Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Hollywood-Regency

Hollywood Regency: un stil de design interior plin de farmec

Hollywood Regency, acest stil de interioare a apărut, după cum sugerează și numele, la Hollywood, în anii 1930. Atunci au fost lansate primele filme color, iar interioarele de pe platourile de filmare au devenit foarte populare.

Cu Hollywood în numele acestui stil de interior este clar, dar de ce Regency? Această referință se referă la epoca istoriei britanice. Când viitorul rege George al IV-lea a domnit acolo ca prinț regent în locul tatălui său George al III-lea.

Acesta este începutul secolului al XIX-lea, când Anglia și-a dezvoltat propriul stil de interioare. Care includea stilul Empire popular în Franța, motive egiptene și grecești. Au apărut interioare formale cu muluri, covoare strălucitoare, tapet chinoiserie și decorațiuni opulente.

Hollywood-ul a luat toate acestea și le-a făcut și mai pline de farmec. Farmecul acestui stil constă în îndrăzneală, în aluzia subtilă de răutăți, în strălucirea deliberată și totuși într-o ambianță destul de confortabilă, care nu a uitat de funcționalitate.

Hollywood Regency are multe în comun cu stiluri de interior precum Art Deco. Dar designul hollywoodian are în mod clar un caracter propriu, cu propriile trăsături distinctive.

Principalele caracteristici inerente stilului de interior „Hollywood Regency”

  • O schemă de culori alb-negru. Gresie albă și neagră pe podea, același tapet cu dungi, accesorii negre pe un perete alb.
  • Tapițerie de mobilier în culori vii. Se folosesc toate nuanțele de pietre prețioase – rubin, smarald, roz, violet, malachit, albastru.
  • Catifea, țesături moi care conferă un confort și un farmec aparte întregului ambient.
  • Detalii decorative metalice. De exemplu, o oglindă într-o ramă aurită sau din alamă, aceleași picioare ale lămpilor de podea și ale lămpilor de masă, rame de tablouri, picioare de măsuțe de cafea și așa mai departe.
  • Imprimeuri animaliere, cum ar fi un covor care imită pielea unei zebre, tapițerie cu imprimeu de leopard sau perne cu astfel de modele.
  • Cristal și porțelan. Obiectele de sticlă, candelabrele clasice cu pandantive de cristal și figurinele de animale sunt folosite ca decor izbitor.
  • Tapet cu imprimeuri florale și geometrice.
  • O abundență de detalii. Hollywood Regency se referă la stiluri de interior maximaliste, așa că nu se teme de decoruri opulente și de un amestec de elemente diferite.

Un exemplu clasic de interior în stil hollywoodian. Podele în alb și negru, butuci vopsiti în aur pe post de măsuțe de cafea, ușă albastru închis – aspectul este cu adevărat luxos.

Hollywood Regency este cu siguranță cel mai potrivit pentru decorarea camerelor de zi grandioase, concepute pentru a surprinde oaspeții. Cu toate acestea, poate fi folosit și în baie. Oglinzi metalice cu rame aurii, robinete autentice, blaturi de marmură – glamour și luminoase.

Dormitorul trebuie să aibă un covor colorat, un pat king-size cu o căpătâiță înaltă, perdele plisate luxuriante și un candelabru somptuos. Toate elemente ale stilului hollywoodian.

Regența hollywoodiană nu poate fi descrisă ca un stil modern, dar, pe de altă parte, un astfel de design nu este deloc învechit. Dacă vă plac filmele hollywoodiene din anii ’30 și ’40, farmecul și aurirea, doriți perdele de catifea și tapițerie de catifea pe o canapea de lux – de ce nu?

No Comments

Post a Comment