Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti

Perdele și draperii: idei elegante pentru fiecare cameră din casa ta.

Perdelele și draperiile fac parte din designul interior. Și, deși există păreri diferite cu privire la apartenența lor la stilurile contemporane, ele nu sunt pe cale să iasă din scenă. Vei fi uimit de modul în care o simplă perdea poate schimba aspectul unei încăperi și poate influența mediul înconjurător. Perdele și draperii: idei elegante pentru fiecare cameră din casa ta.

Tendințe în materie de perdele și draperii

Ca și în cazul altor tendințe în materie de design interior în 2022, perdelele implică utilizarea unor modele simple și a unor culori neutre, rezultând astfel tratamente pentru ferestre elegante și funcționale. Prin urmare, tendințele de design care au apărut pentru acest sezon sunt legate de concepte precum simplitatea, caracterul practic și naturalețea.

1. Perdele și draperii minimaliste

Nu este un secret că minimalismul și-a răspândit influența asupra tendințelor viitoare. Fie că vă place sau nu, stilul minimalist se poate potrivi cu orice element de design interior, chiar și cu perdelele și draperiile.

În plus, această decorațiune pentru ferestre se va potrivi cu orice stil datorită simplității formei și culorii. Dacă vă atrage această idee, luați în considerare următoarele aspecte pentru a obține un rezultat minimalist:

 • Simplitate. Evitați structurile elaborate și optați pentru modele concise care completează imaginea fără a o strica cu o abundență de culori și forme;
 • Funcționalitate. Alegeți perdelele care își vor îndeplini în primul rând funcția, în funcție de efectul pe care îl doriți, dacă doriți să iluminați camera sau invers;
 • Neutralitate. Gândiți-vă la culori neutre, cum ar fi gri, bej sau albul clasic. De asemenea, puteți alege nuanțe mai îndrăznețe, cum ar fi albastru liniștitor sau verde moale.

2. Perdele și draperii inspirate de natură

Accentuarea frumuseții naturii și conservarea acesteia este unul dintre principalele concepte ale tendinței. Această tendință implică utilizarea modelelor inspirate din natură.

De asemenea, implică utilizarea de țesături ecologice, cum ar fi lenjeria organică. De asemenea, puteți alege perdele realizate manual.

3. Perdele si draperii clasice

Umpleți-vă camera cu o atmosferă de basm. Toate acestea sunt posibile cu o abordare corectă a ferestrelor. În acest sens, vă sugerăm să luați în considerare perdelele franțuzești sau austriece pentru un decor romantic.

Această tendință este populară în acest an datorită intenției îndrăznețe de a combina valorile vintage și moderne. Este demn de remarcat faptul că astfel de mixuri eclectice sunt o necesitate dacă doriți să țineți pasul cu vremurile și să faceți o impresie bună.

4. Perdele și draperii cu elemente culturale

O altă tendință este aplicarea elementelor din diferite culturi la perdele. Acestea vor completa imaginea camerei dvs. și vor servi ca un accent, adăugând originalitate. În acest sens, luați în considerare jaluzelele romane, care vor oferi o utilizare practică și elegantă a spațiului.

Alternativ, puteți alege bine-cunoscutul stil scandinav, care include albul și un design simplu, care se îmbină perfect cu celelalte elemente ale camerei.

O altă idee în acest sens ar putea fi stilul japonez. Inspirat din cultura japoneză, acest design se potrivește unei ferestre mari ca ultima piesă a unui puzzle.

Dormitor

Un dormitor este un spațiu personal în care doriți să vă relaxați și să vă simțiți confortabil. Fie că vă place sau nu, perdelele pot juca un rol important în acest sens. Dorim să vă atragem atenția asupra unor aspecte de bază de care trebuie să țineți cont pentru a vă amenaja fereastra dormitorului într-un mod confortabil, dar relevant:

 • Rămâneți la clasici atunci când vine vorba de culori și forme ale perdelelor, deoarece orice lucru familiar contribuie de obicei la confort;
 • Adăugați o nouă strălucire draperiei dvs. de culoare neutră, îmbogățind-o cu un tul care va reflecta tonurile mai deschise;
 • Optează pentru perdele mai groase și mai închise la culoare dacă ești în căutarea intimității sau vrei să ții lumina zilei departe de cameră și nu uita: confortul este o tendință;
 • Gândiți-vă la tonuri neutre pentru a crea o atmosferă calmă sau la tonuri mai calde pentru a îndulci atmosfera.

Living

Camera de zi este fața casei dumneavoastră. Este locul în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului, unde vă adunați cu familia și vă primiți oaspeții. Nu există nicio îndoială că vă doriți ca fața casei dvs. să arate frumos.

 • Îmbină eleganța și originalitatea pentru un rezultat unic, combinând elemente clasice cu elemente moderne;
 • Alegeți materiale inspirate din natură, cum ar fi bumbacul sau inul, pentru prospețimea și confortul binevenite în camera de zi;
 • Căutați un stil boem, un amestec eclectic de forme și culori care va da o nouă strălucire sufrageriei dumneavoastră;
 • Alegeți jaluzele romane pentru un rezultat simplu, dar elegant, care se potrivește perfect cu toate stilurile.

Bucătărie

La fel ca în orice altă cameră, perdelele de bucătărie trebuie să se potrivească stilului tău și să fie cât mai funcționale posibil. Vă recomandăm să alegeți perdele de dimensiuni mai mici pentru comoditate, cu excepția cazului în care perdelele mai lungi se potrivesc cu estetica camerei. Totuși, cea mai bună opțiune în acest sens sunt storurile romane.

În plus, ar trebui să luați în considerare faptul că aceasta este o zonă de gătit și există o mare probabilitate ca perdelele să se murdărească. Vă recomandăm să alegeți țesături ușor de întreținut sau, cel puțin, să vă asigurați că perdelele se află la o distanță rezonabilă, astfel încât să nu se murdărească.

Tendințele în materie de perdele de bucătărie combină astfel caracterul practic, esteticul și naturalețea, aceasta din urmă referindu-se la țesături naturale, cum ar fi inul sau bumbacul.

Post a Comment