Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
stilul empire

Stilul Empire în interior: crearea luxului imperial

Stilul Empire a apărut în Franța la începutul secolului al XIX-lea. A fost un fel de realizare a ambițiilor regale ale lui Napoleon Bonaparte, care cerea glorificarea puterii militare și recunoașterea măreției sale.

Caracteristici ale stilului Empire în interior

Cuvântul empire înseamnă „imperiu”, iar traducerea cuvântului este o reprezentare exactă a stilului. Stilul Empire este succesorul clasicismului, care este fundamental, grandoare și o solemnitate incredibilă.

Noblețea stilului Empire în interior

Caracteristicile stilului Empire în interior

Stilul Empire din interior este o reflectare a puterii nelimitate a conducătorului Franței. Dar această demonstrație de bogăție este minunat combinată cu concizia și austeritatea clasicismului. Stilul Empire se bazează pe trăsăturile istorice și arhitecturale ale imperiilor antice, astfel încât este posibil să se regăsească caracteristici ale unor culturi în interior.

Un design interior grațios în stil Empire pentru camera de zi

Monumentalitatea designului este subliniată de coloane, arcuri, basoreliefuri și pilaștri construiți în conformitate cu sistemul de ordine. Aceste elemente arhitecturale contribuie la sublinierea coerenței și uniformității designului și conferă interiorului o grandoare.

Coloane maiestuoase într-un interior în stil Empire

Napoleon Bonaparte s-a numărat printre legiunile de împărați romani, astfel că Imperiul este impregnat de antichitate, în special de trăsăturile Vechiului Imperiu Roman. Frescele, stucaturile și simbolurile heraldice abundă în interior, făcând ca dispunerea pedantă și austeritatea clasicismului să fie de domeniul trecutului.

Frumusețea și luxul interioarelor în stil Empire

Casele franceze erau, de asemenea, pline de ornamente din țările exotice pe care cuceritorii le aduceau din campaniile lor.

Design interior în stil Empire

O altă trăsătură caracteristică a stilului Empire sunt obiectele cu tematică militară. Interiorul a fost decorat cu statui și busturi de generali, diverse arme și stindarde. În trecut, această fascinație pentru atributele războiului a dispărut, lăsând loc frescelor, ornamentelor și tapițeriilor pe tema bătăliilor militare.

Design interior simetric în stil Empire

Stilul Empire se supune unor reguli stricte de simetrie și aliniere, iar dezordinea creativă este inadecvată. Este esențial să aveți o idee clară despre locul în care trebuie plasate anumite obiecte. În interioarele Empire contemporane, există un punct focal central în jurul căruia se construiește compoziția.

Schema de culori a stilului Empire în interior

Designul interior în stil Empire este o paletă de culori bogată, concepută pentru a spori sentimentul de lux și grandoare. Culorile care trebuie folosite sunt nobile, cum ar fi stacojiu, albastru regal, carmin și smarald.

Culorile bogate dau interioarelor în stil Empire un aer deosebit de solemn

Cu toate acestea, atunci când proiectează interioare moderne în stil Empire, designerii se bazează pe o schemă de culori mai liniștită. Culorile pastelate sunt nuanțele predominante, completate de culori de accent și de aurire.

Predominanța albului în stilul Empire nu-i diminuează măreția.

Caracteristicile unui decor interior în stil Empire

Stilul Empire folosește finisaje scumpe. Opulența acestui stil este accentuată de marmură, lemn rar, cristal, bronz și aur.

Un luxos decor interior în stil Empire

Podelele în stil Empire sunt realizate din parchet și piatră. În secolul al XIX-lea, pereții erau capitonați cu țesături și completați cu lambriuri din lemn. Astăzi, mătasea și brocartul pot fi înlocuite de tapet.

Decorarea pereților cu picturi murale în stil Empire

Tavanul clasic alb, în stil Empire, reprezintă elementul de coroană și este decorat cu brauri, cornise și muluri cu diverse ornamente. Locația candelabrului poate fi, de asemenea, decorată cu o rozetă din polimer.

Muluri și sculpturi în stil Empire

Design interior în stil Empire

Designerii sunt capabili să armonizeze stilul Empire cu materiale moderne și obiecte stilizate.

Un interior de dormitor în stil imperiu chic

Mobilier în stil Empire

În secolul al XIX-lea se punea accentul pe frumusețe mai degrabă decât pe funcționalitate, motiv pentru care mobilierul în stil Empire este caracterizat de forme solide, linii regulate și decorațiuni complicate.

Detalii ale interioarelor în stil Empire

Atunci când alegeți, acordați atenție aspectului pieselor: toate piesele ar trebui să arate ca și cum ar fi demne doar de un împărat. Mobilierul în stil Empire este fabricat din lemn și tapițat în țesături naturale scumpe. Pentru decorare se folosesc suprapuneri din bronz sau aurite. Sunt posibile, de asemenea, sculpturi îngrijite și patinare.

Imperiul modern în interiorul apartamentelor

Mobila tapițată în stil Empire era de formă ghemuită, cu picioare joase sculptate și cotiere decorative. La acea vreme, erau foarte populare dulapurile înguste și dulapurile cu uși de sticlă pentru depozitarea vaselor. Mobilierul era adesea decorat cu simboluri militare, figuri de grifoni și sfincși și replici ale unor elemente arhitecturale.

Interioarele atmosferice ale dormitoarelor în stil Empire

Decor în stil Empire

Un design interior în stil Empire nu poate fi considerat complet fără decor. Componenta decorativă include nu numai accesorii, ci și aurire, fresce, basoreliefuri, statui de animale fantastice și busturi ale unor personalități celebre.

Frumusețea mobilierului în stil Empire

Bineînțeles, este dificil să se potrivească un decor de asemenea dimensiuni într-un apartament, dar există piese care pot transforma un interior și îl pot face complet. Semnul distinctiv al stilului Empire este abundența de oglinzi în rame scumpe. Acestea nu numai că creează un joc complicat de lumină, dar și extind vizual încăperea, făcând interiorul și mai mai mai măreț.

Interioarele în stil Empire pot fi foarte elegante

Pe lângă oglinzi, obiecte din bronz (cutii, candelabre, ceasuri), tablouri cu scene militare sau istorice, vaze și statuete antice, se pot alege și seturi de porțelan pentru decorare. Materialele textile sunt folosite doar pentru a crea tratamente de ferestre în straturi.

Mobilier și decor în stil Empire

”’Dacă aveți de gând să creați un design interior în stil Empire în apartamentul dvs., amintiți-vă că în camerele cu o amprentă mică acest stil nu va fi destul de potrivit. Designul interior al unui apartament în stil Empire nu este cu adevărat potrivit pentru un spațiu mic, ci doar un set minim de caracteristici poate fi folosit pentru a accentua conceptul.”

Post a Comment