Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Ghidul unu designer

Ghidul unui designer

Ghidul complet pentru tendințele luminoase ale anunlui 2023 în materie de amenajări interioare – pentru designerii noștri preferați. Aflați de ce funk-ul este pentru suflet, maximalismul este principala pasiune a milenialilor și plăcile smălțuite se îndrăgostesc la prima vedere. Ghidul unui designer.

Mobilier, decorațiuni și opere de artă funky

Uitați de spațiile plictisitoare! Pinterest spune că 2023 va fi anul curajului și al creării unei case de vis, în care fantezia întâlnește realitatea.

Anul trecut a existat o creștere de 695% a cererii de decorațiuni funky în SUA, ceea ce indică faptul că oamenii caută acest stil pentru a transforma spațiile cu o estetică extravagantă și atrăgătoare. Funk descrie ceva neconvențional și neobișnuit și reflectă dorința noii generații de a avea totul în același timp.

Eclectismul epocilor

Designerii caută acum modalități de a combina mobilierul de epocă cu piesele moderne, aducând un omagiu antichităților, dar fără a pierde estetica modernă. Interioarele la modă în 2023 vor combina vechiul și noul pentru a crea un design eclectic.

Acest lucru demonstrează și mai mult sentimentul că acesta nu este doar un spațiu, ci un loc emoțional care combină perfect expresia de sine și nostalgia. Potrivit rapoartelor Pinterest, designul eclectic de interior a crescut căutările cu 850%, iar combinația de mobilier modern și antic cu 530%. De acord, pur și simplu nu putem ignora această tendință anul viitor.

Maximalism

Stilul maximalist este mai mult decât îndrăzneț. Este o abordare creativă a designului care vă permite să călătoriți în fantezii și vise. Ultimii ani au arătat că locuința este mai mult decât un simplu loc de locuit.

Este reflecția noastră, este viața însăși. Iar tendințele maximaliste în materie de design interior au ca scop transformarea casei într-un loc în care vă puteți da frâu liber creativității și vă puteți explora pe voi înșivă.

Respectarea mediului

Casele ecologice nu sunt doar un trend, ci un mod de viață. Proprietarii de locuințe și designerii de interior devin din ce în ce mai conștienți de componentele, procedurile și persoanele implicate în construirea locuințelor și în amenajarea interioarelor lor.

Nu vrem să angajăm oameni cu care nu mai vrem să fim prieteni. Nu cumpărăm opere de artă decât dacă suntem îndrăgostiți în secret de sculptor. Nu cumpărăm lucruri care au necesitat violență sau constrângere. Pinterest subliniază că, în 2023, oamenii vor avansa, în special în ceea ce privește economisirea apei și investiția în modalități de a face casa sustenabilă și în materiale de finisare ecologice.

Băi în stil spa

Baia a devenit oaza noastră de liniște într-o lume tumultoasă, plină de schimbări. Acum este foarte la modă să o decorăm în stilul unui spa asiatic sau al unui hotel scump din Turcia sau Thailanda.

Aici, minimalismul întâlnește tropicalismul, în timp ce finisajele discret și luxoase rămân concise și moderne. Dar, cel mai important, există o dragoste pentru imitațiile de înaltă calitate ale pietrei naturale și ale lemnului, ceea ce face ca această baie să arate ca o peșteră lângă o cascadă pe o insulă nelocuită.

Budoare, mese de machiaj, cabine de machiaj mărite

Budoarele, mesele de machiaj și dressingurile au devenit extrem de populare. Dimensiunea și funcționalitatea lor par să crească în fiecare zi. Dressingul nu mai este doar un loc de depozitare a hainelor. Este buticul tău personal, scena ta.

Mesele de machiaj au devenit mai confortabile și mai mari, iar dulapurile au primit zone speciale de depozitare pentru toate tipurile și stilurile de îmbrăcăminte. Budoarul este îmbogățit de pufuri, fotolii și chiar canapele, precum și de o dimensiune mai confortabilă.

Mobilier cu ramă de aur

Continuând triumful Art Deco care a început cu câțiva ani în urmă, mobilierul cu rame aurii se află încă la apogeul popularității sale. Capturând complet mințile designerilor de interior, aceasta îmbogățește interioarele cu o strălucire aurie intensă, luciu și lux.

Gresie de porțelan de format mare

Nu mai este vorba doar de marmură, ci și de agat, cuarțit, onix, travertin, labradorit, ardezie și multe altele… Gresul porțelanat de format mare este acum peste tot: în amenajările de baie, pe blaturile de bucătărie, în designul măsuțelor de cafea, în finisajele de perete din sufragerie și chiar în designul mobilierului modular!

Forme netede și moi de mobilier tapițat

Formele amorfe, biologice ale mobilierului tapițat cu siluete rotunjite sunt o tendință nebănuit de importantă în designul interior. Ea se dezvoltă în paralel cu dragostea pentru bolțile arcuite, iar cele două tendințe se susțin reciproc.

Plăci etnice

O altă tendință importantă în materie de finisaje este reprezentată de plăcile etnice cu modele arabe sau franceze. Există multe variante în acest caz, dar cea mai frecventă este gresia encaustică, care a fost creată inițial din lut colorat așezat într-un ornament.

O tendință unică de design în 2023 este reprezentată de plăcile glazurate, care sunt, de asemenea, etnice și sudice. Aceasta își arată emotivitatea la prima vedere. Atragându-vă cu pasiune într-o lume a evidențelor și a tandreții fermecătoare, gresia smălțuită poate avea orice formă: pătrată, dreptunghiulară sau ca de cărămidă.

Plăcile smălțuite au unele dintre cele mai importante subtendințe, iar una dintre ele este Zellij. Zellij este o țiglă marocană smălțuită cu efect de ars manual (adică cu semitonuri strălucitoare pe fiecare țiglă).ня и многое другое…Plăcile smălțuite au unele dintre cele mai importante subtendințe, iar una dintre ele este Zellij. Zellij este o țiglă marocană smălțuită cu efect de ars manual (adică cu semitonuri strălucitoare pe fiecare țiglă).ня и многое другое…

No Comments

Post a Comment