Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Casa rezistenta

Casă rezistentă care poate face față dezastrelor naturale California

În California, arhitecții locali au decis să proiecteze o casă de țară care să poată rezista cu ușurință la un incendiu major sau la orice alt dezastru. Evenimentele din ultima vreme au arătat că astfel de case vor fi foarte căutate în SUA. Cu toate acestea, autorii proiectului susțin că, casă rezistentă a lor poate fi instalată în orice zonă climatică și chiar oferă o anumită garanție.

Casă rezistentă din Pădurea Zome

Proiectul se numește Zome, iar autorii sunt doi frați Bishai. Designerii susțin că o astfel de colibă din pădure poate rezista secole întregi. Structura nu este afectată de incendii de pădure, uragane sau avalanșe.

Forma clasică a domului a fost folosită ca bază, iar dimensiunile reduse ale clădirii asigură siguranță și stabilitate în cazul unor vânturi puternice de uragan. Testele au confirmat că această cabană este capabilă să reziste chiar și la epicentrul celei mai puternice tornade.

O notă secundară. Ideea de a crea o casă rezistentă la vânt și uragane nu este nouă. Astfel de proiecte au fost deja aplicate în unele state americane și s-au dovedit a fi locuințe sigure. Forma de cupolă este cea mai potrivită pentru astfel de scopuri, deoarece masa de aer curge literalmente în jurul structurii.

Este demn de remarcat faptul că acest proiect a fost optimizat nu numai pentru a trăi în condiții de vânt extrem de puternic, ci și pentru eventualele incendii de pădure. Adevărul este că pereții casei rezistente sunt compuși din câteva sute de panouri bioceramice. În plus, tehnologia de construcție implică așezarea blocurilor într-un model asemănător unei scări..

Cu toate acestea, învelișul principal al casei în formă de cupolă este alcătuit din beton special. Cimentul utilizat în tehnologia inovatoare este un amestec de fosfat de magneziu și alte substanțe.

Aspect neobișnuit și sistem modular

Casele nu numai că au un aspect neobișnuit de dom, dar îndeplinesc și cele mai recente tendințe în materie de locuințe modulare. Casa finită este fabricată într-o fabrică specială și livrată la locul de instalare. În doar câteva ore, pe o fundație pregătită apare o locuință reală, utilizabilă..

Desigur, o atenție deosebită a fost acordată siguranței clădirii și din punct de vedere ecologic. Cabanele sunt reciclabile în proporție de peste 95%, iar toate materialele pot fi reciclate și reutilizate. În același timp, acestea nu sunt doar durabile, ci și cât mai sigure posibil în fața tuturor tipurilor de dezastre și pericole.

Autorii proiectului susțin că barăcile lor au potențialul de a rezista mai mult de 500 de ani. Ele pot fi folosite nu numai ca locuințe de bază, ci și pentru a crea hoteluri ecologice interesante și alte proiecte moderne.

No Comments

Post a Comment