Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
moda este ciclica

Moda este ciclică: ce se întoarce în designul interior

După cum știți, moda este ciclică, iar ceea ce a fost popular în urmă cu un deceniu poate deveni din nou relevant în zilele noastre. De aceea, am decis să scriu un articol despre ceea ce va reveni în moda designului interior. Moda este ciclică: ce se întoarce în designul interior

Tonuri pastelate

Nuanțele pastelate reprezintă o schemă de culori care amintește de culorile delicate și dulci ale bomboanelor. Este asociată mai ales cu anii 1950 în America. Moda este ciclică: a revenit la modă în fiecare deceniu datorită efectului său pozitiv și relaxant asupra stării de spirit.

Nuanțele savuroase de vanilie, înghețată de fructe de pădure, lavandă, acadele de lămâie și cerul albastru sunt în tendințe.

Blocuri de sticlă

Blocurile de sticlă sunt o tendință controversată a trecutului, folosite pentru separatoarele de camere. Acestea lasă să pătrundă o lumină blândă, amortizează sunetul și zonează încăperea.

Blocurile de sticlă pot fi o soluție de interior estetică.

Covoare

Covoarele „bunicilor” devin un element popular de design interior în acest an, deși anterior utilizarea lor era ironică.

În interioarele moderne, acestea sunt mai des folosite pe podea decât pe pereți, ca în trecut. Sunt la modă și covoarele clasice orientale și covoarele de bunici cu zgârieturi.

Mobilier mid century

În prezent, există un interes reînnoit pentru mobilierul de la jumătatea secolului trecut. Mobilierul de mijloc de secol include măsuțe de cafea subțiri și aerodinamice, console dreptunghiulare lăcuite, canapele și fotolii pe picioare din lemn sau metal, ,moda este ciclică.

Datorită designului lor concis, acestea sunt relevante atât în interioarele moderne, minimaliste. Cât și în spațiile eclectice și nostalgice.

Catifea

Catifeaua este material de tapițerie pentru mobilă care a fost întotdeauna popular, dar de ceva vreme au fost mai puțin vizibile pe lista de tendințe, lăsând loc catifelei în relief, lânii bouclé și blănii crețe false.

În acest an însă, canapelele, fotoliile și pernele de catifea au devenit din nou în centrul atenției.

Art Deco

Designerii manifestă acum un interes reînnoit pentru Art Deco, stilul plin de farmec al anilor 1920, după Art Nouveau, stilul practic de la mijlocul secolului trecut. Mulți oameni s-au săturat de minimalismul steril și își îndreaptă atenția către una dintre cele mai luxoase decenii de design interior.

Deși Art Deco nu a revenit încă la modă în toată splendoarea sa, elementele metalice delicate într-un stil geometric recognoscibil și o nuanță de aur îmbătrânit au devenit din nou populare.

Brutalism

Tendința brutalismului, un stil dur al anilor ’60, cu o textură de beton dură, dar onestă, revine. Acesta este folosit în interioare pentru a crea o atmosferă brută.

Elementele din beton devin populare în design, realizate dintr-o varietate de elemente și combinate cu culori pastelate pentru a crea un brutalism delicat.

Concluzie

Moda în designul interior este în continuă schimbare, iar noi asistăm la revenirea unor tendințe din deceniile trecute, dar cu noi interpretări și adaptări la stilurile moderne. Tendințe precum mobilierul de nivel mediu, catifeaua, art deco, brutalismul și covoarele „bunicilor” combină comoditatea și funcționalitatea cu calitățile estetice pentru a crea o atmosferă confortabilă și individuală în casă.

No Comments

Post a Comment