Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
greseli de interior

Greșeli in amenajare: designerii de interior le observă imediat

O parte din munca designerilor de interior constă în a acorda o atenție constantă celor mai mici detalii. Casele altor persoane sunt examinate cu atenție, iar experții observă lucruri la care oaspeții obișnuiți nu acordă atenție. Am vorbit cu mai mulți designeri pentru a afla care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le întâlnesc în livingurile cunoscuților lor și cum să le remedieze. Greșeli in amenajare: designerii de interior le observă imediat.

Iluminare slabă

Iluminatul în camera de zi ajută la crearea unei atmosfere relaxante, evidențiind mobilierul și decorul într-o lumină favorabilă. O schemă bună include o combinație de iluminat general, de sarcină și de accent. Aceasta este, în esență, o combinație de lumini de tavan, de masă și de podea. Nu vă limitați la un singur candelabru, sursele de lumină suplimentare vor face interiorul mai atractiv.

O cameră de zi întunecată poate fi incomodă și înghesuită, dar nici lumina albă prea puternică nu este potrivită, deoarece va interfera cu relaxarea. Este important să găsiți echilibrul potrivit, o lumină caldă și blândă este o alegere excelentă.

Covorul este prea mic

O altă greșeală frecventă în designul camerei de zi este un covor prea mic. Un covor mic face ca spațiul să pară mai mic decât este în realitate. Un covor potrivit în camera de zi ar trebui să aibă o dimensiune suficientă pentru a permite așezarea a cel puțin două picioare de mobilier pe el.

Perdele greșite

Ferestrele de living prost proiectate pot face ca o cameră să pară mai mică, dar abordarea corectă o poate face să pară mai liberă și tavanul să pară mai înalt. Cea mai dificilă parte a designului interior este obținerea cornișei corecte. Încercați să o fixați cât mai sus posibil pentru a ridica vizual tavanul. Lățimea cornișei ar trebui să depășească deschiderea ferestrei cu 20 cm pentru a face ca fereastra să pară mai largă. În camerele mai mici, evitați perdelele umflate și înlocuiți-le cu jaluzele romane, obloane sau storuri.

Concentrează-te pe televizor

Fiecare cameră ar trebui să aibă un punct focal – acesta este locul pe care îl observi prima dată când intri în cameră. În ceea ce privește abordarea clasică a designului interior, televizorul nu ar trebui să fie principalul lucru din camera de zi. Un dreptunghi mare și negru și lucios este un punct de atracție în sine. Gândiți-vă să mutați televizorul din centrul camerei într-o parte. Este posibil să doriți să închideți televizorul cu un ecran sau să faceți un dulap media special cu uși. Lăsați spațiu central pentru lucruri care vă reflectă gustul și caracterul, cum ar fi o piesă de artă.

Egalitate


Un living căruia îi lipsește stratificarea și diferitele texturi pare plat și neinteresant. Dacă vreți ca încăperea să arate confortabil, folosiți texturi și materiale diferite: lemn, piatră, metal, sticlă, ceramică, piele, țesături de tapițerie, textile pentru mobilier moale. Dar este important să nu exagerați, pentru că dacă aveți mai mult de 10 texturi într-o cameră, aceasta poate arăta foarte disparată și dezordonată.

Cornisa de tavan

La prima vedere, plinte și muluri par a fi lucruri mărunte și neimportante. De fapt, acestea pot face o mare diferență în ceea ce privește impresia unui spațiu. Este important să rețineți că plinte și garniturile de ușă nu trebuie să fie albe. Dacă doriți să ștergeți limitele, vopsiți-le în aceeași culoare cu pereții. Greșeli pe care designerii de interior le observă imediat în camera de zi

Tablouri care nu se potrivesc

Arta poate fi un accent izbitor în camera de zi, reflectând caracterul și gusturile proprietarului. Dacă nu vreți ca tabloul dvs. preferat să pară nelalocul lui în camera de zi, încorporați-l în schema cromatică generală a camerei. Culorile tabloului pot fi repetate în mici obiecte decorative și pe pernele canapelei.

De asemenea, este adesea neclar cum se poate agăța cel mai bine un tablou. Dacă tabloul este atârnat pe un perete gol, alegeți o înălțime astfel încât centrul său să fie aproximativ la nivelul ochilor. Dacă tabloul este atârnat deasupra unui mobilier, cum ar fi o canapea, marginea inferioară a tabloului trebuie să fie la cel puțin 20 cm de spătar. Greșeli in amenajare: designerii de interior le observă imediat.

Mobilier de perete

Lăsați mobila să respire, îndepărtând-o de perete. Oamenii cred adesea că, într-o cameră mică, este mai bine să pună toată mobila lângă pereți, făcând loc în centrul camerei. Dar nu este chiar așa. Creați o zonă potrivită pentru conversație. Puneți un scaun în fața canapelei, nu în lateralul ei. Puneți un covor și veți crea o zonă de relaxare.

Perne aleatorii

Pernele decorative de pe o canapea pot strica considerabil aspectul. Acestea nu trebuie neapărat să se potrivească cu canapeaua. Alegerea pernelor potrivite pentru canapea vă va permite să legați diferitele elemente ale interiorului într-un întreg, să vă jucați cu contraste și imprimeuri, să adăugați textură și să faceți ca spațiul să pară mai profund.

Greșeli in amenajare: designerii de interior le observă imediat. Nu trebuie să alegeți fețe de pernă prea strălucitoare; pernele care se asortează cu canapeaua sunt minunate, mai ales dacă variază în formă. Pernele pot fi, de asemenea, punctul de atracție al canapelei. Atunci când realizăm daneze personalizate, includem adesea un set de perne decorative.

Lipsa de armonie în culori și nuanțe

Schema de culori a unei camere de zi este adesea crucială. Nu este vorba doar de culori specifice, ci de modul în care toate nuanțele pe care le alegeți pentru piesele mari de mobilier și chiar pentru micile decorațiuni se potrivesc pentru a crea un aspect coerent. Cel mai bine este să alegeți trei culori: pentru fundal, pentru piesele mari și pentru accente. Prea multe nuanțe într-un singur spațiu creează un sentiment de haos și dezordine.

No Comments

Post a Comment