Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Cabana Kvitfjell de Erling Berg 

14 modele de cabană vă vor face visele de ieșire în aer liber să devină realitate

14 modele de cabană vă vor face visele de ieșire în aer liber să devină realitate

14 modele de cabană vă vor face visele de ieșire în aer liber să devină realitate. Aceste amenajări confortabile sunt adaptate pentru a vă relaxa și a vă bucura de natură în cel mai bun mod. Departe de agitația vieții cotidiene, cabanele sunt sanctuare concepute pentru deconectare și conectare cu Mama Natură.

1. Casa Prebarco de 2DM Architects

În eco-comunitatea chiliană Fundo Puertecillo, 2DM Architects a proiectat o locuință în formă de piatră prețioasă. Aceasta se înclină spre Oceanul Pacific. Forma asimetrică conferă cabanei un aspect dinamic din exterior. Amenajarea maximizează priveliștile asupra oceanului. Cabana compactă, de 615 metri pătrați, găzduiește:

  • o zonă de living deschisă
  • o bucătărie la parter
  • un dormitor
  • o baie la etajul al doilea
  • O terasă extinsă în partea de sud a cabanei extinde amprenta acesteia în aer liber.
Casa Prebarco by 2DM Architects

Casa Prebarco by 2DM Architects

 

2. Cabana Vermont de Olson Kundig

Olson Kundig a proiectat această cabană înaltă, asemănătoare unei căsuțe în copac. Pe o proprietate de 160000mp în pădurea din Vermont. Cu o siluetă aerodinamică și materiale simple – oțel, lemn și beton. Cabana se integrează în fundalul său forestier. Amprenta redusă a cabanei reduce la minimum interferența cu mediul natural înconjurător. Trei etaje suprapuse oferă familiei mult spațiu, cu zone de living și de luat masa la ultimul etaj; două dormitoare la nivelul principal; și o cameră cu paturi suprapuse, un garaj și o sală de jocuri la subsol.

Vermont Cabin by Olson Kundig

Vermont Cabin by Olson Kundig

 

3. Casa din copac Paarman de Malan Vorster Architecture Design interior

În valea luxuriantă Constantia din Cape Town, Africa de Sud, se află o cabană plutitoare proiectată de Malan Vorster Architecture ca un refugiu pe o proprietate de familie. Realizată din sticlă, oțel și lamele verticale din lemn. Ascunzătoarea este pozitionata cu grijă în copaci pentru a spori senzația de evadare. Acest plan de etaj în formă de roată de pinion este format din patru cercuri care se suprapun peste un pătrat. Dispunerea cabanei curbe, de 65 de metri pătrați, se întinde pe trei etaje, cu zonele de locuit pe prima, dormitorul pe următoarea și o platformă în aer liber pentru a admira priveliștea în partea de sus.

Casa din copac Paarman de Malan Vorster Architecture Design interior

Casa din copac Paarman de Malan Vorster Architecture Design interior

 

4. Cabana Efjord de Snorre Stinessen

Peisajul accidentat al insulei Hallvardoy din nordul Norvegiei a influențat estetica și poziționarea acestei case proiectate de Snorre Stinessen. De la formațiunile stâncoase între care este așezată până la fiordul și priveliștile montane. Cabana din sticlă și lemn de 200 de metri pătrați este împărțită în două zone: o secțiune cu două etaje care adăpostește dormitoarele și o saună, și o zonă adiacentă, cu o zonă de living, de luat masa și de bucătărie cu concept deschis.

Cabana Efjord de Snorre Stinessen

Cabana Efjord de Snorre Stinessen

 

5. Cabana M de Silvia Acar

Această cabană din placaj și metal ondulat, de dimensiuni reduse, a fost construită cu grijă pentru a reduce la minimum deranjul într-o zonă împădurită din São Paulo, Brazilia. Proiectată de arhitecta braziliană Silvia Acar, cabana are o fațadă de sticlă, care permite locuitorilor să se simtă în armonie cu natura. În cabana de 25 de metri pătrați, dormitorul reprezintă cea mai mare parte a spațiului, cu o chicinetă adiacentă îngustă și o baie mică ascunsă în colțul din spate. Dormitorul și bucătăria se deschid către o terasă din lemn de 76 de metri pătrați cu o priveliște panoramică.

