Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
amenajare hol

Idei de amenajare a holului

La fel cum o persoană este judecată după hainele sale, ne facem o primă impresie despre un apartament imediat ce îi trecem pragul. Designerul Albina Alieva ne spune cum să facem din holul de la intrare un semn distinctiv al casei dumneavoastră. Idei de amenajare a holului: design interior hol.

1. Creșteți suprafața

Pentru a face holul de intrare mai prezentabil, luați în considerare creșterea dimensiunii acestuia. Cu cât suprafața este mai mare, cu atât apartamentul pare mai mare.

În cazul în care acest lucru nu este posibil, merită să se facă o zonare astfel încât holul de intrare să fie văzut ca o cameră separată. Aceasta ar trebui să fie de preferință de formă dreptunghiulară sau pătrată. Puteți ajusta configurația cu dulapuri încorporate sau oglinzi.

2. Gândiți-vă la depozitare

Depozitarea atentă este un aspect important al unui hol respectabil. O garderobă separată este ideală. Acest lucru va ajuta la dezordinea spațiului.

Dacă acest lucru este dificil pentru dumneavoastră, luați în considerare dulapurile încorporate în tavan. Acestea pot fi vopsite în aceeași culoare cu pereții, ceea ce le face aproape „invizibile”.

3. Adăugați decor de perete

Oglinzile sunt ajutoarele perfecte în decorarea holului. Ele reprezintă o modalitate excelentă de a extinde spațiul și de a crește gradul de iluminare.

În cazul în care spațiul este limitat, ar trebui să se ia în considerare fronturile cu oglinzi pentru mobilierul încorporat și ușile de intrare cu oglinzi. În plus, picturile nu trebuie neglijate. Pentru holuri, puteți alege subiecte cu detalii fine și puteți experimenta cu dimensiunea și stilul ramei.

4. Configurați iluminatul

Un iluminat adecvat poate contribui, de asemenea, la crearea unui hol care să arate prezentabil. Dacă acesta este separat de zona de locuit prin uși, faceți-le din sticlă. Acest lucru vă va oferi multă lumină în timpul zilei, chiar și fără lumină artificială.

În cazul în care holul este spațios, un candelabru proeminent în centru este o idee bună – va fi atât elegant, cât și confortabil. Într-o cameră mică, vă puteți mulțumi cu spoturi sau aplice de perete.

5. Gândiți-vă la ergonomie

O ergonomie bine gândită a spațiului va menține lucrurile ordonate pentru mai mult timp. Trebuie să vă imaginați în prealabil toate procesele care vor avea loc în hol.

De exemplu, intrăm într-un apartament, ne agățăm gențile (le punem în dulap?), ne scoatem pălăriile (le punem pe raft?), ne punem hainele de exterior (în dulap?) și așa mai departe. Cum să le așezăm pe toate în mod confortabil, logic și ușor de înțeles? Este mai bine să vă puneți toate aceste întrebări în etapa de planificare – principalul lucru este ca interiorul să corespundă propriilor dumneavoastră obiceiuri și idei despre confort.

6. Împiedicați răspândirea murdăriei

Gândiți-vă din timp la depozitarea obiectelor murdare pentru sezoanele de toamnă și primăvară. Pentru încălțăminte, asigurați spațiu sub o bancă/banchete. Pentru haine, un loc de uscare.

Pentru inovații tehnice, luați în considerare un dulap de uscare. Arată ca un frigider la exterior și ocupă același spațiu, așa că cel mai bine este să îl puneți într-o spălătorie sau vestiar. Poate usca eficient orice haine și încălțăminte care nu sunt potrivite pentru un uscător de rufe cu tambur.

7. Gândiți-vă la finisaje

Deoarece holurile sunt în general mici, vă puteți permite finisaje mai scumpe.

Alegeți gresie italiană sau tapet de import. Vopseaua de calitate sau tencuiala texturată pot fi o alternativă.

8. Așezați un covor

Nu uitați de aspectul covorașului – acesta trebuie să arate întotdeauna curat și ordonat. Unele dintre cele mai bune produse sunt din microfibră cu suport de cauciuc.

Absorb bine umezeala, se pot spăla la mașină și își păstrează aspectul original mai mult timp.

No Comments

Post a Comment