Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
scale_1200-1

Amenajare alb-roz apartament 40 m² într-o casă veche

Studioul de design ONLY, au proiectat interiorul luminos alb-roz al unui apartament 40 m² într-o casă veche . Apartamentul este situat într-un complex de foste case de locuit, construit în 1914 la comanda companiei comerciale Eliseev Brothers pe Kozitsky Lane. La sfârșitul anilor 1920, casa a fost reconstruită după proiectul arhitectului N.S. Scherbakov..

„Clienții noștri sunt un cuplu educat, drăguț, cu o pisică pe nume Bergamot”, spun autorii proiectului.

‘Ei călătoresc mult, vorbesc limbi diferite și au un bagaj cultural foarte bogat.

Despre designul apartamentului, clienții au scris:

„Acest apartament ne-a amintit foarte mult de interioarele pariziene prin dispunerea sa în enfiladă, parchet în formă de spinare, tavane înalte, ferestre mari cu obloane franțuzești (nu am mai văzut astfel de ferestre nicăieri în Moscova) și două balcoane deschise. Dorim să păstrăm această atmosferă, vopsind pereții în alb, adăugând obiecte de artă luminoase și neobișnuite și creând un sentiment de spațiu în acești 40 de metri pătrați.’

Masa, BoCopcept.

„De asemenea, am dori să aducem un omagiu istoriei casei, care a fost construită în a doua jumătate a anilor 1920, și să păstrăm parchetul, ferestrele și ușile de la balcon, precum și să încercăm să restaurăm stucul original de pe tavan.’ – Clienții au adăugat. – Nu ne-am dori un interior de muzeu „elegant” și static, în care nimic nu poate fi schimbat și mutat. Am dori să putem muta patul sau masa dacă ne plictisim și să agățăm alte tablouri fără a distruge întregul concept..

Sculptura „Velimir Khlebnikov”, Yury Chorovsky.

Suntem impresionați de interioarele pariziene minimaliste, aerisite și ușor neglijente, care se bazează în primul rând pe individualitate și confort. Am dori să reproiectăm apartamentul: să combinăm o toaletă și o baie și să creăm o cameră de zi cu o chicinetă (în loc de o bucătărie separată, așa cum este acum). De asemenea, am dori să ne gândim la spațiile de depozitare, mai ales având în vedere dimensiunile reduse ale apartamentului.

Sculptură pe consolă, Yuri Horovsky. Pictură pe consolă, Lada Uchaeva. Scaune de sufragerie de epocă retapițate, Antonin Suman by Selezen Project.

„Când am venit pentru prima dată să vedem apartamentul și să ne întâlnim cu clienții, am observat că ferestrele și ușile de la balcon cu feroneria erau încă intacte, ceea ce acum este din ce în ce mai rar. Potrivit clienților noștri, aceștia au căutat un apartament de modă veche, cu ferestre și parchet păstrate. Apartamentul a păstrat, de asemenea, ferestrele originale cu mânere de alamă și o fereastră de frigider, ușile de la balcon și un parchet de stejar din anii ’20. În rest, are un stil mai degrabă primitiv de euroreparație de la mijlocul anilor 2000, cu pereți din gips-carton, tapet pastelat și mobilier de larg consum. Singurul perete portant separă dormitorul de restul apartamentului. Alți pereți din apartament ar putea fi îndepărtați sau mutați. Tavanul din gips-carton trebuia să ascundă stucurile..

„Am vrut să scăpăm de renovarea învechită și să readucem cât mai mult posibil aspectul istoric al spațiului, să adăugăm obiecte interesante, artă și să creăm o atmosferă individuală, artistică. Chiar și în etapa de aprobare a layout-ului, colegul meu, a sugerat să facem un parchet roz și a reflectat acest lucru în schițe. Clienții au fost surprinși și chiar speriați. A trecut ceva timp. Am făcut culoarea standard a lemnului. Dar chiar clienții ne-au amintit de culoarea roz a podelei și nu aveau de gând să renunțe la ea. Doar că a fost nevoie de timp pentru a accepta acest lucru.

„Clienții noștri au cerut să nu integrăm în proiect elemente high-tech: aer condiționat, televizor, încălzire prin pardoseală, aparate încorporate care sunt vizibile. Bucătăria este cât se poate de simplă. Nu există un aragaz, ci doar un cuptor cu microunde în interiorul unui dulap și un mic frigider încorporat. Toate aparatele sunt ascunse. Ne place faptul că am reușit să umplem interiorul cu obiecte de epocă interesante, artă la care îți vine să te uiți.

Dulapul, noptierele și țesăturile sunt realizate la comandă. Pânză, corpuri de iluminat, NUMAI Design. Lămpi de masă, ONLY Design, abajururi, H&M Home.
Măsuța de toaletă este realizată la comandă, conform schițelor individuale ale designerilor de la fabrica de tâmplărie. Sculptură, T. Antoshina. Pouf, RepeatStory.

„Suntem mândri de felul în care a ieșit apartamentul, de atmosfera generală. În timpul verii, de exemplu, este incredibil de luminos și frumos. Balcoanele sunt decorate cu compoziții de flori, ierburi și fructe de pădure, iar atunci când ușile de la balcon sunt deschise, lumina soarelui și aromele florale pătrund în spațiu. O stradă centrală cu clădiri istorice este vizibilă din apartament. Datorită locației, a caracteristicilor arhitecturale ale clădirii și a soluțiilor de design bine gândite, vă puteți imagina că apartamentul nu se află în Moscova, ci undeva într-un oraș european.

Picturile murale de pe pereți se bazează pe desenele lui Picasso.
Dulap personalizat, realizat la comandă, conform schițelor individuale ale designerilor.

No Comments

Post a Comment