Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
17 TENDINȚE AMENAJĂRI INTERIOARE PENTRU 2023

17 tendințe în materie de amenajări interioare pentru 2023

Fiecare an aduce o schimbare în viață, în carieră sau în mediu, sa vedem 17 tendințe de amenajări interioare 2023.

Psihologii spun că ar trebui să adăugăm, să schimbăm și să ne îmbunătățim periodic locuințele. Creând astfel o aură favorabilă de reînnoire.În general, este recomandat să vă renovați interiorul o dată la 5 ani. Nu doar pentru a actualiza tapetul, gresia crăpată sau canapelele uzate, ci este recomandat să actualizați ideea de interior. Stilul acestuia: trăiți în clasic, faceți-l neoclasic, trăiți în minimalism, trăiți în ecologie.

O schimbare de peisaj ajută la tranziția psihologică către un nou mediu, un mediu nou vă dă energie în fiecare zi.

1. Culori profunde.

Design: Inga Bunduche

Atunci când pictați pereții sau alegeți tapet, căutați culori profunde, cum ar fi: Sapphire, Bulgarian Rose, Myrtle, Anthracite Grey, Berlin Blue, Deep Olive Green, Gentian Blue, Willow Brown, Umber Grey. Aceste culori au o energie interioară ridicată, atrag privirea și sunt bune ca fundal pentru accente individuale, fie că este vorba de un imprimeu floral sau de tablouri individuale sau oglinzi.

2. Pereți texturați.

Design: Laura Monica Dima

Pentru textură (model tridimensional, în relief) se pot folosi materiale precum gips-carton, plăci ceramice, plăci de lemn mdf, piatră naturală și, bineînțeles, ipsos.

Scopul unui perete texturat este de a dilua spațiul, de a crea un joc de lumini și umbre, de a adăuga volum – totul pentru a oferi ochiului ceva de care să se agațe.

Această tehnică este folosită de obicei pe anumite părți ale pereților pentru a evidenția anumite zone, si se incadreaza foarte bine in tendințe de amenajări interioare 2023.

3) Instalații sanitare colorate.

Este mereu la modă, orice altă culoare decât tradiționalul alb îți va ridica moralul. De la aurul discret la cel strălucitor, cu modele sau boem – toate aceste opțiuni vor adăuga interiorului tău un aer de casă, stil, gust și îndrăzneală. Pentru că nu toată lumea îndrăznește să instaleze o baie cu buline sau un vas de toaletă auriu învechit).

4) Iluminat.

Design: Adriana Popa

Tipul de iluminat al camerei în care aveți:

  • a) lumină de plafon
  • b) lumină de mijloc
  • c) lumină sub cap
  • d) lumină ascunsă.

Toate aceste opțiuni puse laolaltă într-o singură cameră sunt bune pentru a delimita o cameră, a decora, a accentua și a schimba spațiul.

Luminile pot fi fie candelabre sau aplice tradiționale, fie corpuri de iluminat decorative, inclusiv lumini colorat. In funcție de culoare, acestea vă pot ajuta să vă înveseliți sau să vă relaxați.

5) Unități de aer condiționat ascunse.

Design: Adriana Popa

Aparatele de aer condiționat cu conductă ascunsă sunt cele care sunt în trend. Acestea devin treptat mai accesibile. La fel ca și în cazul altor comunicații, se dorește ca aerul condiționat să fie inclus într-un proiect sau să nu fie deloc.

6) Oglinzi.

Design: Inga Bunduche

Oglinzile sunt un subiect delicat, deoarece nu toată lumea le place la nivel subconștient, dar merită totuși să le folosiți cu moderație și cu atenție.

În special, oglinzi retroiluminate (plutitoare), oglinzi cu patinare sau gravură, oglinzi de lungime întreagă.

Folosirea oglinzilor în interior ajută la descompunerea și extinderea spațiilor și oferă o lumină reflectată suplimentară.

7) Bucătărie înaltă.

Design: Flavia Buscan

Mobilierul de bucătărie cu înălțime până la tavan este o soluție modernă și funcțională. Pe vremuri, în dulapurile din bucătărie puteai vedea sticle/pubele/sacuri și alte ustensile de bucătărie expuse.

Această soluție este la fel de acceptabilă într-o bucătărie modernă ca și într-una clasică. Pe lângă frumusețea estetică, are și un efect pozitiv asupra sănătății. In aproape toate bucătăriile tradiționale există un colector de praf uriaș în partea superioară, iar noi respirăm acest aer.

8) Cameră pentru copii inspirată de adolescenți.

arhitect Adriana Popa
Design: Adriana Popa

Tendința de proiectare a camerei pentru copii în spiritul întregului apartament se bazează pe maturizarea rapidă a copiilor. Remodelarea ( vopsirea pereților, repapering) în fiecare an, puțini oameni sunt interesați.

9) Birou în balcon.

Tendința de a locui In balcon este inspirată, pe de o parte, de costul pe metru pătrat al apartamentelor și, pe de altă parte, de utilizarea rațională a unui spațiu bine luminat. Tehnologia modernă face posibilă izolarea oricărei încăperi pentru a o transforma într-un spațiu de locuit. Iar depărtarea a făcut diferența în ceea ce privește zonarea apartamentelor.

10) Dus în loc de cadă.

