Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Instalații electrice retro

Instalații electrice retro cele mai bune idei de design.

Instalații electrice retro cele mai bune idei de design. Oamenii din generația mai în vârstă își amintesc de instalația electrică din perioada comunistă – fire răsucite întinse de-a lungul pereților și fixate pe izolatori cu role. La începutul anilor 1970, a existat o modă pentru cablurile ascunse, ascunse în siguranță sub tencuială.

Instalații electrice retro în interioare devin din nou populare astăzi, mai ales când vine vorba de modele în stil chalet, loft, vintage și country. În casele de vară, cabane de lemn și cabane din lemn, este o soluție destul de originală și sigură.

Fontini

Mecanisme electrice Fontini

Mecanismele electrice proiectate de Fontini sunt un angajament pentru autenticitate: portelan, lemn si alama in stare pura; producție locală, tradițională, cu producție limitată și experiență de peste 70 de ani; soluții modulare, exclusive dedicate proiectului de arhitectură, combinând expertiza tehnică cu o experiență senzorială care acoperă nu numai vederea, ci și atingerea și auzul, folosind întotdeauna cele mai bune materiale posibile pentru fiecare serie electrică .

Micile detalii sunt cele care fac diferența. Din 1950, Font Design Group, un producător local de produse electrice administrat de o familie, a încorporat virtuțile măiestriei și designului inovator în producția de întrerupătoare și prize de ultimă generație, creând piese de artă care fac fiecare proiect arhitectural unic, asigurând că se evidențiază de restul. Această distincție încurajatoare a filozofiei a transformat produsele Font Design Group în cele mai premiate din sectorul produselor electrice.

Colectia Garby

Colectia Garby

Adevărat simbol al stilului retro; mecanismul electric din porțelan. 

Garby combină un design retro cu un concept tradițional. Un mecanism electric recomandat atât pentru utilizarea în casele rurale, cât și în mediile urbane care caută o notă vintage, deoarece recreează farmecul vremurilor trecute cu un design cu un finisaj manual impecabil.

Versatilitatea Garby permite o combinație a unui corp din porțelan, unul dintre cele mai fine materiale estetice, cu funde din același material; alternativ, lemn natural din păduri durabile și metale nobile în diferite finisaje sunt folosite pentru a crea un contrast.

Avantaje, instalații electrice retro

Design. Pentru unele stiluri, cablarea retro este mai mult o regulă decât o dorință. Și într-o casă din lemn, arată mult mai armonios decât conductele de cabluri din plastic.

Aspect excelent. Datorită gamei largi de culori disponibile pentru panglica de mătase, firele pot fi asortate la aproape orice interior.

Necesită timp și muncă minime. Instalarea este destul de simplă, nu este nevoie de timp pentru trasarea pereților urmată de masticare.

Respectarea standardelor de siguranță. Casele construite din lemn sunt clasificate ca fiind clădiri inflamabile. Instalarea corectă a cablurilor interne într-o casă din lemn este o sarcină complexă și solicitantă. Cablajul deschis pentru modernizare este soluția perfectă!

Acces liber la fire, întreținere ușoară.

Dezavantaje, instalații electrice retro

Costul problemei. Cablurile, componentele și accesoriile în stil retro nu sunt ieftine..

Putere redusă. Firele retro nu au niciodată un diametru mai mare de 2,5 milimetri. Această cifră nu vă va permite să vă bucurați de confortul de a fi înconjurat de aparate moderne și puternice.

Cabluri

Ce este un cablu textil (aka cablu retro)? Este un cablu electric din cupru cu două sau trei nuclee, învelit într-o izolație din PVC și apoi acoperit cu o împletitură textilă colorată sau cu o bandă de fibră de sticlă. Firele cu două nuclee sunt de obicei folosite pentru iluminat. Firele cu trei fire sunt utilizate pentru cablare (deoarece al treilea fir este pentru împământare).

Diametrul secțiunii transversale a sârmei este disponibil în trei variante:

 • 0,5 – 0,75 – limita de putere – 2,9 kW
 • 1,5 – limita de putere 4,4 kW.
 • 2,5 – limita de putere de aproximativ 6 kW.

