Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
amenajati un dormitor

Ce este important de știut atunci când începeți să amenajati un dormitor

Somnul este o functie esentiala, care permite corpului si mintii sa ”isi incarce bateriile”. De aceea, starea alerta si energica este asociata perioadelor post-odihna. Somnul ajuta corpul sa se mentina sanatos si sustine sistemul imunitar. Atunci cand dormim insuficient, creierul nu functioneaza la parametri optimi, astfel ca functiile cognitive, precum capacitatea de concentrare, gandirea, invatarea si memoria, pot fi afectate. Ce este important de știut atunci când începeți să amenajati un dormitor.

Parametrii umani

În primul rând, trebuie să înțelegeți pentru cine este destinat dormitorul, când începeți să amenajati un dormitor.

O persoană cu o înălțime de 1,6 m are nevoie de un pat de până la 1,9 m, dar o persoană cu o înălțime de 1,8 m are nevoie de un pat de 2,2 m. În consecință, o persoană mai înaltă are nevoie de un pat mai lung.

În ceea ce privește lățimea, nu toată lumea va beneficia de un pat de 90 cm. În prezent, este din ce în ce mai frecventă utilizarea paturilor de 1,2 până la 1,4 m. Dar trebuie să înțelegeți caracterul practic al spațiului implicat.

Dimensiunile patului

De asemenea, nu uitați de dimensiunile patului în sine, când începeți să amenajati un dormitor.

Atunci când alegeți un pat trebuie să vă uitați la dimensiunile patului și la dimensiunea completă a patului pentru a evita problemele de instalare.

Dimensiunile patului, inclusiv căpătâiul din mijloc

Lumina in dormitor

Înălțimea sconceselor sau a pandantivelor depinde de dimensiunea patului și de mărimea persoanei. Faceți-o cât mai comodă pentru persoană, nu doar așa cum este specificat în standarde, astfel încât lumina lămpii să nu lovească ochii. Dar ar trebui să existe suficientă lumină. Dacă vă place să citiți cărți înainte de a merge la culcare, există aplice și pandantive pivotante pentru dvs.

Candelabrul nu trebuie să strălucească în ochi, așa că puneți-l mai aproape de piciorul patului.

Nu uitați de confort și nu vă zgârciți la întrerupătorul de lumină cand amenajati un dormitor. Astfel încât să nu trebuiască să te ridici să stingi lumina și apoi să te întorci în pat pe întuneric. Acest lucru se face prin realizarea unui întrerupător pentru toate luminile din cameră deasupra noptierei sau a căpătâiului. De asemenea, stingeți aplice sau luminile atunci când părăsiți camera. Trebuie să te gândești în prealabil la cum vrei să arate patul sau noptiera ta, chiar înainte de a se face cablarea. Pentru a evita suprapunerea prizelor și întrerupătoarelor cu mobilierul.

Amplasarea unui dulap, a corpurilor de iluminat și a întrerupătoarelor cu prize în zona de dormit. Design plat în stil modern

Evitați colțurile ascuțite la nivelul căpătâiului

Confortul este sporit de spațiul de depozitare de lângă pat.

Dacă aveți nevoie de un dulap, de un raft sau doar de o masă este o chestiune care ține de nevoile dumneavoastră.

Puteți pune telefonul, o carte sau un pahar cu apă pe masă. Un sertar cu un compartiment extensibil (ușor de deschis) este necesar pentru a depozita lucrurile de care aveți nevoie înainte de a merge la culcare, inclusiv medicamentele.

Instalați-l la înălțimea corectă, astfel încât să nu atingă colțul sertarului, sub nivelul saltelei. Dar astfel încât să nu trebuiască să vă întindeți prea mult. Dacă vă plac noptierele înalte, acestea trebuie să fie la cel puțin 10 cm de pat.

Pasaje

Lățimea minimă a culoarului este de 60 cm, iar dimensiunea optimă este de 90 cm.

Amintiți-vă că, culoarul dintre dulap și pat trebuie să fie de 1,2 m. Pentru o utilizare confortabilă a dulapului și a culoarului până la dulap și pat.

Sistem de depozitare în dormitor

Dacă aveți o garderobă separată, nu uitați să amplasați o comodă în dormitor pentru a vă schimba hainele înainte de culcare. O comodă poate combina funcțiile de depozitare și poate servi ca masă de machiaj.

Pentru ca masa să servească în mod corespunzător, nu uitați despre lumina de contur adecvată, înălțimea confortabilă și organizarea corespunzătoare a depozitării. Dacă aveți un dulap în dormitor, faceți-l cu o adâncime de 60 cm, pentru o depozitare adecvată. Proiectați sau alegeți un dulap în funcție de preferințele dvs. pentru sisteme de depozitare cu umerașe sau rafturi.

Confort pentru picioarele noastre

Nu toată lumea are încălzire prin pardoseală, așa că, atunci când vă ridicați dintr-un pat cald, nu vreți să vă puneți picioarele pe o podea rece sau să căutați orbește papuci. Covorul potrivit și poziționarea lui corectă pot fi de ajutor.

Perdele pentru un somn sănătos

În ultima vreme, este obișnuit să ai perdele de întuneric, dar ai nevoie de ele sau o perdea grea este suficientă pentru a dormi confortabil. Poate că dormiți normal și la lumina zilei, atunci perdelele ușoare sunt suficiente pentru a evita lumina directă a soarelui în ochi.

No Comments

Post a Comment