Ce este o plintă ascunsă și cum să o instalați? Sfaturi simple de design
În acest articol vă voi explica cum poate fi instalată o plintă ascunsă. Cum diferă de o plintă clasică, care sunt avantajele sale și la ce trebuie să fiți atenți înainte de a instala o plintă ascunsă. Acest articol va fi de un ajutor deosebit pentru cei care intenționează să își decoreze apartamentele într-un stil modern.
Stilul este minimalismul contemporan
În ultimii ani, împreună cu alte stiluri de interior, minimalismul modern a devenit din ce în ce mai popular. Acest stil este perfect pentru cei care iubesc curățenia totală, decorul minimalist și detaliile superflue. Însuși designul spațiului în acest stil contribuie la menținerea ordinii, deoarece chiar și orice lucru aruncat neglijent va fi foarte vizibil.
Mulți oameni cred că acest stil nu este confortabil și rece, dar acest lucru este departe de a fi așa. În cele mai multe cazuri, totul depinde de culorile și materialele alese.
Dacă aveți un buget restrâns, minimalismul modern este o alegere excelentă. Deoarece acest stil de design interior poate fi mult mai accesibil decât stilurile clasice. Interiorul va arăta în continuare elegant și scump.
Exemplu:
Atunci când se proiectează un interior de bucătărie, cele mai multe fronturi de bucătărie sunt simple și netede. Care, la rândul lor, vor fi mult mai ieftine decât fronturile cu muluri. Iar dacă bugetul de renovare este foarte limitat, atunci trebuie evitate fronturile glazurate și frezate.
Fronturile plate și netede din punct de vedere vizual se îmbină cu suprafața peretelui și sunt percepute ca parte a peretelui. Mai degrabă decât ca o piesă mare de mobilier, ceea ce, la rândul său, mărește vizual spațiul.
Acest lucru este excelent pentru apartamentele cu o amprentă mică, iar dacă pereții ajung până la tavan, acesta va părea mai înalt.
Tipuri de plinte
O plintă, deși aparent nesemnificativă, este, de asemenea, o componentă interioară. Iar tipul de plintă ales va determina modul în care podeaua se potrivește cu pereții și percepția spațiului în general.
La nivel global, toate plinte pot fi împărțite în două tipuri:
- Deasupra capului
- Ascuns
Materiale
Plinte sunt soluția cea mai tradițională și familiară pentru mulți oameni atunci când decorează îmbinarea dintre podea și perete. Cele mai comune tipuri de plinte sunt realizate din următoarele materiale:
- Lemn
- MDF
- Plastic
- Duropolimer
- Aluminiu
Plinte aplicate sunt cel mai adesea folosite în stiluri clasice, dar acest tip de plinte au câteva particularități.
Înălțimea soclului tuturor mobilierului încorporat trebuie luată în considerare la proiectarea joncțiunii dintre podea și perete. pentru a se asigura că soclul nu este mai înalt, deoarece altfel ar avea un aspect dezordonat și nepotrivit.
De asemenea, atunci când alegeți o plintă, țineți cont de faptul că, în cazul pereților denivelați și al colțurilor, pot apărea goluri vizibile în îmbinările plintei. În acest caz, meșterii vor trebui să ajusteze toate colțurile la fața locului, iar costul unei astfel de lucrări va fi mai scump. Ceea ce, la rândul său, poate afecta bugetul.
Desigur, o astfel de problemă poate fi rezolvată prin utilizarea de plinte din plastic cu dopuri și colțuri, dar aspectul acestora, din păcate, lasă mult de dorit. Face ca interiorul apartamentului să fie mult mai ieftin. Atunci când folosiți o plintă, este necesar să vă gândiți, de asemenea, la conexiunea cu garniturile de ușă. Cu mobilierul și în spatele mobilierului însuși, pentru a nu strica aspectul plintei.
Este cu siguranță posibil și, în unele cazuri, chiar necesar, să se creeze o conexiune de perete cu o plintă. In special pentru modelele clasice de interior, dar vă rugăm să rețineți următoarele:
- Stil interior
- Material pentru plinte și detalii de instalare
- Planeitatea pereților și a colțurilor
Plinte ascunse
Plinta ascunsă este un profil metalic care se instalează la rândul său la baza peretelui, înainte sau după ce pereții au fost egalizați.
În cazul în care profilul este instalat înainte de nivelarea pereților, grinzile de tencuială sunt așezate pe profilul metalic și apoi pereții sunt egalizați.
Dacă pereții sunt deja nivelați și ați decis să instalați o plintă ascunsă, atunci trebuie să goliți o parte din tencuiala de la baza peretelui pentru a instala profilul metalic și apoi să tencuiți peretele până la partea orizontală a profilului.
Este, desigur, mult mai convenabil să instalați profilul metalic în avans, astfel încât să nu trebuiască să îl tencuiți din nou. Prin urmare, înainte de a începe să vă renovați apartamentul, este o idee bună să vă gândiți la ce fel de plintă aveți de gând să folosiți pentru conectarea peretelui la podea.
Partea din față
Partea vizibilă a plintei ascunse poate fi realizată din următoarele materiale:
- Aluminiu
- MDF (imitație de lemn, vopsit)
- Gresie de porțelan
- Duropolimer
Avantajele
Datorită plintei ascunse, nu există probleme cu poziționarea mobilierului, deoarece toate piesele de mobilier pot fi împinse direct pe perete, fără a fi nevoie de decupări în mobilierul propriu-zis sau în designul de conectare a plintei la baza mobilierului încorporat.
Plinte ascunse au opțiunea de iluminare încorporată, ceea ce este deosebit de util pentru deplasările nocturne la frigider sau la toaletă, deoarece lumina principală îi poate trezi pe toți ceilalți. Bineînțeles, o plintă poate avea, de asemenea, iluminat integrat, dar acestea arată complet diferit.
Dacă alegeți să instalați uși cu instalare ascunsă fără arhitrave (invizibile), ceea ce este foarte relevant pentru interioarele moderne minimaliste, cel mai logic și practic este să folosiți o plintă ascunsă, atât din punct de vedere practic, cât și estetic.
Plinte ascunse sunt invizibile, deoarece se amestecă vizual cu suprafața peretelui, așa că, dacă alegeți o plintă, trebuie să acordați o atenție deosebită materialului plintei, modului în care este instalată și conexiunii sale cu ornamentele ușilor și cu mobilierul.
- STILUL SCANDINAV SE RETRAGE ÎN FUNDAL. CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN CONTINUARE?
- Principalele anti-trenduri ale anului 2023. Ce soluții de interior și-au pierdut relevanța în acest an
- Combinații ceramice: cum să combinați diferite culori și texturi pentru un interior armonios
- Cum să decorezi dormitorul – sfaturile noastre de top
- Design interior Kelly Hoppen
No Comments