă din viitor într-un apartament obișnuit

Stilul high-tech – Cum să creați o casă din viitor într-un apartament obișnuit. Amenajare de înaltă tehnologie este ca o „navă spațială pe Pământ”: are o mulțime de caracteristici inteligente și seamănă cu interiorul unui crucișător intergalactic din science-fiction. Vă voi spune ce este stilul high-tech și cui i se va potrivi.

Stilul high-tech

Însăși denumirea „high-tech” – „tehnologii înalte” – explică multe: acest stil pune în prim plan adaptabilitatea interiorului.

Aici se remarcă prezența unui sistem „smart home” – o „umplutură” electronică într-un apartament care vă permite să atașați la o tabletă sau la un telefon toate sau aproape toate elementele din casă. De la contoare, sobe electrice, sisteme de supraveghere video și de control al climei până la un ceainic, un centru muzical sau udarea automată a florilor. Cu ajutorul unui astfel de sistem, puteți verifica de la distanță dacă ați oprit fierul de călcat, dacă ați adăugat mâncare pisicii sau dacă ați udat ficusul preferat.

Dormitor in stil high-tech

„Casa inteligentă” vă face viața mai ușoară atunci când sunteți acasă. De exemplu, pe ferestre sunt plasate geamuri electrocromice (capacitatea lor de a transmite lumina este modificată cu ajutorul electricității) – și puteți întuneca ferestrele sau îmbunătăți nivelul de iluminare bătând din palme.

dormitor hi-tech

dormitor hi-tech

Bucatarie in stil high-tech

În multe privințe, hi-tech este foarte asemănător cu minimalismul: interioarele în acest stil sunt în mod categoric pragmatice. Toate decorațiunile „tradiționale” (figurine, perne, covoare, covoare, ornamente) sunt excluse – iar cele care există trebuie să respecte cu strictețe acest concept. Așadar, în loc de imagini „reale”, aici puteți proiecta artă video pe pereți cu ajutorul unor proiectoare. Sau puteți agăța fotografii ale unor obiecte industriale complexe: structurile și structurile de inginerie în domeniul high-tech sunt considerate ornamente speciale.

Iar high-tech se caracterizează, de asemenea, prin „design de dragul designului”: în astfel de interioare, mobilierul sau scările sunt adesea realizate din sticlă – ceea ce nu este foarte convenabil din punctul de vedere al vieții de zi cu zi, dar arată cool.

 

stilul hi-tech

stilul hi-tech

 

Cum a apărut high-tech-ul

Acest stil a fost inventat în anii ’60 de către arhitecții din grupul englez „Archigram„: aceștia au transferat ideile din science-fiction și pop art în construcții, design și arhitectură. Pe lângă ei, high-tech a fost dezvoltat în mod activ de poetul, designerul și arhitectul Richard Fuller. Cunoscut ca inventatorul domurilor geodezice cu plasă. Iar unul dintre primele proiecte high-tech a fost construirea Centrului Pompidou din Paris. Ideologii high-tech din interior au caracterizat stilul ca fiind antiistoric (prin urmare, orice obiecte vechi și antichități sunt nepotrivite aici), pragmatic și tehnologic.

Tehnica este, în general, principala „muză” a acestui stil: hotele, ventilația, întrerupătoarele etc., sunt „proeminente” în mod activ aici – aproape orice componente de inginerie ale interiorului. Care sunt de obicei ascunse în același minimalism. În același timp, spre deosebire de interioarele de loft, aceste elemente tehnologice nu pot părea prea brutale și, cu atât mai mult, nu pot fi vechi. Ele trebuie să transmită în exterior ideea de noi tehnologii. De exemplu, panourile tactile pot fi folosite ca întrerupătoare.

 

Bucatarie hi tech

Bucatarie hi tech

Cine va iubi acest stil

Pentru a vă simți confortabil într-un astfel de spațiu, este important să fiți, în general, apropiat de ideea de „design for design” și de estetica navelor spațiale. Stilul high-tech necesită, de asemenea, menținerea unei ordini perfecte și o atenție fanatică la detalii. De exemplu, dacă nu v-ați gândit în prealabil unde veți depozita prosoapele de bucătărie și ați decis că veți cumpăra doar cârlige pentru ele mai târziu. Acest lucru va distruge întreaga imagine a unei bucătării „spațiale”. Și, de asemenea, este inutil să implementezi stilul high-tech fără un sistem „smart home”. Prin urmare, este important să te inspire ideea unui ceainic care fierbe la comanda telefonului sau a unui aparat de aer condiționat cu control vocal. Și să fiți dispuși să plătiți pentru toate acestea.

Culori

Baza stilului hi-tech este albul steril. Acesta este completat de strălucirea metalului, de accente negre și de gri mat (culoarea betonului). Accentele luminoase sunt adecvate, dar trebuie introduse foarte delicat – în timp ce culorile trebuie să rămână curate, necomplicate.

Materiale

Beton, sticlă, metal, polimeri complecși, materiale acrilice și o varietate de materiale plastice.

Pereți

Tencuială decorativă, panouri din metal, sticlă sau plastic, pictură; în unele cazuri, este posibil tapetul simplu – de exemplu, imitarea unui strat metalic.

Plafoane

Cu un singur nivel (și adesea lucioase) – întinse, din gips-carton sau care pot fi vopsite. Sau plafoane suspendate pe mai multe niveluri cu iluminare cu LED-uri, care creează efectul unei structuri „plutitoare” și imită plafoanele dintr-o navă spațială.

