Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
luxul linistit

Luxul liniștit – un stil de viață care se caracterizează printr-un lux rafinat

Luxul liniștit, cunoscut și sub numele de quiet luxury, este un concept care poate fi folosit atât în modă, cât și în designul interior. Acesta descrie un stil de viață care se caracterizează printr-un lux rafinat, dar care nu strigă despre el în fața lumii. Luxul liniștit transmite mai degrabă eleganță și rafinament decât opulență și lux.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, luxul liniștit se manifestă în principal printr-un stil minimalist și materiale de înaltă calitate. Poate fi o rochie clasică sau un costum confecționat din țesături scumpe, dar fără culori strălucitoare sau detalii extravagante.

Stilul de lux liniștit conferă un aspect sofisticat și elegant, dar fără a părea prea expresiv sau provocator.

În designul interior, luxul liniștit se manifestă prin alegerea materialelor de calitate. A detaliilor care creează o atmosferă aristocratică, dar fără a fi excesiv de extravagantă.

De exemplu, mobilierul din lemn natural sau piele, suprafețele din marmură sau granit și covoarele din lână naturală sau mătase se potrivesc perfect cu conceptul de lux liniștit.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că camera trebuie să aibă doar o canapea scumpă de designer italian și un candelabru de cristal boem. Stilul de lux liniștit poate fi creat fără a cheltui sume exorbitante de bani. Este mai important să știi cum să combini în mod inteligent diferite materiale și să creezi o combinație armonioasă între ele.

Crearea unui interior discret, dar cu aspect opulent, este o formă de artă.

Cu toate acestea, există câteva sfaturi pentru a obține efectul dorit:

1. Limitați schema de culori

Pentru interioarele de lux liniștite, cel mai bine este să alegeți culori neutre, cum ar fi bej, gri, alb, maro, negru, verde și vin. Această paletă de nuanțe creează o atmosferă calmă care arată bogat, elegant și sofisticat.

2. Alegeți mobilier de calitate

Mobilierul este coloana vertebrală a oricărui interior. Cel mai bine este să alegeți mobilier din materiale naturale, care va dura mult timp și va avea un aspect scump.

3. Adăugați detalii mari și eliminați cele mici

Detaliile pot schimba impresia generală a unui interior. Dați preferință decorurilor mari, în forme naturale, mai degrabă decât multor detalii decorative mici, care nu fac decât să creeze zgomot vizual inutil.

Iluminat în lux liniștit

Unul dintre elementele cheie ale luxului liniștit într-un interior este iluminatul. Acesta ar trebui să fie moale, discret și să creeze o atmosferă confortabilă în cameră.

În locul lămpilor albe și strălucitoare, folosiți culori mai calde, subtile și mute. Este important ca lumina să nu fie prea puternică sau orbitoare, ci să fie distribuită uniform în întreaga încăpere.

O modalitate de a obține o iluminare adecvată este de a folosi mai multe surse de lumină. Aceasta ar putea fi o lampă de tavan, lampă de birou, lampă de pardoseală sau brățară.

Mai multe surse de lumină diferite ajută la crearea unei atmosfere asemănătoare unei camere și vă permit să reglați nivelul de lumină în funcție de starea dumneavoastră de spirit și de momentul din zi.

De asemenea, este important să alegeți tipul potrivit de bulbi pentru iluminatul dumneavoastră. Folosiți becuri calde (cu o nuanță de aproximativ 2700 K), acestea vor crea o lumină mai plăcută și mai moale în cameră, ceea ce vă va ajuta să vă relaxați seara.

Dacă aveți nevoie de o lumină mai puternică pentru a citi sau pentru a lucra, alegeți becuri cu o lumină mai rece (aproximativ 5000K temperatură de culoare).

În cele din urmă, nu uitați să folosiți accente de lumină pentru a atrage atenția asupra detaliilor interesante din cameră. Puteți folosi iluminatul pentru a evidenția tablourile și oglinzile de pe pereți, vitrinele dulapurilor sau unele elemente decorative.

Accentele de iluminat plasate cu grijă pot contribui la crearea unui sentiment de lux în interiorul dvs. și pot face ca mobilierul dvs. să fie mai interesant și mai atrăgător din punct de vedere vizual.

No Comments

Post a Comment