Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
amenajare dressing

Amenajare dressing

Nu este o surpriză faptul că garderobele revin în actualitate. Există multe beneficii în a depozita hainele și pantofii în acest mod. Lucrurile care sunt pozitionate corect nu se încrețesc, nu se deformează și nu se deteriorează. Iar fuga la serviciu durează un timp minim, deoarece tot ce ai nevoie este la îndemână. În plus, obiectele de uz casnic voluminoase (cum ar fi aspiratorul), cutiile cu jucării pentru copii, păturile de rezervă, carourile și pernele pot fi ascunse în această „unitate de depozitare”. Amenajare dressing.

Tipuri de amenajări de dressing

Amenajare dressing liniar.

O garderobă unilaterală sau liniară este dispunerea dulapului de-a lungul unui perete.

Există două moduri de a intra:

  • când ușa este paralelă cu dulapul (vedeți dulapul față în față când intrați în dulap). Dacă pasajul este mai mic de 800 mm, atunci nu este convenabil să vă schimbați hainele.
  • când ușa este perpendiculară pe rafturi (la capătul îngust), acest lucru este mai convenabil. Este mai ușor să ajungeți la orice obiect și să vă schimbați hainele. In acest caz lățimea camerei ar trebui să fie de aproximativ 1,2 metri (55-60 cm va lua adâncimea dulapului, restul pentru mișcarea dvs.).

Amenajare dressing de colț.

Dressing de colț se întinde de-a lungul a doi pereți adiacenți, dar această opțiune ocupă o cantitate ordonată de spațiu în cameră.

Amenajare dressing în formă de L

Cred că o garderobă în formă de L este o opțiune excelentă pentru un apartament mic. Seamănă cu o garderobă liniară, dar la capăt garderoba se continuă de-a lungul celuilalt perete.

Rafturile sunt paralele între ele

Un dulap cu două fețe are nevoie de două rânduri de haine în paralel. Cu o lățime minimă de 1,5 m în lățime și o adâncime de 60 cm ca zonă principală de depozitare. Dacă doriți să puneți 2 rafturi complete într-o astfel de cameră, veți avea nevoie de 1,8 m.

Amenajare dressing în formă de U.

După părerea mea, aspectul în formă de U este potrivit pentru vestiarele mai mari, deoarece lățimea minimă a camerei ar trebui să fie de 2,2 metri pentru o aranjare confortabilă și convenabilă a lucrurilor în colțuri. Dacă garderoba permite acest lucru, se poate folosi peretele pe care se află ușa.

12 reguli pentru amenajarea unui dressing:

  • Dacă aveți de gând să depozitați lucruri în stivă, înălțați raftul la 30 cm.
  • Dacă intenționați să vă depozitați pantofii în vestiar, faceți raftul cu o înălțime de 20 cm și nu mai mult de 30 cm adâncime..
  • Pentru depozitarea lucrurilor pe un raft, înălțimea de la podea ar trebui să fie: 130-150 cm pentru rochii, 100 cm pentru pantaloni pliați, 140 cm pentru pantaloni lungi, 100 cm pentru cămăși (jachete, paltoane) și 180 cm pentru îmbrăcăminte exterioară.
  • Adâncimea rafturilor nu trebuie să depășească 60 cm.
  • Lățimea comodei nu trebuie să depășească 90 cm, astfel încât sertarele să nu se îndoaie din cauza greutății lucrurilor tale.
  • Distanța dintre rafturi trebuie să fie de cel puțin 60 cm.
  • Utilizarea a 1-2 bare pentru hainele de pe umerașe.
  • Un dulap sau un raft cu rafturi deschise din podea până în tavan, de diferite dimensiuni, și mai multe rafturi închise pentru lenjerie, accesorii, cravate, eșarfe. Dacă spațiul este extrem de restrâns, folosiți cât mai multe rafturi deschise.
  • Nu uitați de spațiul de deasupra ușii, mai ales în cazul vestiarelor mici.
  • Utilizarea unei oglinzi, care poate fi în picioare, pe o ușă sau pe un perete.
  • Împărțiți vizual garderoba în 3 secțiuni (paralel cu podeaua): secțiunea inferioară este folosită pentru pantofi, secțiunea din mijloc pentru hainele purtate frecvent, iar secțiunea superioară pentru hainele puțin folosite sau nefolosite.
  • Cu un proiect de design gata făcut, puteți merge la un magazin de mobilă pentru a cumpăra totul (dulapuri, rafturi, rafturi) individual, dar pentru aceasta trebuie să aveți o eroare de calcul perfectă și un bun simț al gustului, sau puteți să o faceți la comandă. Puteți, de asemenea, să întocmiți un proiect de design cu un vânzător.

No Comments

Post a Comment