Materialul împletiturii exterioare este mătase tehnică sau bumbac impregnat cu un material ignifugat cu o compoziție complexă.

Aspect – fire răsucite și drepte disponibile într-o gamă largă de culori.

Mărci – Cele mai dovedite și mai cunoscute companii implicate în fabricarea și vânzarea de cablaje profesionale de modernizare sunt enumerate mai jos.

Fabricat în Italia

Fabricat în Germania

 • – Replikata

Cilindri

Folosit pentru a fixa cablurile răsucite. Acționează ca izolatori (separă firul de perete). În conformitate cu cerințele de securitate la incendiu pentru pereții „combustibili”, firul trebuie să fie separat de perete cu 12-18 milimetri și să fie susținut de izolatori din material incombustibil:

 • Material rolă: metal sau ceramică.
 • Dimensiuni: diametru 18-22 mm; înălțime 18-24 mm.
 • Partea superioară a izolatorilor este fie largă, fie îngustă. Strâmt este pentru firele cu două nuclee. Larg – pentru conductori cu trei nuclee.
 • Culoare: Disponibil într-o varietate de culori. Materialul ceramic permite vopsirea decorativă pe role.

Mecanisme electrice

Un aspect decent de cabluri deschise și un adevărat stil retro este imposibil fără fitinguri retro. Europa, Rusia și China produc o gamă destul de largă de accesorii și fitinguri.

 • Cartușe retro
 • Prize retro
 • Întrerupătoare retro
 • Prize retro
 • Pasaje pentru cabluri retro
 • Blocuri terminale ceramice
 • Cutii de joncțiune retro
 • Corpuri de iluminat retro, lămpi și candelabre

Numărul de materiale

Pentru a calcula cât mai exact posibil metri de cablu și cantitățile de materiale, cel mai bine este să utilizați un nivel cu laser. Acesta este utilizat pentru a determina cel mai bun mod de așezare a cablurilor. Numărul necesar de izolatori se calculează pe baza pasului de instalare dorit. De exemplu, sunt necesari aproximativ douăzeci de izolatori pentru a pune 10 m de sârmă.

Cum se conectează un aparat electric cu sarcină mare

Pentru o viață completă și confortabilă în casă, nu puteți renunța la o secțiune transversală mare de cabluri. Aparatele electrice, cum ar fi un aragaz electric sau un boiler, necesită secțiuni transversale serioase. Pentru instalarea acestor cabluri se folosesc țevi metalice speciale cu un diametru mic.

Țevile de epocă se potrivesc bine cu instalațiile electrice în aer liber. Această metodă combinată vă va permite să respectați instrucțiunile de cablare, să păstrați pe deplin stilul și să vă bucurați de toate avantajele civilizației moderne fără limitări.

Reguli de bază de cablare

Următoarele cerințe trebuie respectate pentru cablarea exterioară retroactivă

 • Distanța de la priză (întrerupător) până la fereastră sau ușă trebuie să fie de cel puțin 100 mm..
 • Distanța de la linia de cablare la conductele de apă și gaz trebuie să fie de cel puțin 500 mm.
 • Distanța dintre izolatorii care urmează să fie instalați este de 700-800 mm. Ultimul izolator este instalat la o distanță de 500 mm sau mai puțin față de priză sau întrerupător. Dacă este instalat într-o casă din lemn, distanța dintre izolatori poate fi mai mică de 500 mm.
 • Un nivel cu laser vă va ajuta să poziționați izolatorii frumos, în linie dreaptă.
 • Firele din cutiile de joncțiune sunt conectate prin lipire. De asemenea, pot fi selectate cutii de borne. Nu este permisă răsucirea firelor.
 • De asemenea, nu este permisă înclinarea cablurilor între punctele de fixare. Distanța optimă de la sârmă la perete este de 10 mm.

În general, instalarea structurii necesită o cantitate considerabilă de timp și atenție la detalii..

Concluzii

Cablajul de țară este considerat una dintre soluțiile originale și frumoase într-o casă din lemn. Gama largă de culori și varietatea de accesorii pot crea o atmosferă confortabilă, vintage în casa ta. Pentru a vă convinge de acest lucru, aruncați o privire la fotografia cablajului retro terminat în casele din lemn.

No Comments

Post a Comment