Podele

Pardoseli autonivelante; beton, gresie porțelanată, piatră artificială, plăci ceramice de mari dimensiuni; laminat sau linoleum în culori de bază, fără imprimeuri și modele strălucitoare.

 

Bucatarie hi

Bucatarie hi

 

Mobilier

Moderne, cu linii simple și curate, predominant de formă dreptunghiulară. Cu toate acestea, în hi-tech, sunt binevenite și forme bionice complexe – de exemplu, scaune din plastic cu un design „aerodinamic” sau mese din sticlă neobișnuite. Iluminarea cu LED-uri perimetrale este adesea folosită pentru a crea efectul unui pat „plutitor” sau al unui dulap „spațial”. Sistemele de depozitare ar trebui să fie încorporate – și fie să se contopească cu pereții, fie să aibă un design deliberat „high-tech”. Cu strălucirea sticlei și aramelor, cu fațade elegante, aerodinamice. Tapițeria mobilierului tapițat este în principal din piele (naturală sau artificială); fotolii sau canapele textile – exclusiv uni, fără imprimeuri, cu motive florale sau ornamentale.

Lumină

Complex, pe mai multe niveluri, cu diferite scenarii de iluminat – iluminat cu diode ascunse pentru mobilier, pereți și tavane; lămpi de accent; iluminat punctual.

Decor

Într-un concept strict high-tech – folosind sticlă, metal, plastic; postere, fotografii sau tablouri de înaltă tehnologie; elemente de comunicații inginerești redate în interior – de exemplu, difuzoare ale unui sistem de sonorizare.

Textile

Monocromatic, adesea cu o suprafață lucioasă. Este mai bine să înlocuiți perdelele obișnuite cu jaluzele sau să puneți sticlă electrocromică pe ferestre.

 

bucatrie hi-tech

bucatrie hi-tech

 

Stilul high-tech în interior este o interpretare artistică a tehnologiilor înalte. Da, în realitate, tehnologiile înalte sunt altceva decât o abundență de crom și sticla. Dar pentru high-tech aceasta este o ștampilă în construirea unei imagini, iar de la el nu te poți despărți. Adică, în astfel de interioare, totul strălucește și arată „cosmic”.

Caracteristica principală a unui astfel de design nu este funcționalitatea în sensul obișnuit, ci designul și noile tehnologii. Adică, astfel de interioare sunt mai mult de designer, mai mult șamd decât confortabile și confortabile în sensul de zi cu zi.

Mobilierul este realizat cu finisaje metalizate sau cromate și elemente din sticlă; scaunele – numai din sticlă sau din plastic. Controlul vocal al perdelelor, al scenariilor de lumină („dimineața”, „seara”, „odihnă”, „lucru”) este important.

Asemanare cu stilul minimalist

În multe privințe, interioarele high-tech este apropiate de stilul minimalismului: spațiul este construit după principiul cubismului și constructivismului. De obicei, elementele tehnice ascunse în minimalism (ventilație, întrerupătoare, scări, lifturi) în high-tech sunt finisate cu suprafețe lucioase pentru a atrage atenția asupra lor. High-tech în interiorul unui apartament este un stil scump, cu un statut deliberat, astfel încât o parte semnificativă a elementelor trebuie să fie realizată la comandă.

În hi-tech, ca și în minimalism, spațiul spațios este important, un minim de partiții, funcționalitate în interior și refuzul de a decora. Spațiul este predominant luminos, compoziția este clară, iar umplerea spațiului de locuit este eficientă.

Designul interior high-tech presupune o bază de minimalism cu accent pe înalta tehnologie. Acest stil va prezenta mai multe texturi de sticlă și metal, nichel sau crom, aparate de ultimă generație și automatizări inteligente.

Schema principală de culori este rece și adesea monocromă, dar este permis un accent captivant. În loc de decor și textile, aparatele electrocasnice, diverse texturi metalice și iluminatul cu diode interesante pot acționa ca accesorii.

 

Hol hi-tech

Hol hi-tech

 

Concluzie

În primul rând, un sistem de „casă inteligentă” este important pentru o renovare de înaltă tehnologie: totul ar trebui să fie controlat de la distanță. Începând de la internet, electricitate sau securitate, terminând cu cornișele, perdelele care se deschid și se închid, muzica, reglarea iluminării și umbrirea ferestrelor.

Aceste interioare sunt caracterizate de o schemă de culori foarte curată – alb steril, negru, accente metalice și cromate. Dacă apar și alte culori, atunci acestea sunt introduse foarte succint – și, de asemenea, luminoase, curate, deschise.

În decor se folosesc polimeri complecși, materiale acrilice și plastice. Formele bionice sunt populare – astfel de mobilier arată ca de pe o navă spațială din filmele science fiction.

Acest stil necesită multe investiții de capital și este lipsit de sens într-o zonă mică – pentru ca toate acestea să arate normal, aveți nevoie de un apartament de cel puțin 200 de metri pătrați sau, mai bine, de o casă de țară.

În plus, este foarte important ca acest stil să fie prieten cu arhitectura casei – pentru că va fi foarte ciudat dacă LCD-ul este decorat în clasici moderni, dar în interior aveți un design de înaltă tehnologie.

 

Penru mai multe datalii despre un design feng shui poti apela la unul din artistii roxanaid.

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

Post a Comment