Cabana M de Silvia Acar

Cabana M de Silvia Acar

 

6. Casa Shell de Tono Mirai Architects

Arhitectul japonez Tono Mirai a creat un refugiu împădurit pentru o familie din Tokyo, în Nagano, Japonia. Cunoscută sub numele de Shell House, cabana confortabilă a fost construită cu pereți din pământ bătut care sunt acoperiți cu șindrilă de lemn, alături de alte materiale de proveniență locală, precum pinul roșu japonez, chiparosul și cedrul. Cabana de 58 de metri pătrați este împărțită pe două niveluri. Parterul include o zonă de living, o bucătărie și o platformă ridicată pentru dormit și luat masa, iar ușile gigantice cu buzunare vitrate se deschid către o terasă din lemn pe două niveluri. La etaj, un spațiu mare cu concept deschis cuprinde zone de locuit și de dormit.

Casa Shell de Tono Mirai Architects 

Casa Shell de Tono Mirai Architects

 

7.Cabana din pădure de De Rosee Sa

Folosind lemn local doborât de furtună și cu un buget de aproximativ 30.000 de dolari, firma de arhitectură londoneză De Rosee Sa a creat cabana din pădure pe un lac din satul Nouvelles din sudul Belgiei. Grinzile de lemn expuse adaugă volum în camera principală a cabanei compacte, de 35 de metri pătrați. O parte a cabanei adăpostește o baie îngustă, în timp ce cealaltă parte include o verandă acoperită. Camera de zi principală se deschide către o terasă din lemn care înconjoară structura pentru a profita de priveliștile pitorești ale lacului.

Cabana din pădure de De Rosee Sa 

Cabana din pădure de De Rosee Sa

 

8. Cabină prefabricată de MSR Architects

Insula Madeline Island din Wisconsin, pe Lacul Superior, este locul ideal pentru o cabană, însă locația sa îndepărtată face ca lucrările de construcție să fie costisitoare și dificile. Pentru a evita costurile ridicate ale forței de muncă, proprietarii au lucrat cu MSR Architects și Mast Construction pentru a prefabrica două module (cu încălzire, instalații sanitare și electrice preinstalate) care au fost transportate pe insulă cu feribotul și asamblate la fața locului. Inima cabanei de 148 metri pătrați conține zonele de living și de luat masa, în timp ce dormitorul principal, bucătăria, precum și pridvorul și terasa cu ecran sunt situate de-a lungul laturii vestice a casei pentru o vedere optimă la apus. Partea estică a cabanei găzduiește două dormitoare pentru oaspeți și o spălătorie.

Cabină prefabricată de MSR Architects

Cabină prefabricată de MSR Architects

 

9. Cabină de vară suedeză de Arrhov Frick

Pe insula suedeză Viggsö, biroul de arhitectură Arrhov Frick din Stockholm a proiectat o cabană minimalistă cu două etaje, realizată din lemn, metal ondulat și plastic ranforsat cu fibre, pentru o familie de cinci persoane. Primul etaj al cabanei de 40 de metri pătrați este format dintr-o zonă de living și de luat masa care se deschide către o punte de 20 metri pătrați cu vedere la apă. Un dormitor și o baie cu pereți sunt ascunse în spatele spațiilor de locuit, iar la etajul al doilea se află o mansardă deschisă pentru dormit.

Cabină de vară suedeză de Arrhov Frick

Cabină de vară suedeză de Arrhov Frick

 

10. Cabane geometrice de Mỹ An Architects

Mỹ An Architects, cu sediul în Ho Chi Minh City, a proiectat cabane geometrice îmbrăcate în pin ca spațiu de locuit/lucru colaborativ pentru angajații de la Ta Nung Homestay din Vietnam. Două cabane, cu o suprafață totală de 500 de metri pătrați, sunt conectate de o punte comună din lemn care este ridicată pe picioroange deasupra solului pădurii. Dispunerea este concepută pentru a spori colaborarea, cu o structură mai mică care găzduiește un apartament principal și o cameră de zi. Cabana mai mare, rectilinie, găzduiește spații de lucru, zone de întâlnire și două dormitoare. Între cele două structuri se află o terasă mare din lemn, destinată întâlnirilor sociale și conectării cu natura.

