Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
CASA IN JURUL UNUI COPAC

Totul pentru natură, chiar și o casă în jurul unui copac

Casă în jurul unui copac. Există multe proiecte rezidențiale unice în întreaga lume, în care proprietarii au dorit să lase o plantație vie pe teren. Smochinul a devenit baza pentru construcția casei de locuit, deoarece locul a fost construit literalmente în jurul unei plante vechi.

Casa Da Figueira în Brazilia

Arhitecții de la Stemmer Rodrigues Arquitetura au proiectat o casă privată în Brazilia. Proprietarii casei de la țară au dorit să păstreze un copac bătrân de pe proprietate, așa că arhitecții au trebuit să lucreze din greu pentru a construi o casă în jurul unui copac.

Astfel, pe un mic deal din apropierea orașului brazilian Porto Alegre, o clădire unică a apărut ca dovadă directă a faptului că omul poate trăi în armonie cu natura. Arhitectul Stemmer Rodrigues a trebuit să rezolve mai multe probleme în același timp. În primul rând, smochinul, care a stat la baza construcției, trebuia păstrat. În al doilea rând, amplasamentul se afla pe un mic deal cu un teren destul de dificil.

Caracteristicile clădirii:

  • clădirea rezidențială are un sistem modular
  • constă din mai multe blocuri individuale.

Partea inferioară a clădirii este formată din blocuri dreptunghiulare care au fost poziționate la o distanță optimă. Primul etaj al clădirii plutește literalmente deasupra solului și se sprijină pe o piatră mare, care a fost aleasă pentru a rămâne pe amplasament.

Alegerea materialelor pentru blocuri

Designerii au folosit o mișcare inteligentă care a permis clădirii să fie ușoară și aerisită. Cu toate că blocurile sunt formate predominant din beton, acestea au primit un aer ușor datorită geamurilor extinse și utilizării lemnului natural. Primul etaj al modulului este format din blocuri de beton, dar se integrează perfect în structura generală prin intermediul unei combinații de culori contrastante.

De asemenea, s-a ținut cont de climatul din regiune. Astfel încât partea sudică a casei a fost ascunsă de vânt cu un perete puternic din beton și pereți despărțitori din lemn. În acest fel, căldura din camerele de zi a fost păstrată, iar camerele au fost umplute cu lumină naturală.

CASA IN JURUL UNUI COPAC

Spațiile de locuit au fost proiectate cu un sistem de spații deschise. Cu un minim de pereți goi și pereți despărțitori. Casa de țară nu este foarte mare, dar utilizarea inteligentă a spațiului interior creează o impresie de luminozitate și aerisire. În plus, arhitectul a recompensat generos clădirea cu geamuri, care au influențat, de asemenea, expansiunea vizuală a spațiului. În interiorul clădirii, există mai multe zone de locuit funcționale – un living, două dormitoare, o bucătărie și o cameră pentru copii.

Nu a fost cruțat nici smochinul, unde au construit o casă improvizată pentru copii. Acolo se pot juca fără a dăuna naturii și se pot bucura de aer curat.

No Comments

Post a Comment