Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
dubai arhitectura

Cum arată locuințele viitorului în Dubai

O altă minune din Dubai sunt locuințele viitorului Downtown Circle. Acesta va înconjura cea mai înaltă clădire din lume în acest moment, zgârie-norii Burj Khalifa din Dubai. Proiectul este realizat de ZN Era, un studio de arhitectură afiliat la cercurile conducătoare ale țării (un fel de analog al arhitecților de curte din trecut). Clădirea este izbitoare: înălțimea – 550 m deasupra solului, iar forma – sub forma unui inel, ridicat pe suporturi subțiri (în aparență), iar lungimea – 3 km. Și calendarul: se preconizează că va fi finalizat în următorii doi ani.

Proiectul a stârnit numeroase controverse: este oare posibil, locuințele viitorului? Cu toate acestea, arhitecții au respins orice atac, spunând că tehnologia modernă face posibilă crearea viitorului în prezent.

Toată infrastructura rezidențială și comercială va fi creată în interiorul inelelor, iar grădinile vor fi amenajate. Transportul public, sub forma unui tren de mare viteză, va circula pe șine sub unul dintre inele.

Clădirea va fi, de asemenea, o nouă minune a ingineriei. Cu sisteme de ventilație și de electricitate de ultimă generație (acestea din urmă, în mare parte alimentate cu energie solară).

Downtown Circle este un indiciu clar că, așa cum au prezis multe personalități ale arhitecturii moderne (Norman Foster, de exemplu), orașele vor crește în sus, iar oamenii se vor înălța din ce în ce mai mult.

No Comments

Post a Comment