Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
culorile materialelor de finisare

Cum alegi culorile materialelor de finisare?

În acest articol veți afla cum să alegeți singuri culorile materialelor de finisare. Ce culoare de perdele este cea mai reușită și versatilă și cum să alegeți mobilierul pentru a face interiorul elegant, modern și luminos din punct de vedere vizual. Articolul va fi deosebit de util pentru cei care doresc să își decoreze propriul apartament într-un stil modern.

Astăzi, designul interior contemporan este cel mai popular și mai căutat stil. Așa că este ușor să găsești un interior gata făcut ca exemplu.

Cei mai mulți oameni care vor să decidă din timp toate soluțiile de decorare a apartamentului lor. Au mai multe șanse să găsească pe Pinterest șabloane gata făcute. Aceasta este o tehnică foarte utilă, într-adevăr.

Dar practica arată că, indiferent de câte interioare elegante ai salva pe telefon. Este dificil să găsești singur culorile tuturor materialelor.

Și pentru a vă asigura că interiorul apartamentului dvs. este decorat cu stil și pentru mulți ani de acum încolo, vă voi spune și vă voi arăta de unde să începeți și cum să alegeți totul singur.

Sfat 1: Împărțiți „cutia” în elemente

Designul interior de unul singur, de la zero și fără experiență, este o provocare pentru mulți oameni. Deoarece majoritatea oamenilor pur și simplu nu știu de unde să înceapă.

De fapt, este mult mai simplu decât pare. Până la sfârșitul acestui articol veți vedea cu ochii voștri și veți putea să vă „plimbați” prin interiorul de realitate virtuală pe care suntem pe cale să-l construim.

Fiecare cameră dintr-un apartament este o „cutie” care conține:

  • Pardoseala;
  • Pereți;
  • Plafon;

Sarcina noastră va fi să împărțim „cutia” în elementele sale componente. Apoi să potrivim aceste elemente cu materialele de finisare. Umplerea spațiului cu mobilier va fi mult mai ușoară dacă vom cunoaște culorile tuturor materialelor de finisare.

Sfatul nr. 2: Alegeți materiale de finisare versatile

Atunci când alegeți acoperitoarele de pardoseală, căutați materiale de intensitate medie. Nici prea deschise, nici prea întunecate.

Poate fi: lemn, SPC, LVT, ceramica sau orice alt tip de material. Nuanțele medii sunt cele care vor fi cele mai versatile și practice în casă.

Suprafețele de culoare închisă și deschisă arată cel mai bine praful și cele mai mici zgârieturi. Care la rândul lor, se vor dezvolta oricum mai devreme sau mai târziu în timpul procesului de viață.

Majoritatea finisajelor de perete sunt realizate cu tapet sau vopsea de interior. Indiferent de tipul de finisaj pe care îl alegeți, încercați să potriviți culoarea, astfel încât să nu fie mai închisă decât cea a podelei.

Culoarea pereților în interioarele contemporane poate fi orice. De la alb la nuanțe complexe de gri, verde și albastru, dar principalul lucru este că, culoarea în sine ar trebui să fie nesaturată și cu un ton scăzut.

Adevărul este că pereții închiși la culoare pot reduce vizual spațiul și pot crea un efect de „zid strivitor”. Desigur, pot exista secțiuni întunecate de pereți într-un interior, dar această tehnică este, de obicei, utilizată ca un accent, de exemplu, pe peretele din spatele televizorului cu panouri decorative.

Perdelele din interioarele contemporane pot fi clasificate în mod sigur ca acoperiri parțiale de perete, deoarece acționează vizual ca o garnitură și ocupă o suprafață destul de mare.

Desigur, perdelele care sunt mai închise la culoare decât pereții vor arăta cel mai bine, dar pentru a nu atrage prea mult atenția asupra lor, tonul perdelelor poate fi ales cât mai aproape de tonul podelei.

În acest caz, designul „cutiei” va fi universal, permițându-ne să completăm interiorul cu orice tip de mobilier și, dacă este necesar, să facem modificări fără a vopsi pereții, a înlocui podeaua și perdelele.

Sfat 3: Umpleți „cutia” cu mobilier

Cu finisaje universale pentru pereți și podele, putem umple camera după bunul nostru plac și putem aplica orice culoare credem că va crea un interior confortabil și luminos din punct de vedere vizual.

Dacă visați să aveți o canapea galbenă sau albastră, de exemplu, și aceasta devine plictisitoare în timpul șederii dvs. și doriți să o înlocuiți, o puteți face fără a deteriora interiorul cu un finisaj universal. Finisajul pereților și al podelei rămâne neschimbat.

Cel mai de succes și de lungă durată în materie de design va fi în continuare mobilierul în nuanțe discrete și aparent chiar terne.

Culori precum albul, griul și maro sunt cele mai reușite și nu te vor face să te gândești de două ori înainte de a-ți înlocui mobila cu alta mai luminoasă.

De exemplu, puteți crea puncte de accent izbitoare cu ajutorul decorului:

  • Perne decorative;
  • Picturi;
  • Covoare interioare;
  • Lămpile de podea;
  • Mese de cafea;
  • Candelabre de accent;

Cu alte cuvinte, putem adăuga diferite accente la interior fără a fi nevoie să facem modificări la finisaje, care, la rândul lor, sunt mult mai scumpe decât pernele decorative și măsuțele de cafea.

Pentru a scurta o poveste lungă

  • Atunci când decorați pe cont propriu, împărțiți vizual camera în elemente, cum ar fi podele, pereți și tavane, apoi alegeți materiale de finisare versatile.
  • Perdelele care au o nuanță cât mai asemănătoare cu cea a pardoselii vor avea cel mai mare succes. Pardoselile în sine ar trebui să fie de preferință alese în nuanțe medii, adică nu prea întunecate și nu prea ușoare.
  • Putem umple o cameră cu mobilier în orice culoare și nuanță, dar cele mai durabile din punct de vedere al relevanței vor fi culorile discrete, cum ar fi albul, griul și maro.
  • Puteți adăuga culoare unui interior cu ajutorul decorului, care, la rândul său, este mult mai ușor și mai ieftin de realizat decât decorarea pereților și a podelelor.

Dacă ai probleme cu decorarea, poți să-mi trimiți un mesaj te voi ajuta.

Post a Comment