Cabane geometrice de Mỹ An Architects

Cabane geometrice de Mỹ An Architects

 

11. Cabana Albă ca Zăpada de Naturehumaine Architects

Ținând cont de bugetul proprietarilor și de locația îndepărtată a proprietății de pe lacul Poisson Blanc din Canada, Naturehumaine Architects, cu sediul în Montreal, a proiectat această cabană compactă, în formă pătrată, pentru o utilizare eficientă a materialelor. Cu pereți din pin vopsit în alb și un acoperiș din oțel alb, locuința minimalistă se estompează în fundalul său înzăpezit. Cabana de 115 de metri pătrați este amplasată în partea laterală a versantului cu vedere spre lac. La nivelul inferior se află o cameră de joacă, o baie, o spălătorie, un spațiu utilitar și două dormitoare pentru copii. La etaj, etajul principal găzduiește apartamentul principal și zonele de locuit.

Cabana Albă ca Zăpada de Naturehumaine Architects 

Cabana Albă ca Zăpada de Naturehumaine Architects

 

12. Cabane pe insula Bigwin de MacKay-Lyons Sweetapple Architects

MacKay-Lyons Sweetapple Architects au proiectat 40 de cabane pentru o stațiune ecologică de pe insula Bigwin din Ontario, inspirându-se din căsuțele și casele pentru bărci care se găsesc în toată zona. Comunitatea dispune de trei planuri diferite de cabane, cu suprafețe cuprinse între 110 și 125 de metri pătrați. Planul „cabanei în formă de roată de ace” este folosit pentru structurile care se aliniază pe pajiștea proprietății. Două terase învecinate oferă priveliști, în timp ce o încăpere voluminoasă cu luminator găzduiește o zonă de living, de luat masa și o chicinetă cu concept deschis. O aripă compactă din spate adăpostește dormitoarele.

Cabane pe insula Bigwin de MacKay-Lyons Sweetapple Architects

Cabane pe insula Bigwin de MacKay-Lyons Sweetapple Architects

 

13. Cabana moderna de Whitten Architects

Whitten Architects a preluat dragostea pentru casele din adobe și estetica japoneză wabi-sabi și a creat o cabană care este o combinație arhitecturală de stiluri japonez, scandinav și Shaker. Situată pe Loon Lake din New Hampshire, în New Hampshire, designul cabanei de 140 de metri pătrați estompează limitele dintre viața în interior și cea în aer liber. Un plan în formă de T împarte spațiile publice și private prin foaier. Camera de zi, care are vedere spre lacul Loon Lake, a fost poziționată pentru o lumină solară optimă. Terasa învecinată oferă o extensie în aer liber a zonei de locuit.

Cabana moderna de Whitten Architects 

Cabana moderna de Whitten Architects

 

14. Cabana Kvitfjell de Erling Berg

Atunci când și-a proiectat escapada personală la schi, arhitectul Erling Berg a dorit un plan compact pentru a reduce costurile de construcție, dar avea nevoie și de o cabană care să ofere tot confortul de acasă pentru familia sa. Produsul final este o cabană de schi minimalistă realizată din pin local netratat în munții Kvitfjell din Norvegia, înzăpeziți. Berg a reușit să încorporeze în mod grijuliu patru dormitoare, două băi, o saună și spații de locuit spațioase în puțin mai puțin de 150 de metri pătrați, inspirându-se din designul tradițional al bărcilor. Pentru a crea o senzație de spațiu mai mare în cabana confortabilă, arhitectul s-a inspirat din principiul de comprimare și eliberare al lui Frank Lloyd Wright: a suprapus coridoarele confortabile cu camere spațioase cu tavane boltite.

Cabana Kvitfjell de Erling Berg 

Cabana Kvitfjell de Erling Berg

 

Daca va fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! 

Feedback-ul dvs. ne ajută să ne îmbunătățim.

 

 

 

No Comments

Post a Comment