Design: Adriana Popa

De ceva timp trendul este de a se renunța la cadă în favoarea unui duș, mai ales că nu este o cabină, ci o versiune structurală. Acum, odată cu creșterea ritmului de viață în orașe, alegerea în favoarea dușului are legătură și cu formatul tratamentului – un duș rapid. Cu ușurința construcției în sine, în special în băile mai vechi de 1,5 x 1,5 m. Camera este vizual mai mare și mai ușor de îngrijit.

11) Saună într-un apartament.

Continuând tema băilor, să ne concentrăm asupra unei caracteristici mai puțin cunoscute – sauna încorporată.

Principalele locuri de instalare a saunei sunt:

  • a) baia (cea mai frecventă opțiune)
  • b) coridorul (ca parte nerezidențială a apartamentului)
  • c) balconul/alconia ( soluție eficientă) – de asemenea, locurile de instalare corespund tipului de saună / saună cu aburi – umedă/ uscată.

12) Dulap suspendat în hol.

Design: Adriana Popa

In cele 17 tendințe amenajări interioare 2023 se afla si un dulap suspendat în perete are legătură cu confortul de operare și de curățare. Această soluție face posibilă lăsarea pantofilor pe podea, în loc să îi aruncați în mobilă. Sub dulapul „plutitor” este instalat un sistem de iluminat cu LED-uri și este posibil să se folosească podeaua pentru a usca pantofii uzi.

13) Perdele controlabile.

Design: Laura Monica Dima

Casa administrată intră irevocabil în viața noastră, iar tehnologia devine din ce în ce mai accesibilă, pătrunzând tot mai mult în interioarele private.

Una dintre aceste soluții este șinele de perdele controlate, există mai multe tipuri de conectare a acestor șine – de fază (ca un bec normal), radio (fără fir) și de joasă tensiune. De asemenea, merită să calculați inițial numărul de rânduri de perdele pentru a selecta pista de perdele și motorul, iar motoarele în sine vor fi diferite, inclusiv posibilitatea de integrare în sistemele inteligente de acasă.

Următorul lucru la care trebuie să fiți atenți este modul în care vor fi controlate jaluzelele: de la un buton ca o lumină, de la o telecomandă separată sau de la un smartphone. Aceasta tehnologie se afla printe cele 17 tendințe amenajări interioare 2023.

14) Vopsirea mobilierului de interior în culoarea dorită.

Design: Simona Iene

Industria decorațiunilor este foarte dinamică și multe studiouri de design au propriile mărci de vopsele, testate și încercate pe diferite suprafețe și în diferite condiții. Acestea vopsesc totul, de la plăci ceramice la aparate. Este foarte posibil să cumpărați un aparat de aer condiționat alb și să îl vopsiți în culoarea dorită, să cumpărați un radiator standard și să îi dați propriul caracter, același lucru se poate face și cu piesele de mobilier. Nu numai că vopseaua poate fi utilizată în funcție de tipul de acoperire, ci și în funcție de tipul de vopsea în sine – email, acrilică, magnetică, ardezie etc. – pentru a conferi suprafeței dumneavoastră textura și proprietățile pe care le doriți.

15) Ușa de intrare inteligentă.

Design: Flavia Buscan

Internetul obiectelor se strecoară încet-încet în fiecare casă și va fi dificil să trecem peste aceste facilități în viitor.

O astfel de noutate (ușile inteligente sunt fabricate în mod convențional de ~20 de ani) se mândrește astăzi cu o varietate de caracteristici utile – de la securitate la controlul accesului. În cazul în care ușa este complet electrică, nu va exista nici o încuietoare bine sau vizibilă în exterior, ceea ce face dificilă găsirea unității, precum și în ușă poate exista un „vizor” care va fi atât o cameră cât și un paznic funcțional care poate trimite SMS-uri despre oaspeții neinvitați, precum și prin intermediul unei astfel de încuietori puteți vedea de la distanță cine a venit, iar prin intermediul încuietorii în sine puteți configura capacitatea de a deschide ușa pentru oaspeți dacă sunteți blocat într-un ambuteiaj.

16) Materiale naturale în finisaje.

baie penthouse ap
Design: Adriana Popa

Mai exact, imitarea și minimizarea acestora, furnirul+mdf este din ce în ce mai mult folosit în mobilier în locul lemnului masiv, furnirul de piatră pe o bază de fibră de sticlă este, de asemenea, folosit în locul pietrei, tencuiala sau gresia porțelanată de format mare este din ce în ce mai mult folosită în locul marmurei naturale, iar produsele din poliuretan sunt folosite în locul ipsosului.

17) Locul animalelor.

Agitația orașului și ritmul ridicat al vieții are un impact negativ asupra vieții de familie, iar mulți oameni care locuiesc în megaorașe au din ce în ce mai multe animale de companie, care necesită mult mai puțină atenție decât copiii, dar contribuie la manifestarea grijii în rarele momente. Piața generează cerere, iar acolo unde există cerere există imediat și o ofertă, iar acum puteți comanda o „cușcă de aur”, adică un balon de sticlă sau orice altă casă sau chiar o cameră întreagă pentru animalul dumneavoastră de companie, tendințe de amenajări interioare 2023.

Aceasta este doar o mică parte din lucrurile de care oamenii sunt înnebuniți, care fac ca șederea în casa sau apartamentul lor să fie plăcută, confortabilă, sigură și lipsită de griji.

No Comments

Post a Comment