Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
filme documentare

7 filme despre design și artă

7 filme despre design și artă

7 filme despre design și artă Dacă sunteți deja în vacanță sau dacă vă faceți planuri, vreau sa va ajut să vă dați seama cum să umpleți timpul liber. Ce zici de o sesiune de film bazată pe subiectele noastre preferate? Astăzi am câteva recomandări pentru cinefilii care gravitează în jurul lumii designului. Pentru cei care doresc să își ocupe timpul, dar să și învețe ceva nou despre industria designului si a artei va recomand cu caldura 7 filme despre design și artă, secretele profesioniștilor și istoria culturii vizuale.

 

Abstract: The Art of Design

Seria de documentare Netflix a fost lansată în 2017. Opt povești despre designeri de modă, graficieni și arhitecți arată nu doar cum lucrează profesioniștii, ci și ce tehnici folosesc. Ce vor să spună prin munca lor.

Ce se află în spatele vieții marilor designeri și al ideilor creative? Cât de mult efort și câtă inspirație se află în ea? În primul sezon, veți vedea ce se ascunde în spatele designului. Cum arată o zi din viața unui creativ. Care sunt bucuriile și provocările creativității.

Primele episoade îi prezintă pe Christoph Niemann – ilustrator. Tinker Hatfield – designer de pantofi. S Devlin – designer de emisiuni. Bjarke Ingels – arhitect. Ralph Gilles – designer auto. Paula Scher – designer grafic. Plato – fotograf. Ilse Crawford – designer de interior.

În acest documentar, toți sunt în centrul atenției. Într-un mod onest și pătrunzător, cei mai mari designeri ne dezvăluie toate „trunchiurile” și ne lasă să intrăm în laboratorul lor de creație, acolo unde se întâlnesc frumusețea și utilitatea.

Acest documentar este o sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să aducă mai multă creativitate în viața lor. Poate că înțelegerea secretelor designului nu va schimba modul în care gândiți despre lume, dar cu siguranță va schimba modul în care o vedeți.

Abstract: The Art of Design

Abstract: The Art of Design

 

The Assassination of Gianni Versace

Lungmetrajul despre viața și uciderea legendarului designer Gianni Versace a fost lansat în 2018 și este o modalitate bună de a explora viața brandului. Serialul se bazează pe cartea lui Maureen Orth, Vulgar Favours: Andrew Cunenen, Gianni Versace and the biggest botched police raid in the US history și explorează misterul uciderii designerului de către ucigașul în serie Andrew Cunenen. Sezonul a primit cel mai mare număr de nominalizări și aprecieri pozitive din partea criticilor.

Serialul de pe Netflix reconstituie evenimentele ce au dus la măcelul comis de Andrew Cunanan în 1997, soldat cu cinci victime, printre care și legendarul designer Gianni Versace.

The Assassination of Gianni Versace

The Assassination of Gianni Versace

 

The Genius of Design

Mini-seria BBC din 2010 este un serial în cinci părți despre rolul designului în istorie, de la începutul secolului al XVIII-lea până în prezent. O istorie culturală în care designerii au jucat un rol crucial: fie că este vorba de introducerea tehnologiei în viața de zi cu zi sau de crearea de noi obiecte adecvate unui consum durabil.

Fiecare episod dezvăluie un episod important în formarea designului: de la industrializare, trecând prin Bauhaus-ul futurist, până la designul plastic al secolului XX.

 

Artist Series, Hillman Curtis

Proiectul designerului Hilman Curtis a început în 2014 și constă într-o serie de interviuri cu designeri și artiști contemporani despre munca lor în studio, producție și branding. Scurtmetrajele au fost filmate pe parcursul a doi ani, iar Hilman a gestionat producția în întregime, inclusiv filmarea și editarea.

Designerul însuși a recunoscut că lucrul la această serie a fost un hobby al său și nu a intenționat să o transforme într-un loc de muncă, ci doar să afle mai multe despre ceea ce se întâmplă în culisele creării produselor. În cele 15 minute de interviu, el dezvăluie secretele pe care le-a păstrat ani de zile.

Artist Series este o serie de videoclipuri, create de Hillman Curtis, care prezintă designeri și firme de design de top. Seria analizează în profunzime munca și procesele firmei de design Pentagram și designerilor David Carson, Milton Glaser, Paula Scher, Stefan Sagmeister și James Victore.

Hillman Curtis

Hillman Curtis

 

BBC: The power of art

Seria de documentare realizată de Simon Scham (2006), istoric și istoric de artă. Este o serie de relatări de călătorie și istorice despre nașterea și dezvoltarea artei în diferite țări. Fiecare dintre cele opt episoade explorează biografia unui artist. Una dintre operele sale cheie, printre care Câmpul de grâu al lui Vincent van Gogh și Guernica lui Pablo Picasso.

În fiecare episod, istoricul Simon Schama tratează, în stilul său erudit, neconvențional.  Oarecum angajat social, o operă de artă a unui mare maestru. El se concentrează nu doar pe istoria artei ca atare, ci mai ales pe relația dintre operă și contextul istoric al creației sale. Aceasta atinge semnificația și viziunea asupra subiectului, precum și a vieții artistului: unde și când a produs-o, de ce, pentru ce destinație…

Serialul a fost difuzat pentru prima dată în octombrie 2006 pe BBC2. A fost difuzat în mai multe țări din 2006 până în 2008, fiind chiar tradus în persană și italiană. Serialul este prezentat în ordine cronologică, cei mai vechi artiști fiind episoadele cele mai vechi, iar artiștii cei mai recenti fiind ultimele episoade.

BBC: The power of art

BBC: The power of art

 

Miguel Milá. Diseñador industrial e interiorista. Inventor y bricoleur

La 84 de ani, Miguel Mila este încă activ. Poldo Pomés a prezentat recent un film despre acest gigant al designului industrial spaniol și despre cariera sa.

Acest film este un adevărat must-see și, datorită producătorului Santa & Cole. Cu acest  documentar, regizorul Poldo Pomés Leiz caută să prezinte figura și opera sa într-un mod simplu și natural.

În contextul unei conversații relaxate cu arhitecți, designeri industriali, stiliști și jurnaliști din mai multe generații,  Miguel Milá ne  arată și ne explică lucrările sale și modul în care funcționează, pe lângă istoria din spatele creației lor.

Miguel_Mila

Miguel_Mila

 

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Cum poate viața ta să devină mai bună cu mai puține lucruri în ea? MINIMALISM: UN DOCUMENTAR DESPRE LUCRURILE IMPORTANTE explorează numeroasele arome ale minimalismului.

Introducând spectatorii în viețile unor minimaliști din toate categoriile sociale – familii, antreprenori, arhitecți, artiști, jurnaliști, oameni de știință și chiar un fost broker de pe Wall Street.

Toți încercând să trăiască o viață plină de sens cu mai puțin.

După o lansare de succes în cinematografe, MINIMALISM, care a devenit documentarul indie nr. 1 al anului 2016.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Minimalism: A Documentary About the Important Things

 

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

 

Post a Comment