Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti

Plintă MDF vs duropolimer

O plintă este atingerea finală a oricărei renovări. Gradul de respectabilitate al renovării depinde în mod direct de alegerea acesteia. Cele două favorite moderne pentru borduri bune de podea sunt plinte din MDF și duropolimer. Designerii, clienții și renovatorii deopotrivă votează acum și pentru acești membri rentabile ai familiei de plinte. Rămâne de văzut care dintre aceste frumuseți este mai cool. Haideți să le punem într-o luptă comparativă și să le judecăm în funcție de cei mai importanți parametri: MDF vs duropolimer

Prețul pentru plintă MDF vs duropolimer

Costul tuturor plintei depinde de calitatea și de producătorul acesteia. Dacă ne concentrăm în special pe segmentul bugetar, plinte din MDF sunt puțin mai ieftine decât plinte din duropolimer. În plus față de costul duropolimerului, trebuie să adăugați și costul vopsitului obligatoriu, al chitului și al muncii zugravului pentru a aplica totul. MDF, pe de altă parte, nu necesită, de obicei, vopsire.

Aspect pentru plintă MDF vs duropolimer

Cu condiția ca meșterul dumneavoastră să își cunoască bine meseria, ambele plinte se potrivesc perfect și arată foarte bine în orice interior modern.

MDF, spre deosebire de duropolimer, este adesea acuzat că are îmbinări vizibile.

Datorită originii sale artificiale, duroplimerul are, de asemenea, un ușor avantaj în ceea ce privește variațiile de înălțime și lățime ale plintei.

Durabilitate pentru plintă MDF vs duropolimer

Miezul unei plinte din MDF este suficient de puternic pentru a rezista la orice lovitură cu un pantof dur, la lovituri cu un aspirator sau la joaca copiilor. Punctul slab al MDF-ului este stratul exterior, care se zgârie rapid și este dificil de reparat. Cu duropolimerul este o altă poveste – durabilitatea sa depinde foarte mult de buna credință a producătorului. Un mare avantaj al duropolimerului este că este ușor de reabilitat, prin simpla aplicare de chituire și vopsire.

Rezistența la umiditate pentru plintă MDF vs duropolimer

În ceea ce privește rezistența la umiditate, favorita absolută este, fără îndoială, plinta duropolimer. Aceasta poate fi utilizată chiar și în zone foarte umede, cum ar fi piscinele. Plinte din MDF ar sfida chiar și o baie sau un balcon normal. Umiditatea excesivă va umfla MDF-ul, ceea ce poate face ca plinta să se deformeze catastrofal.

Respectarea mediului MDF vs duropolimer

Ceea ce face ca duropolimerul să fie un outsider din punct de vedere ecologic este doar numele său. Este o creație a industriei chimice. Cu toate acestea, este o greșeală să credem că plinta MDF este un antagonist feroce al duropolimerului și absolut fără păcat în ceea ce privește parametrii ecologici.

Nuanțele elementelor de fixare

Rigiditatea MDF-ului necesită o suprafață perfect nivelată. În caz contrar, la montarea plintei vor apărea goluri neatractive. Numai plinte din MDF comandate individual sunt potrivite pentru pereți semicirculari. Pentru a întări clemele de fixare, care nu sunt întotdeauna de bună calitate, la montarea plintei MDF se folosește adeziv.

Duropolimerul se descurcă mult mai bine cu denivelările decât MDF. Crăpăturile mici pot fi închise cu ușurință cu material de etanșare acrilic. Pentru fixarea plintei din duroplimer se folosește un adeziv special pentru mulaje.

Vopsire plintă MDF vs duropolimer

Dacă aveți de gând să vopsiți oricum plinte, cel mai bine este să alegeți duropolimerul. Acesta este mai rezistent și mai eficient cu vopseaua decât plinte speciale din MDF care nu sunt concepute pentru a fi vopsite.

Rezultatele comparației

Bătălia noastră improvizată între plinte din MDF și plinte din duropolimer s-a încheiat. Iată care este concluzia.

  • Ambele plinte sunt, fără îndoială, bune pentru designul spațiilor moderne.
  • MDF a primit bonusuri pentru respectarea mediului, durabilitatea internă și rentabilitate.
  • Duropolimerul și-a întrecut adversarul în ceea ce privește rezistența la umiditate, abundența de modele, ușurința de recondiționare și disponibilitatea opțiunilor.

Evaluați ce caracteristici sunt deosebit de importante pentru dvs. și alegeți favoritul dvs. pentru o bordură spectaculoasă a pardoselii cu liniște sufletească.

2 Comments

Post a Comment